ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ASF ia în calcul modificarea Normei 20|2017, pentru a permite prezentarea poliţei RCA în format digital

12 August 2020   |   AGERPRES

De asemenea, a fost aprobată o procedură simplificată de dezbatere publică, cu un termen redus, care va permite adoptarea modificărilor în una dintre următoarele şedinţe ale Consiliului ASF din cursul lunii august şi intrarea lor în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial al României.

 
 
Asociaţia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) salută decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de a da curs solicitării de modificare a Normei 20/2017, în ceea ce priveşte amenzile primite de şoferii care, deşi au încheiat asigurarea RCA, nu aveau asupra lor exemplarul original al acesteia atunci când erau opriţi pentru control de reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

Potrivit unui comunicat al AURSUF remis miercuri AGERPRES, în şedinţa Consiliului ASF din 12 august 2020, prima şedinţă de la transmiterea solicitării din partea AURSF, a fost aprobată punerea în dezbatere publică a modificării Normei 20/2017, în vederea rezolvării acestei probleme.

De asemenea, a fost aprobată o procedură simplificată de dezbatere publică, cu un termen redus, care va permite adoptarea modificărilor în una dintre următoarele şedinţe ale Consiliului ASF din cursul lunii august şi intrarea lor în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial al României.


"O prevedere care a afectat în mod nedrept şi absurd foarte mulţi proprietari de autovehicule corecţi dispare din legislaţie, într-un interval de timp record, în urma unei colaborări excelente între AURSF, asociaţie care reprezintă interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare şi ASF, autoritatea care reglementează şi supraveghează funcţionarea pieţelor financiare nebancare. Nu este o coincidenţă că acest lucru se întâmplă la doar câteva săptămâni de la momentul în care ASF are un nou preşedinte, după o perioadă de aproape un an de vacanţă a acestei funcţii şi ţin să îi mulţumesc în mod public pentru implicarea decisivă în rezolvarea acestei probleme noului preşedinte al ASF, Nicu Marcu", a declarat Alin Iacob, preşedintele AURSF, în comunicatul citat.

Acesta susţine că, împreună cu ceilalţi stakeholderi, speră să schimbe într-un interval de timp cât mai scurt şi alte articole ale Normei RCA 20/2017 care creează probleme unei funcţionari corecte şi eficiente a pieţei RCA şi, de asemenea, să fie promovată activ în legislaţia primară şi în cea secundară digitalizarea, "care este de natură să aducă importante avantaje tuturor celor implicaţi - asiguraţi, păgubiţi, societăţi de asigurare, unităţi reparatoare".

AURSF a transmis în dată de 5 august 2020 o scrisoare conducerii ASF în care a solicitat modificarea alin. (11) al articolului 10 din Norma 20/2017, pentru a permite prezentarea poliţei RCA sub forma digitală în cazul controlului realizat de reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

Asociaţia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) este o asociaţie legal constituită care reprezintă interesele utilizatorilor de servicii financiare, membru activ al Grupului Consultativ de Dialog Permanent în Domeniul Protecţiei Consumatorilor de Produse Financiare Nebancare încă de la înfiinţarea acestuia (în 2015).

Preşedintele AURSF este, din 2016, membru al Board-ului Better Finance (Federaţia Europeană a Utilizatorilor de Servicii Financiare).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 14153 / 16860
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
    Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
    Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
    Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
    Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
    Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
    Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
    LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
    LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
    După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
    D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
    Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...