ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CE actualizează instrumentul eLeniency pentru a acorda întreprinderilor acces online la documentele din cadrul procedurilor de clemenţă

30 Septembrie 2022   |   Agerpres

Această nouă versiune permite o interacţiune eficientă cu părţile şi adaptează instrumentul la noile metode curente de lucru.

 
 
Comisia Europeană şi-a actualizat platforma online "eLeniency" pentru a se asigura că întreprinderile care sunt părţi la procedurile antitrust în cazurile ce vizează carteluri pot avea acces la documente online, într-un mod simplu şi sigur, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
 
Această nouă versiune permite o interacţiune eficientă cu părţile şi adaptează instrumentul la noile metode curente de lucru.
 
Prin intermediul platformei eLeniency, introdusă în 2019 ca instrument unidirecţional, întreprinderile şi reprezentanţii legali ai acestora pot să depună online declaraţii şi documente în cadrul procedurilor de clemenţă, de tranzacţie şi de cooperare din cazurile ce nu vizează carteluri. Cu toate acestea, până în prezent, documentele care făceau obiectul unei protecţii speciale, cum ar fi declaraţiile întreprinderilor, se puteau accesa exclusiv în mod fizic, la sediul Comisiei.
 
Noua versiune bidirecţională a instrumentului eLeniency va permite Comisiei să ofere acces online la documente, în mod simplu şi sigur. Prin urmare, părţile nu vor mai trebui să ajungă la sediul Comisiei pentru a avea acces la documente sau a primi o serie de documente şi informaţii prezentate în cursul procedurilor de clemenţă, de tranzacţie privind cartelurile şi de cooperare în afara cartelului.
 
În special în ceea ce priveşte cererile de clemenţă, utilizatorilor instrumentului eLeniency, cum ar fi întreprinderile şi reprezentanţii legali ai acestora, li se pot notifica scrisori şi decizii în contextul unei cereri de imunitate la amenzi sau de reducere a amenzilor, inclusiv al cererilor de informaţii formulate în temeiul Comunicării Comisiei privind politica de clemenţă.
 
De asemenea, în ceea ce priveşte procedurile de tranzacţie din cazurile ce vizează carteluri şi procedurile de cooperare din cazurile ce nu vizează carteluri, instrumentul eLeniency poate fi utilizat pentru a acorda acces la scrisori, decizii şi alte documente sau pentru a trimite notificări referitoare la acestea, de exemplu la deciziile de iniţiere a procedurilor, la comunicările privind obiecţiunile etc.
 
În plus, în ceea ce priveşte accesul la dosarul Comisiei în incintele acesteia, instrumentul eLeniency permite acum Comisiei să acorde acces online la declaraţiile întreprinderilor şi la alte materiale referitoare la clemenţă, care până în prezent erau accesibile numai în incintele fizice ale Comisiei.
 
Instrumentul eLeniency poate fi accesat doar de utilizatorii autorizaţi în prealabil de Comisie, de la caz la caz. Acesta oferă aceleaşi garanţii în ceea ce priveşte confidenţialitatea şi protecţia juridică ca şi procedura tradiţională în incintele fizice ale Comisiei. În acest scop, toate datele afişate prin intermediul instrumentului eLeniency sunt securizate şi toate funcţionalităţile de copiere, tipărire sau descărcare sunt dezactivate.
 
Utilizarea sistemului eLeniency este în prezent voluntară. Întreprinderile şi reprezentanţii lor legali pot continua să utilizeze procedura orală pentru a face declaraţii sau pentru a primi acces la informaţii în incintele fizice ale Comisiei, în cazul în care doresc acest lucru.
 
De la introducerea sa, instrumentul eLeniency a înlocuit în mare măsură practica anterioară a dictării declaraţiilor orale ale întreprinderilor în incintele Comisiei din Bruxelles şi, în perioada de limitare a mişcării persoanelor ca urmare a pandemiei de COVID-19, a asigurat buna funcţionare a programului de clemenţă.
 
Instrumentul eLeniency este disponibil 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7. Pe pagina web a Comisiei dedicată concurenţei sunt disponibile informaţii suplimentare privind garanţiile tehnice şi instrucţiunile privind accesul la sistem şi utilizarea acestuia. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5678 / 16813
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...