ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Consiliul Concurenţei: Preţul mediu al unui test RT-PCR este 322 lei, în scădere faţă de anul trecut

01 Aprilie 2021   |   Agerpres

Astfel, în funcţie de clinica medicală unde se efectuează, preţul unui test RT-PCR variază între 270 lei şi 390 lei, în condiţiile în care anul trecut, preţul unui test ajungea până la 520 lei.

 
 
Preţul mediu al unui test RT-PCR pentru detectarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 este de 322 lei, arată o analiză a Consiliului Concurenţei.
 
Astfel, în funcţie de clinica medicală unde se efectuează, preţul unui test RT-PCR variază între 270 lei şi 390 lei, în condiţiile în care anul trecut, preţul unui test ajungea până la 520 lei.
 
În ceea ce priveşte testele rapide antigen, acestea pot fi achiziţionate online pentru autotestare sau pot fi efectuate într-o clinică medicală. În mediul online, sunt comercializate diverse tipuri de teste antigenice rapide, preţul acestora oscilând în funcţie de mai mulţi factori, cum sunt numărul de teste ambalate într-o cutie, modul în care se recoltează proba, compania producătoare.
 
În funcţie de platforma online de pe care se achiziţionează, un test rapid cu recoltare din salivă costă între 30 lei şi 59 lei, iar pentru o trusă care conţine cinci teste preţul variază de la 119 lei la 238 lei.
 
În acelaşi timp, preţul unui test cu recoltare din exsudat nazofaringian, achiziţionat online, poate fi între 26 lei şi 37 lei, în timp ce un kit cu cinci teste costă între 99 lei şi 238 lei, iar o trusă cu 20 de teste poate fi achiziţionată la preţuri între 450 şi 900 lei.
 
Efectuarea unui test rapid antigen într-un centru de testare poate costa între 85 lei şi 150 lei dacă este recoltat din exsudat nazofaringian şi aproximativ 150 lei dacă este recoltat din salivă.
 
Testele efectuate pentru detectarea prezenţei anticorpilor dezvoltaţi ulterior infectării cu virusul SARS CoV-2, pot fi calitative şi/sau cantitative. Testele efectuate în centrele de recoltare specializate detectează calitativ şi măsoară cantitativ anticorpii de tip IgG şi IgM.
 
Simultan cu începerea etapei de vaccinare anti Covid-19, au apărut noi teste pentru evaluarea şi urmărirea imunizării post vaccinare sau post infecţie. Testul de anticorpi IgG/IgM anti-Spike este cel care evaluează atât răspunsul imun al organismului după vaccinare, cât şi în urma bolii.
 
În funcţie de clinica în care sunt efectuate, testele pentru detectarea anticorpilor de tip IgG şi IgM costă între 145 lei şi 240 lei, iar cele pentru anticorpii IgG/IgM anti-Spike costă între 94 lei şi 240 lei.
 
Testele comercializate online, care pot fi efectuate la domiciliu, indică doar calitativ prezenţa anticorpilor şi pot şi achiziţionate în truse de 1, 2, 5 sau 25 de teste.
 
Astfel, în funcţie de platforma online de pe care este achiziţionată, o trusă care conţine un test poate costa între 34 lei şi 60 lei, iar cea cu 2 teste între 110 lei şi 120 lei. Pentru trusele cu câte 5 teste, preţurile variază între 120 lei şi 299 lei, în timp ce pentru cele cu 25 de teste preţurile pot ajunge la 575 lei.
 
Consiliul Concurenţei va continua monitorizarea preţurilor atât a testelor pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, cât şi a celor pentru detectarea anticorpilor dezvoltaţi ulterior infectării şi, în situaţia în care va constata încălcări ale legii, va interveni utilizând toate instrumentele legale pe care le are la dispoziţie. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12069 / 16892
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...