ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Impact Developer & Contractor a raportat o creştere cu 45% a vânzărilor în primul semestru, la peste 90 de milioane de le

30 August 2022   |   Agerpres

Conform sursei citate, profitul brut a sporit cu 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 35,23 milioane de lei, marja brută obţinută fiind de 39%.

 
 
Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti (simbol bursier IMP), a încheiat primul semestru al acestui an cu o creştere de 45% a vânzărilor, la venituri de 90,3 milioane de lei din vânzarea de unităţi finalizate, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.
 
Conform sursei citate, profitul brut a sporit cu 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 35,23 milioane de lei, marja brută obţinută fiind de 39%.
 
"Creşterea vânzărilor se datorează în principal finalizării integrale a ansamblului Luxuria Residence din Bucureşti - Expoziţiei", se menţionează în comunicat.
 
În primul semestru, Impact a pre-contractat şi rezervat 177 de noi unităţi în proiectele din Bucureşti, Constanţa şi Iaşi. Astfel, la data de 30 iunie 2022, Impact avea un total de 618 unităţi pre-contractate şi rezervate, cu o valoare de 363,1 milioane lei, ce se vor înregistra ca venituri începând cu al doilea semestru al anului 2022.
 
"Ne-am adaptat rapid la noul context geopolitic şi am reuşit să menţinem un ritm bun al vânzărilor şi pre-vânzărilor. Imobiliarele au rămas una dintre cele mai sigure opţiuni pentru investiţii şi clienţii care au vrut să îşi securizeze capitalul au ales proiectele IMPACT datorită calităţii şi sustenabilităţii dezvoltărilor. Prima jumătate a anului a fost, aşadar, una efervescentă, cu o intensificare a activităţii operaţionale, prin extindere în Bucureşti şi în marile oraşe ale ţării, prin consolidarea pe verticală la nivel de grup, iar pe piaţa de capital, prin încheierea de majorări a capitalului social, cu aport de numerar şi prin încorporarea rezervelor în valoare totală de 45,4 milioane euro. Pentru a doua jumătate a anului avem în plan accelerarea producţiei şi continuarea extinderii la nivel naţional. Avem convingerea că programul ambiţios de dezvoltare de proiecte, alături de creşterea free-floatului vor conduce la o lichiditate mai bună a acţiunilor IMP", a declarat Constantin Sebeşanu, CEO Impact Developer & Contractor.
 
La 30 iunie 2022, Impact avea în proprietate 89,4 hectare de teren, cu o valoare EPRA estimată la 786,5 milioane lei, din care 73,5 ha cu potenţial de dezvoltare imediată, pe care pot fi construite până la 15.000 de apartamente, infrastructură şi spaţii pentru servicii comunitare (şcoli, grădiniţe, biserică, parcuri), centre comerciale, cu o valoare cumulată de dezvoltare de peste 1,5 miliarde euro.
 
Până la sfârşitul anului, Impact va da în folosinţă Greenfield Plaza, care include şi centrul de relaxare Wellness Club by Greenfield, precum şi peste 300 de noi apartamente.
 
În următoarele 12 luni, Impact intenţionează să finalizeze încă 750 de apartamente şi demarează investiţii noi la nivel naţional pentru alte 850 apartamente, creând astfel premisele unei evoluţii pozitive a afacerilor în 2023.
 
Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile Impact Developer & Contractor SA (IMP) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori Bucureşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6142 / 16851
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...