ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Prahova: Directorii unei companii a CJ, remuneraţi fără a fi evaluaţi de Consiliul de Administraţie (raport Camera de Conturi)

02 Martie 2021   |   Agerpres

De asemenea, nu au fost stabiliţi indicatorii de performanţă pentru directorii generali care au condus societatea din 5.06.2018 până în prezent, menţionează sursa citată.

 
 
Directorii unei companii a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova au fost remuneraţi fără a fi evaluaţi, Consiliul de Administraţie (CA) nu a dispus diminuarea remuneraţiei brute lunare a lor în cazul neîndeplinirii obiectivelor şi criteriilor de performanţă iar din 2018 şi până în prezent, pentru directorii generali ai companiei nu au fost stabiliţi indicatori de performanţă, arată un raport al Camerei de Conturi Prahova.
 
Potrivit documentului postat, luni, pe site-ul Curţii de Conturi a României, în cadrul acţiunii de control efectuate în 2020 care a vizat perioada 2017 - 2019 s-a stabilit că, în acel interval, Consiliul de Administraţie al Companiei de Servicii Publice şi Energii Regenerabile Prahova SA (CSPER), aflată în subordinea CJ, nu a monitorizat, nu a evaluat performanţa directorilor generali numiţi în baza contractelor de mandat şi nu a dispus diminuarea remuneraţiei brute lunare a acestora în cazul neîndeplinirii obiectivelor şi criteriilor de performanţă.
 
De asemenea, nu au fost stabiliţi indicatorii de performanţă pentru directorii generali care au condus societatea din 5.06.2018 până în prezent, menţionează sursa citată.
 
"În perioada ianuarie 2017 - iunie 2018, societatea a plătit în mod repetat, fără bază legală, avansuri reprezentând indemnizaţia lunară a directorului general din acea perioadă şi salarii, în sumă totală de 255.432 lei. Până la data de 28.02.2020 a fost recuperată suma de 255.132 lei, urmând ca societatea să recupereze suma nerestituită de directorul general de la acea dată în valoare de 300 lei. Pentru suma de 255.432 lei au fost calculate accesorii în valoare de 2.930,68 lei. Din verificarea modului de întocmire a statelor de salarii, s-a constatat că nu există pentru toţi salariaţii documente care să certifice timpul lucrat efectiv. În perioada august 2018 - decembrie 2019, entitatea nu a întocmit situaţii pentru fiecare autoturism din dotare, din care să rezulte consumul real de carburanţi, iar foile de parcurs nu au fost însoţite de documente justificative care să certifice în toate cazurile că deplasările au fost realizate în interesul societăţii", mai arată raportul inspectorilor financiari.
 
Totodată, în document se precizează că, în perioada supusă verificărilor, controlul financiar preventiv propriu, formă a controlului intern, nu a fost organizat şi exercitat în conformitate cu normele legale, în sensul că nu a fost elaborat cadrul general al operaţiunilor supuse controlului financiar preventiv, iar activităţile de control nu s-au efectuat pe baza listelor de verificare (check-list), prin decizie nefiind stabilit un termen în care se acordă sau se refuză viza de control financiar preventiv propriu.
 
"În perioada 2017 - 2019 nu a funcţionat un compartiment de audit intern, prin organigrama şi prin statul de funcţii, nefiind prevăzut un compartiment de audit conform Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern, cu modificările şi completările ulterioare, la art. 11 lit. a), iar structura de audit a Consiliului Judeţean Prahova a efectuat într-o perioadă de 3 ani doar o misiune de audit de regularitate", notează sursa citată.
 
Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a arătat, în şedinţa de săptămâna trecută a instituţiei, că există intenţia de a închide atât Compania de Servicii Publice şi Energii Regenerabile Prahova SA, cât şi rampa ecologică de la Vălenii de Munte, însă procedurile sunt de durată.
 
Anunţul a fost făcut în contextul în care Garda de Mediu Prahova a aplicat o amendă de 100.000 de lei pentru nereguli depistate la rampa ecologică de la Vălenii de Munte, formulând totodată o propunere de suspendare a activităţii.
 
Directorul Companiei de Servicii Publice şi Energii Regenerabile Prahova SA, Sorin Văduva, a precizat, în cadrul şedinţei, răspunzând unor întrebări ale consilierilor referitoare la neprezentarea în termen a unui proiect cu privire la mărirea capacităţii de depozitare a deşeurilor sau a unui proiect de închidere a depozitului, că, din cauza situaţiei financiare, nu au putut fi făcute demersuri în acest sens, APM fiind informată asupra acestui aspect. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12415 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...