ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Probele scrise ale Evaluării Naţionale şi examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Cursurile se vor relua după încetarea stării de urgenţă

07 Aprilie 2020   |   AGERPRES

Data exactă la care se vor reluarea cursurile se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, precum şi de măsurile comunicate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

 
 
  • BizLawyer TV
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat marţi că probele scrise ale Evaluării Naţionale şi examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat marţi că anul şcolar 2019-2020 nu va fi îngheţat.

"Nu se îngheaţă anul şcolar, ci din contră, MEC lucrează pentru ca toată activitatea care presupune reluarea cursurilor şi toate calendarele care trebuie realizate să le punem în practică după ce vom relua cursurile, după ce încetează această stare de urgenţă", a spus ministrul, la o conferinţă de presă.

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a precizat că vor fi susţinute examenele naţionale, de licenţă şi de dizertaţie, admiterea în facultăţi.


"În oricare dintre aceste scenarii examenele naţionale, Evaluarea Naţională, examenul de Bacalaureat, admiterea în facultăţi, examenul de licenţă şi examenul de dizertaţie vor fi susţinute. Anul şcolar şi universitar 2019-2020 va fi susţinut. Acest lucru este esenţial pentru întreaga comunitate formată din 3 milioane de elevi şi studenţi şi peste 300.000 de angajaţi din sistemul de educaţie. (...) Nu este deloc simplu să asiguri finalizarea normală, în condiţiile în care procesul se derulează în condiţii care nu sunt deloc normale", a afirmat preşedintele CNR.

"În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. (...) Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020. (...) Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul", a spus Anisie.

 Cursurile se vor relua după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea măsurilor de siguranţă

Cursurile se vor relua după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii şi cadrele didactice să fie în siguranţă, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Ea a adăugat că data exactă la care se vor reluarea cursurile se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, precum şi de măsurile comunicate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

"Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus din România, precum şi de măsurile comunicate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. În contextul informaţiilor deţinute până în prezent privind evoluţia pandemiei de coronavirus, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învăţământul preuniversitar şi universitar după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor, pentru ca elevii, studenţii şi cadrele didactice să fie în siguranţă", a spus ministrul într-o declaraţie de presă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14897 / 16854
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...