ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Românii de la Bit Sentinel vor fi coordonatorii tehnici ai Campionatului European de Securitate Cibernetică de la Bucureşti

26 Martie 2019   |   AGERPRES

Bit Sentinel, alături de parteneri din mediul public şi privat, vor dezvolta scenariile pentru etapa naţională prin care va fi selectat lotul naţional extins.

 
 
Compania românească Bit Sentinel, specializată în servicii de securitate informatică, va fi coordonatorul tehnic pe durata Campionatului European de Securitate Cibernetică (ECSC), ce va avea loc la Bucureşti în toamna acestui an.

"Ameninţările cibernetice devin un subiect prezent în instituţiile publice, dar şi în sectorul privat. Astfel, pentru a ţine pasul cu aceste ameninţări, este necesară creşterea numărului de specialişti în securitate cibernetică. Pentru a motiva tinerii talentaţi să se implice în acest domeniu, apar tot mai multe iniţiative, iar echipa Bit Sentinel contribuie tot mai mult la acest demers. Pentru noi, pe lângă bucuria de a fi aproape de noile generaţii de hackeri etici, implicarea în European Cyber Security Challenge este şi o confirmare a experienţei acumulate de echipa Bit Sentinel din 2015 până în prezent. Este al doilea an consecutiv în care ne implicăm în competiţie şi aştept cu nerăbdare să cunosc reprezentanţii României pentru această ediţie', afirmă Andrei Avădănei, director general Bit Sentinel, într-un comunicat de presă al companiei.


Potrivit sursei citate, Bit Sentinel, alături de parteneri din mediul public şi privat, vor dezvolta scenariile pentru etapa naţională prin care va fi selectat lotul naţional extins.

Astfel, în perioada mai-septembrie vor fi organizate diverse sesiuni de antrenament pentru a creşte nivelul expertizei tehnice din lotul extins al României, din care vor fi selectaţi cei 10 finalişti care ne vor reprezenta la Campionatul European de Securitate Cibernetică. De asemenea, Bit Sentinel va coordona şi contribui cu probleme la etapa finală a ECSC.

19 ţări şi-au anunţat participarea la etapa finală a Campionatului European de Securitate Cibernetică de la Bucureşti, se arată pe pagina oficială a competiţiei.

Pe lista ţărilor ce vor intra în competiţia ajunsă la cea de-a VI-a ediţie se află: Cipru, Belgia, Austria, Cehia, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Spania, Elveţia şi Marea Britanie.

Etapa finală a Campionatului European de Securitate Cibernetică, competiţie în cadrul căreia echipa României a ocupat locul secund în anii 2017 şi 2016, se va desfăşura în acest an la Bucureşti, în perioada 9 - 11 octombrie, la Palatul Parlamentului.

Pentru etapa naţională, înscrierile se vor încheia pe data de 5 aprilie, iar ulterior, în perioada 5 - 7 aprilie, va avea loc prima sesiune de calificare (online), urmată de o serie de competiţii desfăşurate în intervalul mai - august. În septembrie, va avea loc o sesiune de training de nouă zile cu specialişti din domeniu.

Potrivit organizatorilor - Serviciul Român de Informaţii (SRI), Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) - echipele vor trebui să se transpună într-un scenariu care presupune dezvoltarea şi apărarea unei infrastructuri. Partea cea mai importantă va rămâne dezvoltarea şi apărarea propriei infrastructuri, dar atacarea celorlalte echipe va aduce puncte, reiese din prezentare.

Fiecare ţară participantă va avea o echipă selecţionată în urma fazei naţionale a concursului. Echipele vor fi formate din doi (maxim trei) antrenori şi cel mult zece concurenţi din două categorii: cinci juniori (între 16 şi 20 ani) şi cinci seniori (între 21 şi 25 ani). 

În 2017, România a câştigat locul II la Campionatul European de Securitate Cibernetică, ce a avut loc în Spania, la Malaga (dintr-un total de 15 ţări participante), egalându-şi astfel performanţa de la ediţia precedentă, când s-a clasat tot pe poziţia a doua (dintr-un total de zece ţări participante).

Anul trecut, România s-a situat pe locul nouă, iar în 2015 a ocupat locul cinci, după Austria, Germania, Elveţia şi Spania.

European Cyber Security Challenge (ECSC) este o iniţiativă a ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), care îşi propune să dezvolte abilităţile tinerilor în domeniul securităţii cibernetice, precum şi să le faciliteze contactul cu organizaţiile din mediul privat care acţionează în acest domeniu.

Bit Sentinel activează în domeniul securităţii cibernetice, având drept obiectiv asigurarea protecţiei împotriva atacurilor cibernetice. Compania oferă servicii complete de securitate informatică, precum: penetration testing, protecţie împotriva malware, servicii de consultanţă pentru GDPR, recuperarea datelor în urma atacurilor cibernetice, rezolvarea atacurilor de tip zero-day sau audit în securitate. În acelaşi timp, oferă sesiuni de training în lupta împotriva atacurilor cibernetice, creând cursuri şi programe speciale pentru pasionaţii de securitate care doresc să înveţe no?iunile de bază. Bit Sentinel face parte din echipa ce organizează una din cele mai mari competiţii internaţionale de tip Capture the Flag: DefCamp Capture the Flag.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16567 / 16921
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...