ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Safetech Innovations raportează 3,1 milioane de lei profit net pentru anul 2020

02 Martie 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al companiei, în 2020, marja profitului net a atins un nivel record de 21%.

 
 
Safetech Innovations, o companie de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat pentru anul 2020 o cifră de afaceri de 14,7 milioane de lei, în creştere cu 43% faţă de anul 2019, şi un profit net de 3,1 milioane de lei, cu 148% mai mult, comparativ cu anul anterior.
 
Potrivit unui comunicat al companiei, în 2020, marja profitului net a atins un nivel record de 21%.
 
"Într-un an marcat de o pandemie globală, în care companiile s-au luptat să funcţioneze în continuare, afacerea noastră a prosperat. Doresc să mulţumesc întregii echipe Safetech Innovations pentru contribuţia adusă în dezvoltarea companiei pe parcursul anului trecut. În linie cu politica noastră de dividende, rezultatele extraordinare din 2020 vor fi distribuite sub un model hibrid, unde o parte din profit va fi capitalizată şi investitorii noştri vor beneficia de acţiuni gratuite, iar o altă parte va fi distribuită în numerar. Considerăm că acest echilibru între capitalizare şi distribuire de numerar este unul perfect şi oferă companiei capital suficient pentru continuarea dezvoltării accelerate. În acelaşi timp, acţionarii Safetech Innovations sunt recompensaţi pentru încrederea acordată afacerii noastre," a declarat Victor Gânsac, CEO Safetech Innovations.
 
În 2020, Safetech Innovations a înregistrat venituri operaţionale de 18,5 milioane de lei. Din suma respectivă, 7,8 milioane de lei au provenit din vânzarea de servicii de securitate, o creştere de 54% faţă de 2019, iar 6,7 milioane de lei au provenit din servicii de mentenanţă şi suport soluţii de securitate precum şi din implementarea de soluţii de securitate.
 
Alte 3,4 milioane de lei au fost fonduri UE nerambursabile accesate de companie în anul 2020 în cadrul proiectului SafePIC, ce are ca scop creşterea capacităţii de răspuns a echipei de intervenţie rapidă în caz de urgenţă (STI-CERT) la atacuri şi incidente de securitate cibernetică. Pe parcursul anului 2020, Safetech Innovations a furnizat servicii de securitate cibernetică pentru peste 50 de clienţi din România şi din străinătate.
 
În 2020, Safetech Innovations a implementat o nouă organigramă, precum şi noi fluxuri şi proceduri de lucru în vederea eficientizării activităţii. Ca urmare, în 2020, compania a înregistrat o creştere cu 23% a productivităţii valorice a muncii. Acest lucru a produs un efect pozitiv direct asupra majorării ratei de profitabilitate, care a crescut de la 16% la 21%. Mai mult, pe parcursul anului 2020, compania s-a adaptat la contextul general al crizei sanitare prin implementarea de măsuri tehnice organizaţionale, astfel încât, 95% din serviciile şi soluţiile de securitate cibernetică oferite de Safetech Innovations au putut fi furnizate şi implementate de la distanţă. În anii ce urmează, acest lucru va ajuta organizaţia să îşi mărească numărul de clienţi pe pieţele externe.
 
Pentru 2021, compania estimează o cifră de afaceri de 20 milioane de lei din activitatea principală şi un profit net de 4,5 milioane de lei.
 
În linie cu politica de dividende a Safetech Innovations, conducerea va propune în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 16 aprilie 2021, o capitalizare de 2,5 milioane lei din profit şi distribuirea de dividende în numerar în valoare de 437.500 de lei. Astfel, acţionarii vor primi pentru fiecare acţiune deţinută, 4 acţiuni gratuite SAFE, precum şi 0,14 lei.
 
Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO din data de 29 ianuarie 2021. Acţiunile SAFE sunt în acest moment cele mai tranzacţionate instrumente financiare de pe piaţa AeRO în 2021. În doar 21 de zile de la debut, investitorii au tranzacţionat acţiuni în valoare de 23,6 milioane de lei, ceea ce înseamnă o valoare medie pe zi de 1,1 milioane de lei. La 1 martie 2021, înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare, acţiunile SAFE se tranzacţionau la un preţ de 31,6 lei pe acţiune. Prin urmare, capitalizarea de piaţă a Safetech Innovations a ajuns la 102 milioane de lei.
 
Înfiinţată în 2011, Safetech Innovations este în prezent unica companie dedicată securităţii informaţiei de pe piaţa românească, specializată în domeniul securităţii cibernetice şi implementării soluţiilor de securitate cibernetică. Serviciile Safetech Innovations includ protecţia datelor, identificarea vulnerabilităţilor şi riscurilor, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică (prin STI CERT - Safetech Cybersecurity Incident Response Center) şi crearea unei culturi organizaţionale orientate spre siguranţă, precum şi implementarea soluţiilor şi măsurilor de securitate cibernetică. Compania are un portofoliu larg de clienţi, colaborând cu peste 10 instituţii cheie din sectorul financiar-bancar autohton, jucători internaţionali, precum şi companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicaţiilor, IT&C şi transporturi. Safetech Innovations (SAFE) a intrat la tranzacţionare în primul trimestru al anului 2021 pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12400 / 16809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...