ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Serviciile de training, team building și consultanță în resurse umane au atins 20 mil. €, în 2018

20 Mai 2019   |   BizLawyer

În 2018, cele mai multe cereri de servicii de training și consultanță în resurse umane au venit de la companii din domeniile: producție, IT&C și bancar.

Sursa: Imagine de Gerd Altmann - Pixabay

 
 
HPDI (Human Performance Development International), companie care creează și implementează programe de training, coaching, team building, consultanță și strategie în resurse umane, estimează că în România piața acestor servicii a crescut cu aproximativ 30% în 2018 față de 2017, atingând pragul de 20 milioane euro. Ca tip de servicii, cea mai mare pondere au avut-o anul trecut programele de training, în comparație cu 2017, când cele mai multe companii au solicitat team building-uri. Cele mai multe cereri pentru sesiuni de training, coaching, team building etc. au venit din partea companiilor din București, urmate de cele din Cluj-Napoca și Timișoara.
   
“Piața a avut a avut un parcurs foarte bun în 2018 și am văzut că tot mai multe companii încep să fie interesate de serviciile de training, în special pe partea de comunicare, leadership, management de proiect sau gândire creativă. E un lucru foarte bun, pentru că denotă conștientizarea importanței pe care oamenii o au într-o organizație. Dincolo de strategii de afaceri, de planuri de investiții și proiecte ambițioase, cel mai important capital al unei companii sunt angajații, iar programele pe care le implementăm urmăresc tocmai acest lucru: creșterea oamenilor. Îi ajutăm să evolueze individual, ca să poată progresa profesional, să fie productivi în echipele din care fac parte și să vină cu plăcere la serviciu. Cred că 2018 a fost anul în care tot mai mulți directori au înțeles că trebuie să investești în oamenii tăi și să apelezi la ajutor profesionist pentru acest lucru”, explică Petru Păcuraru, fondator și Managing Partner al HPDI.


În 2018, cele mai multe cereri de servicii de training și consultanță în resurse umane au venit de la companii din domeniile: producție, IT&C și bancar. În ce privește programele de team building, clasamentul clienților în funcție de industrie este condus de jucătorii din segmentul bancar, urmați de companiile din IT&C și de cele cu activități în producție. Companiile care au solicitat acest tip de programe și-au variat cerințele, în 2018. Tot mai multe au început să apeleze la team building-uri care includ activități de stimulare a lucrului în echipă și nu reprezintă doar ieșiri în grup. De asemenea, s-a majorat și ponderea trainingurilor de soft skills, care stimulează capacitatea de comunicare, cooperare și inovație.

Piața locală a evoluat constant în ultimii cinci ani, iar începând din 2017 s-a dezvoltat cu 30%, anual. “A crescut nivelul de educație din piață, care se vede și în atenția mai mare pentru componenta de dezvoltare personală, nu doar pe cea de relaxare, atunci când vorbim despre team building-uri, de exemplu. Pe segmentul de training, nevoile s-au diversificat, dar rămâne constantă cererea pentru programe de comunicare și leadership. România este, în prezent, o piață emergentă, și atât noi cât și clienții noștri suntem în plin proces de dezvoltare, de educare. Din fericire, suntem încă departe de plafonare și de problemele ce survin odată cu acest moment. Cred că perioada de îmbunătățire și diversificare a serviciilor de training, team bulding și consultanță în resurse umane se va menține și în următorii cinci ani”, subliniază Petru Păcuraru.

HPDI se află în top trei cei mai importanți furnizori de programe de training, team building și consultanță în domeniul dezvoltării umane și organizaționale, din România. În cei 18 ani de activitate, compania s-a remarcat prin numeroase concepte proprii de team building create intern și nu obținute prin licență, precum și prin programe de pregătire dezvoltate pe baza competențelor trainerilor.

“Credem în poziționarea la același nivel cu oamenii care vin la trainingurile sau în team building-urile noastre. În cei aproape 20 de ani de când suntem în acest domeniu, am aflat că e mai simplu să ajungi la oameni, explicându-le și ajutându-i să înțeleagă idei, concepte, practici, în loc să le impui ceva, să le spui ce să facă pentru că tu știi mai bine. În 2019, ne vom concentra pe dezvoltarea pe orizontală a companiei, ceea ce înseamnă că vom investi masiv în componenta de digitalizare, unde vom lansa foarte curând și o aplicație pe partea de training. Alte aplicații, pe care ne-am propus să le definitivăm și să folosim deja pentru clienții noștri, vizează segmentele de învățare, coaching și evenimente”, conchide fondatorul HPDI.

Printre cele mai importante amenințări, care ar putea frâna dezvoltarea pieței locale, reprezentanții HPDI clasează pe prima poziție stagnarea marilor companii din retail. Un alt factor care ar putea influența negativ această nișă de piață este reducerea bugetelor jucătorilor din domeniul auto. Aceștia ar putea fi înclinați să investească mai puțin în dezvoltarea angajaților, pe fondul evoluției automobilelor electrice. Totuși, 2019 aduce în primul rând oportunități însemnate, cum sunt: aplicațiile mobile pentru susținerea învățării, folosirea sistemelor online pentru a ușura introducerea unui nou angajat în mediul de lucru și creșterea componentei de micro-learning - activități de învățare pe termen scurt.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 17039 / 17596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...