ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Spațiile de coworking din București se redeschid | Ce măsuri trebuie să respecte persoanele care doresc să lucreze de acum înainte din astfel de locuri

26 Mai 2020   |   BizLawyer

Potrivit noilor reguli, atât membrii spațiului de coworking, cât și vizitatorii, vor trebui să poarte măști și să păstreze distanțarea socială de 1,5 metri.

 
 
Treptat și cu respectarea unor măsuri foarte stricte, românii au început să se întoarcă la muncă și să-și reia activitatea de birou. În București s-au redeschis spațiile de coworking nevoite să pună lacătul pe ușă în timpul stării de urgență. Freelancerii, start-up-urile și micii antreprenori care le folosesc trebuie să lucreze acum după noi reguli: să respecte distanțarea socială, să poarte mască și să-și igienizeze mâinile de fiecare dată când folosesc bucătăria sau imprimantele. Vestea bună este că se va putea lucra și de pe terase, iar cei care nu se simt încă pregătiți să se reîntoarcă în spațiul de coworking au la dispoziție birourile virtuale.

Reprezentanții Commons spun că toate spațiile sunt pregătite să-și primească membrii și anunță noi măsuri implementate pentru desfășurarea activității de birou în siguranță.


„Sănătatea membrilor noștri e pe primul loc și de aceea ne dorim să creăm un mediu în care ei să se simtă în siguranță. Am implementat toate măsurile recomandate de autorități și am transmis către comunitate un ghid practic cu reguli care reduc șansele de transmitere a virusului”, a declarat David Canta, cofounder Commons România.

Potrivit noilor reguli, atât membrii spațiului de coworking, cât și vizitatorii, vor trebui să poarte măști și să păstreze distanțarea socială de 1,5 metri. De asemenea, li se recomandă să folosească scările și să nu urce, în același timp, mai mult de două persoane în lift. În plus, trebuie să-și dezinfecteze mâinile de fiecare dată când folosesc zona de bucătărie sau imprimantele.

Cei de la Commons au avut grijă să asigure distanța de cel puțin 1,5 metri între birouri, au amenajat birouri în plus pe terase și în spațiile de evenimente, au amplasat dispozitive de dezinfectare pentru mâini la intrarea în spațiile de lucru, în bucătărie sau în baie. Spațiile Commons au fost dotate cu mai multe cafetiere și aparate pentru apă potabilă, pentru a se evita aglomerarea. În același timp, locațiile sunt igienizate la fiecare două-trei ore și filtrele sunt curățate constant, conform regulilor și standardelor recomandate de autorități. În funcție de recomandările guvernamentale, este posibil ca fiecare membru sau vizitator să fie termoscanat la intrarea în locații.

De asemenea, persoanele care doresc în continuare să muncească de acasă și doresc o imagine profesionistă pentru propria afacere, au la dispoziție birourile virtuale, care le asigură o adresă de corespondență, promovare în cadrul comunității și folosirea spațiilor de birouri pentru întâlniri sau evenimente.

Inaugurată în anul 2017, Commons România este o rețea de spații de coworking cu o comunitate vibrantă, formată din antreprenori și freelanceri din diverse domenii de activitate și business-uri enterprise în diferite stadii de dezvoltare. Pentru membrii comunității Commons sunt puse la dispoziție trei locații: în Piața Unirii, Piața Romană și în zona Băneasa.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 17260 / 19504
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...