ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ţările din UE se angajează în favoarea unor iniţiative-cheie în domeniul digital

19 Martie 2021   |   Agerpres

"Ziua Digitală este o ocazie importantă pentru statele membre de a se reuni şi de a acţiona în vederea atingerii obiectivelor fundamentale în domeniul digital. Noile angajamente asumate astăzi de statele membre demonstrează, de asemenea, hotărârea noastră, în cadrul UE, de a depune împreună eforturi pentru a ne consolida poziţia de lider în domeniul digital până în 2030", a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

 
 
Miniştrii reprezentând statele membre ale UE au semnat, vineri, trei declaraţii prin care se angajează să îşi pună în comun eforturile şi resursele pentru a promova conectivitatea internaţională, a stimula introducerea tehnologiilor digitale curate şi a îmbunătăţi mediul de reglementare pentru întreprinderile nou-înfiinţate şi cele în curs de extindere, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
 
Găzduită de Comisie şi de preşedinţia portugheză a Consiliului, cea de-a patra ediţie a Zilei Digitale, care s-a desfăşurat vineri online, a reunit deputaţi din Parlamentul European, miniştri din statele membre, directori ai întreprinderilor din sector şi mai multe alte părţi interesate. Statele membre participante şi-au asumat angajamente concrete în trei domenii-cheie, şi anume conectivitatea, întreprinderile nou-înfiinţate şi tehnologiile digitale curate.
 
"Ziua Digitală este o ocazie importantă pentru statele membre de a se reuni şi de a acţiona în vederea atingerii obiectivelor fundamentale în domeniul digital. Noile angajamente asumate astăzi de statele membre demonstrează, de asemenea, hotărârea noastră, în cadrul UE, de a depune împreună eforturi pentru a ne consolida poziţia de lider în domeniul digital până în 2030", a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.
 
În conformitate cu primul angajament, 27 de ţări europene au semnat Declaraţia privind "Portalurile europene de date ca element-cheie al deceniului digital al UE", prin care s-au angajat să consolideze conectivitatea dintre Europa şi partenerii săi din Africa, Asia, vecinătatea europeană şi America Latină. Accentul se va pune pe utilizarea cablurilor terestre şi submarine, a legăturilor prin satelit şi prin reţele pentru asigurarea unui schimb de date sporit şi sigur.
 
De asemenea, 25 de ţări europene au semnat Declaraţia privind "Standardul UE în favoarea întreprinderilor nou-înfiinţate" (EU Startup Nations Standard), care urmăreşte să garanteze că toate întreprinderile nou-înfiinţate şi cele în curs de extindere din Europa beneficiază de cele mai bune practici adoptate de ecosistemele de întreprinderi nou-înfiinţate de succes. În acest scop, Comisia, împreună cu statele membre şi cu părţile interesate din sector, a identificat o serie de bune practici care contribuie la un mediu favorabil creşterii economice. Printre acestea se numără: prelucrarea cererilor de viză depuse de persoanele talentate din ţări terţe, tratamentul fiscal al opţiunilor pe acţiuni şi sporirea volumului şi a diversităţii capitalului privat.
 
În cadrul celui de-al treilea angajament, 26 de ţări europene au semnat Declaraţia privind "Transformarea verde şi digitală a UE" pentru a accelera utilizarea tehnologiilor digitale verzi în beneficiul mediului. Statele membre vor colabora pentru a accelera implementarea şi dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate, cum ar fi 5G şi 6G, fibra optică, calculul de înaltă performanţă şi internetul obiectelor, ca soluţii esenţiale pentru atingerea neutralităţii climatice şi pentru impulsionarea tranziţiei verzi şi digitale în domenii prioritare, precum energia, transporturile, sectorul producţiei, sectorul agroalimentar şi al construcţiilor. Printre alte domenii de acţiune se numără promovarea tehnologiei cloud verzi, inteligenţa artificială (IA) şi tehnologiile blockchain, precum şi echipamentele hardware durabile, achiziţiile publice verzi şi sprijinul pentru întreprinderile nou-înfiinţate din domeniul tehnologiilor verzi şi pentru IMM-uri.
 
În plus, 26 de directori executivi din sectorul ITC s-au alăturat "Coaliţiei europene digitale verzi", angajându-se ca întreprinderile pe care le reprezintă să îşi reducă în mod semnificativ amprenta de carbon până în 2030 şi să devină neutre din punct de vedere climatic până în 2040. În acest scop, se preconizează numeroase soluţii, printre care investiţiile în dezvoltarea unor tehnologii digitale mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie şi de materiale şi colaborarea cu ONG-urile şi organizaţiile specializate relevante pentru a măsura şi monitoriza impactul net asupra mediului al soluţiilor digitale verzi. În sfârşit, aceşti directori se angajează să elaboreze, împreună cu alţi lideri din sector, orientări privind implementarea soluţiilor digitale verzi, pentru a accelera tranziţia către durabilitatea unor sectoare precum energia, transporturile, construcţiile şi agricultura.
 
Ediţia din 2021 a Zilei Digitale marchează cea de a patra aniversare a acestui eveniment. Ultima ediţie din 2019 s-a axat pe o agricultură inteligentă şi durabilă, pe digitalizarea patrimoniului cultural, precum şi pe încurajarea participării femeilor în sectorul digital şi în cel tehnologic. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12167 / 16809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...