ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Financial Times: UE prezintă un plan de contracarare a riscurilor de securitate asociate reţelelor 5G

26 Martie 2019   |   Mediafax

Comisia Europeană le-a cerut statelor membre UE să efectueze evaluările de securitate naţională în cazul reţelelor 5G până la sfârşitul lunii iunie, ţinând cont de „riscurile asociate comportamentului furnizorilor sau operatorilor, inclusiv din ţări terţe".

 
 
Oficialii de la Bruxelles au dezvăluit un plan destinat tuturor ţărilor din cadrul Uniunii Europene pentru contracararea potenţialelor riscuri de securitate ale noilor reţele 5G, o acţiune ce reflectă temerile tot mai mari legate de companiile chineze, informează cotidianul Financial Times.

Cele 28 de state din cadrul Uniunii Europene vor avea la dispoziţie trei luni pentru a efectua evaluări naţionale privind riscurile, iar apoi alte 15 luni pentru a acţiona în sensul înăspririi standardelor europene pentru protejarea infrastructurii esenţiale de comunicaţii, conform unei propuneri a Comisiei Europene prezentate marţi.

Recomandarea a fost formulată în contextul în care Uniunea Europeană a lansat o serie de proceduri pentru licitaţii în domeniul tehnologiei 5G, fiind sub presiunile Statelor Unite pentru a adopta o abordare dură şi a interzice produsele fabricate de Huawei şi de alte companii chineze care produc sisteme sensibile.


„Tehnologia 5G va transforma economia noastră şi societatea, deschizând oportunităţi masive pentru cetăţeni şi companii. Dar nu putem accepta aceste activităţi fără a avea securitate totală. Trebuie să luăm în serios aceste riscuri şi trebuie să ne grăbim", a declarat Andrus Ansip, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil de Piaţa unică digitală.

Comisia Europeană le-a cerut statelor membre UE să efectueze evaluările de securitate naţională în cazul reţelelor 5G până la sfârşitul lunii iunie, ţinând cont de „riscurile asociate comportamentului furnizorilor sau operatorilor, inclusiv din ţări terţe".

Aceste rezultate vor fi utilizate pentru elaborarea unei evaluări la nivelul Uniunii Europene până în octombrie 2019 şi pentru stabilirea măsurilor de contracarare până în decembrie 2019. Statele membre vor trebui să decidă până în octombrie 2020 dacă sunt necesare măsuri suplimentare.

Julian King, comisarul european pentru Securitatea Uniunii, a explicat că deocamdată „nu există discuţii pentru impunerea de interdicţii" asupra unor furnizori, dar a precizat că printre măsurile de contracarare s-ar putea număra ordine de catalogare a unor produse ca fiind nesigure.

Dar ritmul lent al progreselor decizionale la nivelul UE intră în contradicţie cu viteza cu care este testată şi instalată tehnologia 5G de către marile grupuri telecom. Matthew Howett, fondatorul companiei de cercetare Assembly, a declarat: „Se poate înţelege de ce vor un cadru comun, dar este amuzant acel calendar. Nu are nicio logică".

Matthew Howett a argumentat că viitorul raportul al Guvernului britanic privind infrastructura de telecomunicaţii şi perspectiva britanică asupra implicării Huawei probabil vor genera acţiuni suplimentare. „Suntem într-o competiţie mondială pentru lansarea acestei tehnologii. Calendarul este incompatibil cu celălalt obiectiv al UE - de a fi lider în domeniul 5G", a subliniat expertul.

Compania Huawei a salutat abordarea „obiectivă şi proportionată" a Comisiei Europene privind standardele de securitate în domeniul 5G. „Huawei înţelege preocupările de securitate pe care le au autorităţile europene de reglementare. Menţinem angajamentul ferm de a continua să colaborăm cu toate organismele de reglementare şi cu partenerii pentru a face un succes instalarea tehnologiei 5G în Europa", a declarat pentru FT Abraham Liu, reprezentantul Huawei la instituţiile europene.

„Abordarea de gestionare a riscurilor a Comisiei Europene probabil va dezamăgi Washingtonul, care a avut deja dispute cu state membre UE precum Germania şi Marea Britanie din cauza deciziilor de a nu bloca ofertele Huawei pentru tehnologiile 5G", comentează Financial Times.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16468 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...