ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Un start-up românesc din zece are acces simultan la finanţare şi mentoring, la standarde internaţionale (analiză)

23 Iulie 2019   |   AGERPRES

Potrivit studiului UK Business Angel Market, timpul mediu petrecut de către un investitor, cu o poziţie în board-ul unui startup, este cuprins între o zi şi 4 zile, lunar.

 
 
Un start-up din zece (10%) care activează în România are acces, simultan, la finanţare şi la mentoring la standarde internaţionale, iar accesul la finanţare trebuie facilitat foarte mult în vederea creşterii accelerate a ecosistemului local, reiese dintr-un studiu realizat de o platformă de investiţii din Marea Britanie.

În viziunea Angels Den Funding, un start-up cu şanse mari de succes este o companie cu un produs existent (MVP), bazat pe o idee cu o componentă puternic inovativă.

"Doar 10% dintre startup-urile din România analizate de echipa Angels Den Funding (aproximativ 500) au acces simultan la finanţare şi la mentoring la standarde internaţionale. Estimăm că sunt 150 de companii cu potenţial de scale-up, în România. În plus, un ingredient care contribuie la succesul business-ului constă în utilizarea unei tehnologii care îi poate conferi produsului o creştere accelerată", sunt de părere specialiştii.


În opinia CEO-ului Angels Den Funding, Adrian Enache, accesul la capital în România trebuie facilitat foarte mult în vederea creşterii accelerate a ecosistemului local, iar accesul ar putea fi înlesnit şi printr-o abordare diferită din partea fondurilor de venture capital, prin punerea accentului pe MVP, pe dovada creşterii şi pe confirmarea conceptului sau a ideii de afacere.

'Chiar dacă finanţăm momentan doar startup-uri fondate în Marea Britanie, ne dorim să le descoperim pe cele cu potenţial mare de accelerare din România si Europa de Est. Obiectivul nostru este să le oferim acces la reţeaua de parteneri care să îi ajute cu toate acţiunile necesare pentru lansarea într-o piaţă competitivă, precum este ecosistemul din UK, dar şi acces la capital', a declarat Enache.

Conform platformei de investiţii, sectoarele din economia românească ce pot beneficia de inovaţie antreprenorială şi care nu au încă un număr semnificativ de startup-uri sunt: automatizarea şi mentenanţa industrială, learning, wellness, servicii financiare, utilităţi, asigurări, turism, medtech, proptech, fintech, cybersecurity, regtech (regulatory technology).

Potrivit studiului UK Business Angel Market, timpul mediu petrecut de către un investitor, cu o poziţie în board-ul unui startup, este cuprins între o zi şi 4 zile, lunar.

Angels Den Funding este o platformă de investiţii din Marea Britanie, condusă de către românul Adrian Enache, şi care conectează aproape 20.000 investitori cu startup-uri care au un MVP (minimum viable product).

Cele mai mari 20 de companii finanţate de către companie (sub 10% din cele finanţate) au depăşit borna de un miliard de lire cumulativ, în contextul în care evaluarea medie iniţială, când au fost ajutate să strângă finanţare, era de 5 milioane de lire/companie.

Peste 92% dintre companiile care au strâns finanţare prin Angels Den Funding din 2013 până în prezent sunt încă active pe piaţă, relevă cel mai recent audit intern.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 18657 / 19504
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...