ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vânzările grupului Paketa au crescut cu 163% în primul trimestru

02 Iunie 2021   |   Agerpres

În acest interval, numărul de colete expediate a ajuns la 16,9 milioane, în creştere cu 158% faţă de anul trecut. Şi numărul de puncte pick-up s-a majorat cu aproape 1.000 de unităţi, în primele trei luni ale anului 2021, ajungând, în total, la peste 7.200 (dintre care 4.933, în Republica Cehă). În 2020, Packeta a înregistrat venituri de 98 de milioane de euro.

 
 
Grupul Packeta, din care face parte Coletăria.ro, expert în expedierea şi livrarea coletelor, a înregistrat în primul trimestru al anului, o cifră de afaceri record, de 43 de milioane de euro, în creştere cu 163% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, remis miercuri.
 
În acest interval, numărul de colete expediate a ajuns la 16,9 milioane, în creştere cu 158% faţă de anul trecut. Şi numărul de puncte pick-up s-a majorat cu aproape 1.000 de unităţi, în primele trei luni ale anului 2021, ajungând, în total, la peste 7.200 (dintre care 4.933, în Republica Cehă). În 2020, Packeta a înregistrat venituri de 98 de milioane de euro.
 
"Toate pieţele unde este activ grupul Packeta au contribuit semnificativ la rezultatele record ale companiei. Am crescut în Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia şi, desigur, în România. Segmentul de livrare a coletelor între persoane fizice şi lansarea noului tip de puncte contactless de distribuie a coletelor, complet automatizate - lockerele Z-Box, au contribuit în mod semnificativ la creşterea din primul trimestru. În prezent, pregătim mai multe proiecte noi pentru clienţii noştri pe segmentul de livrare de colete, dar şi în zona serviciilor virtuale de comerţ online", spune Simona Kijonkova, fondatorul Zasilkovna şi CEO al Packeta Group.
 
"Pentru anul în curs, Coletăria.ro şi-a propus dezvoltarea reţelei din România cu 600 - 800 de puncte pick-up. Atingerea acestui obiectiv depinde, într-o mare măsură, de situaţia sanitară, de măsurile impuse de autorităţi etc., referitoare la pandemia de COVID-19. În prezent, reţeaua de puncte pick-up ale Coletăria.ro are o acoperire naţională în toate oraşele reşedinţă de judeţ şi suntem bine reprezentaţi în oraşele cu peste 30.000 de locuitori", spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.
 
Lockerele Z-Box - puncte contactless de distribuie a coletelor, complet automatizate, alimentate de panouri solare şi controlate prin intermediul aplicaţiei mobile, au fost lansate la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut în Republica Cehă, ţinta fiind de peste 500 de lockere Z-Box instalate în Republica Cehă şi Slovacia până la finalul lunii mai, urmând să fie instalate, în perioada următoare, şi în România.
 
La sfârşitul anului 2021, numărul total de lockere Z-Box instalate va ajunge la câteva mii, creştere asigurată de extinderea locaţiilor din Republica Cehă, Slovacia şi, de asemenea, de lansarea în alte ţări din Europa Centrală şi de Est.
 
Totodată, serviciul "Între noi" pentru transportul coletelor între persoane fizice este folosit cu succes în Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria.
 
Grupul Packeta vizează pentru 2021 o cifră de afaceri de 204 milioane de euro şi 70 de milioane de colete expediate, cu o valoare totală a acestora estimată la aproximativ 3 miliarde de euro. De asemenea, compania estimează creşterea numărului de puncte pick-up la 9.000 (5.000 în Republica Cehă). Creşterea numărului total de depozite va corespunde planurilor de dezvoltare a întregului grup. Vor exista, în total, 43 de depozite cu o suprafaţă totală de 100.000 de metri pătraţi.
 
În strategia de dezvoltare pe noi pieţe, Packeta se va concentra asupra Orientului Mijlociu, unde livrează în prezent colete către Emiratele Arabe Unite. Până la sfârşitul anului, planifică să lanseze servicii către încă alte 8 ţări din această regiune.
 
Coletăria.ro continuă investiţiile începute în anul 2020 pe piaţa din România pentru dezvoltarea afacerii, operaţiunile din România urcând ca importanţă în regiune, pe fondul rezultatelor obţinute anul trecut.
 
Investiţiile sunt direcţionate către deschiderea a două noi depozite de câte 4.000 de metri pătraţi fiecare, la Oradea şi la Bucureşti. În prezent, Coletăria.ro operează 2 depozite în România: unul la Bucureşti, hub regional, ce permite livrări directe de colete în România, Bulgaria, şi Grecia, cu un timp de livrare estimat între 24 până la 72 de ore şi unul la Oradea, amplasat în apropierea vămii Borş, la graniţa cu Ungaria pentru a facilita magazinelor online din UE transmiterea rapidă a coletelor în şi din România.
 
Totodată este un hub foarte important pentru magazinele online din vestul României, care pot trimite mai rapid coletele atât în ţară, cât şi în afară.
 
De asemenea, vor fi continuate investiţiile începute anul trecut în dezvoltarea logistică, în echipamentele tehnice şi de manipulare a coletelor, în dezvoltarea platformei, în creşterea efectivului de personal angajat, în crearea de noi linii directe de transport internaţional, în integrări tehnice, în dezvoltarea reţelei de puncte pick-up şi în creşterea flotei interne de transport.
 
Coletăria.ro a intrat pe piaţa din România în urmă cu doi ani. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11351 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...