ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Antibiotice Iaşi a intrat pe pieţele din SUA şi Marea Britanie cu medicamente folosite în tratamentul asociativ Covid-19

09 Iulie 2020   |   AGERPRES

Accesarea pieţei Marii Britanii face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat pieţelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda.

 
 
Producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi a făcut, la începutul lunii iulie, primele livrări pentru două medicamente antiinfecţioase injectabile folosite în tratamentul asociativ Covid-19, destinate spitalelor din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat al companiei, Antibiotice Iaşi identifică oportunităţi în consumul de medicamente prin participarea şi adjudecarea de licitaţii în pieţele internaţionale precum SUA şi Marea Britanie (UK), pe fondul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce piaţa spitalelor şi farmaciilor din România şi-a restrâns substanţial activitatea.

Astfel, aceste prime livrări sunt avangarda unui contract încheiat cu autorităţile din aceste ţări, în urma câştigării licitaţiilor organizate de sistemele de sănătate britanice şi americane. Vor urma şi alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul anului 2020. În acest moment, Antibiotice este deja înscrisă în cursa licitaţiilor pentru anul 2021, compania urmărind continuarea proiectelor pe termen lung.


"Cu un portofoliu reprezentativ de antibiotice, medicamente cardiovasculare, antiinflamatoare sau dermatologice, am reuşit în această perioadă dificilă pentru noi toţi, cu multe restricţii, să punem la dispoziţie tratamente asociative Covid -19 atât pe piaţa internă cât şi pe pieţele internaţionale. Livrările s-au efectuat având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecţioase pentru pacienţii din România pe care îi tratăm de 65 de ani", a declarat Delia Racoveanu, director Marketing şi Vânzări Piaţa Internaţională.

Accesarea pieţei Marii Britanii face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat pieţelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda. În SUA, compania este prezentă de peste 10 ani, iar odată cu pătrunderea pe piaţă a acestui nou produs de generaţie superioară, pentru care există puţini producători la nivel mondial, Antibiotice şi-a întregit portofoliul de medicamente antiinfecţioase utilizate în spitalele americane.

"Faptul că Antibiotice a intrat în rândul producătorilor acceptaţi de sistemele de sănătate din ţări puternic reglementate şi concurate cum sunt cele din Uniunea Europeana, Asia sau SUA, este important pentru noi, pentru că reprezintă o recunoaştere a calităţii medicamentelor fabricate de Antibiotice Iaşi şi implicit o recunoaştere a performanţei industriei farmaceutice româneşti", a subliniat dna Racoveanu.

Potrivit companiei, pentru ca aceste noi produse să ajungă a fi livrate pe pieţele Marii Britanii şi SUA, a fost necesară întocmirea dosarelor de înregistrare a produselor conform normelor şi cerinţelor aplicabile pe aceste pieţe, obţinerea autorizării de punere pe piaţă, participarea în licitaţii şi identificarea partenerilor prin care să fie distribuite produsele în piaţă.

Antibiotice este deja prezentă cu aceste medicamente sterile injectabile şi în alte sisteme de sănătate internaţionale precum Serbia, Vietnam şi Republica Moldova.

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi a afişat un profit net în creştere cu 25% după primele trei luni din acest an, la 4,08 milioane de lei, datorită facilităţii fiscale de scutire de impozit pentru profitul investit în echipamente tehnologice.

Antibiotice Iaşi, cel mai important producător român de medicamente generice, are în portofoliu peste 150 medicamente de uz uman, în forme parenterale (pulberi pentru soluţii şi suspensii injectabile), forme solide orale (comprimate, capsule) şi forme topice (unguente, creme, geluri), ovule şi supozitoare. Acest portofoliu cuprinde medicamente din clasele antiinfecţioase de uz sistemic, preparate dermatologice, sistem musculo-scheletic, cardiovascular, tract digestiv, sistem nervos central şi medicamente pentru sănătatea femeii (sistem genito-urinar).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5605 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...