ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Banca Internațională de Investiții face un plasament privat în euro în cadrul programului MTN cu scadență istorică de 20 de ani

18 Ianuarie 2021   |   BizLawyer

Tranzacția a fost pregătită de Citigroup Global Markets Europe AG, care a fost desemnată dealerul zilei în cadrul programului MTN al Băncii înregistrat la Bursa de Valori din Dublin.

 
 
Banca Internațională de Investiții dă startul finanțărilor în 2021 prin plasarea unei tranzacții în cadrul programului său MTN cu o scadență record de 20 de ani. Noua tranzacție, în sumă de 30 de milioane de euro și având un preț de MS+90 bps (cupon cu o rată anuală a dobânzii de 0,95%) va fi listată la Bursa de Valori din Dublin.

Investitorul este o societate de asigurări din Germania, aliniindu-se obiectivului Băncii de a-și diversifica în continuare baza de investitori și demonstrând o încredere semnificativă din partea investitorilor în reputația Băncii Internaționale de Investiții.

Această tranzacție are cea mai lungă scadență obținută vreodată, ceea ce contribuie la îmbunătățirea profilului general de scadență al finanțării Băncii și la extinderea duratei elementelor de pasiv ale acesteia. Mai mult, revenirea la finanțarea în euro la un preț extrem de competitiv, în ciuda duratei care a crescut semnificativ, cu un cupon cu o rată anuală a dobânzii egală cu 95 bps, este un rezultat vizibil al îmbunătățirii constante a profilului de credit al Băncii Internaționale de Investiții.


Tranzacția a fost pregătită de Citigroup Global Markets Europe AG, care a fost desemnată dealerul zilei în cadrul programului MTN al Băncii înregistrat la Bursa de Valori din Dublin.

„În anul 2020, în ciuda pandemiei, Banca Internațională de Investiții a atras un volum extraordinar (aproape 600 de milioane de euro) de fonduri noi și, de asemenea, a doborât câteva dintre recordurile sale anterioare de finanțare (din punct de vedere al volumului și al prețului). Noua tranzacție încheiată astăzi este un prim pas important în continuarea acestei evoluții extraordinare. Anul acesta intenționăm să ne continuăm strategia de marketing adresată investitorilor și, după publicarea situațiilor financiare auditate pentru anul 2020, așteptată la începutul lunii februarie, vom organiza cea de-a doua convocare globală a investitorilor, pentru o informare transparentă a bazei ample de investitori și comunicarea mai multor detalii cu privire la performanța financiară și planul de finanțare al Băncii Internaționale de Investiții. De asemenea, ne propunem să finalizăm actualizarea programului MTN până la sfârșitul lunii februarie.” a comentat dl Nikolay Kosov, președintele consiliului de administrație al Băncii Internaționale de Investiții.

„Anul abia începuse, dar investitorii își manifestaseră deja un puternic interes în legătură cu Banca Internațională de Investiții. În ciuda volatilității crescute a pieței, în special a curbelor de referință pentru plasamente pe termen lung, ne bucurăm să vedem un interes în legătură cu o scadență atât de lungă și cu un preț foarte competitiv. Marja de credit atinsă cu această tranzacție (90 bps vs MS) este egală cu cea mai bună tranzacție a noastră în lei pe 3 ani din anul anterior, fără nicio primă de marjă de credit la o extindere semnificativă a scadenței (17 ani). Această tranzacție stabilește așteptări pozitive pentru finanțarea noastră pe termen lung pentru întregul an ce urmează.” a observat dl Jozef Kollar, prim vice-președintele consiliului de administrație al Băncii Internaționale de Investiții.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4783 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...