ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BCR anunţă primele 10 start-up-uri din tehnologie care vor face parte din Acceleratorul BCR-InnovX

25 Martie 2019   |   AGERPRES

Pe 23 martie, 17 firme finaliste au participat la Selection Day, fiind alese cele 10 start-up-uri câştigătoare care vor începe luni Bootcamp-ul.

 
 
Banca Comercială Română anunţă selectarea primelor 10 start-up-uri din tehnologie care vor face parte din Acceleratorul BCR-InnovX, un program de mentorat şi accelerare de business structurat în trei etape, au anunţat luni, reprezentanţii programului în cadrul unei conferinţe de presă.

În Acceleratorul BCR-InnovX s-au înscris peste 200 de firme, din care juriul a selectat 54 care erau eligibile conform criteriilor Acceleratorului. Firmele selectate au participat la evenimentele Fast Track Days, unde şi-au prezentat ideile de afaceri în faţa juriului.

Pe 23 martie, 17 firme finaliste au participat la Selection Day, fiind alese cele 10 start-up-uri câştigătoare care vor începe luni Bootcamp-ul.

Juriul Acceleratorului BCR-InnovX a selectat cele 10 firme care vor participa la Bootcamp-ul programului în perioada 25 martie - 14 iunie 2019. Prima cohorta a acceleratorului este dedicata start-up-urilor, cu cifra de afaceri între 100.000 de euro şi un milion de euro, care dezvolta soluţii şi produse inovatoare prin tehnologie.


Cele 10 companii selectate de juriu sunt AlphaBlock (blockchain), BOX2M (tehnologii IoT), KFactory (Tehnologii IoT şi machine learning), KPEYE (platforma dedicată IMM-urilor), Maillon (platforma LendTech), Modex (Blockchain), Mo'Real Universe (platforma pentru experienţe Augmented Reality), Product Lead (soluţie e-commerce), Sigtree (servicii integrate de Smart Home) şi Wise Voice (dezvoltator de chatbot şi asistent vocal).

"Antreprenorii selectaţi în acceleratorul BCR-InnovX ne dau încredere ca vom vedea tot mai multe companii de tehnologie lansate de români, cu succes internaţional. Alături de partenerii din proiect, credem în dezvoltarea României prin inovaţii în tehnologie şi credem că "Imaginat de România, Codat de România sau Creat de România" poate deveni un brand de ţară. Mă aştept totodată să accelerăm noi înşine ca business, prin înglobarea unor soluţii fintech selectate în accelerator şi prin inovarea instrumentelor financiare de investiţii în start-up-uri", spune Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Juriul acceleratorului a fost format din: Alexandru Mihailciuc (Global Head of Pre-sales UiPath), Daniel Dumitrescu (Unicorns Scout InnovX), Diana Dumitrescu (Programme Manager InnovX), Silviu Florea (Senior Fintech Developer Compensis), Andrei Bogdan Mihăescu (Senior Developer ADP), Mădălina Hagima (Partener de conducere Hristescu & Partners), Bogdan Hristescu (Director Regional Euronet), Delia Olteanu (Creditare Micro BCR) şi Gabriel Pralea (Regional Corporate Director BCR). Aceştia vor fi o parte din mentorii Bootcamp-ului BCR-InnovX dedicat start-up-urilor, alături de experţi internaţionali în accelerarea afacerilor.

"În momentele cele mai dificile, am avut norocul să fiu înconjurat şi să primesc îndrumări din partea unor oameni care m-au ajutat sa trec peste obstacole. Am fondat InnovX ghidat de convingerea că este datoria mea să-i ajut pe ceilalţi care au un start-up în tehnologie. Am avut multe "Aha moments" şi toate au rezultat în urma interacţiunilor cu ceilalţi antreprenori. Câteodată este nevoie doar de o discuţie de 5 minute cu cineva care a avut o experienţă similară, care poate să salveze ani de zile de mers într-o direcţie greşită", a spus Bogdan Mănoiu, fondatorul InnovX.

Toate start-up-urile din program vor învăţa, prin expertiza ECSIF, să acceseze de la Bruxelles granturi pentru inovare cu valori de 50.000 de euro şi vor putea să-şi susţină prezentările în cadrul conferinţei Startup Grind din Londra.

Acceleratorul BCR-InnovX este un proiect realizat în parteneriat cu Uipath, Startup Grind în partnership with Google for Startups, Mindspace şi European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acopera costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile şi costurile logistice.

Acceleratorul BCR-InnovX este un program de mentorat şi accelerare de business structurat în trei etape: Start-ups - 10 microîntreprinderi care au avut în 2018 o cifra de afaceri între 100.000 de euro şi un milion de euro şi/sau care au atras o finanţare cuprinsă între 100.000 de euro şi un milion de euro în ultimul an. Cifra de afaceri se poate cumula cu cea al altor companii cu care formează un grup în accepţiunea legislaţiei IMM-urilor; Grinders - 10 studenţi şi/sau tineri antreprenori la început de drum.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să aibă înregistrată o microîntreprindere, o întreprindere sociala sau asociaţie/fundaţie pe teritoriul României (persoana juridica sau persoana fizica autorizata) în orice sector tehnologic. Cifra de afaceri pe ultimul an trebuie sa fie sub 100.000 de euro; Scale-ups - 5 companii dezvoltate (IMM-uri), care au înregistrat în 2018 o cifra de afaceri între un milion de euro şi 2,6 milioane de euro. Cifra de afaceri se poate cumula cu cea al altor companii cu care formează un grup în accepţiunea legislaţiei IMM-urilor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7900 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...