ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bit Soft atrage 1,5 mil. E printr-un plasament privat de obligaţiuni intermediat de BT Capital Partners

07 Iulie 2021   |   Agerpres

Obligaţiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) de la Bursa de Valori Bucureşti. Bit Soft este primul business de software dedicat industriei HoReCa care listează obligaţiuni pe piaţa AeRO a BVB.

 
 
Bit Soft, compania care dezvoltă şi distribuie soluţii end-to-end integrate pentru industria ospitalităţii, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligaţiuni prin care a atras 1,5 milioane euro, cu scadenţă în 2025 la o dobândă de 5,5%, a anunţat miercuri Banca Transilvania.
 
Obligaţiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) de la Bursa de Valori Bucureşti. Bit Soft este primul business de software dedicat industriei HoReCa care listează obligaţiuni pe piaţa AeRO a BVB.
 
Operaţiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar şi consultant autorizat.
 
În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 15.000 de obligaţiuni negarantate şi neconvertibile în acţiuni, cu o valoare nominală totală de 1,5 milioane euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori şi investitorilor calificaţi. Plasamentul a fost închis anticipat, fiind înregistrate subscrieri totale de 2,6 milioane euro la o dobândă de 5,5%, reprezentând unul din cele mai mici costuri de finanţare obţinute la oferte de obligaţiuni similare. La plasament au subscris peste 90 de investitori, atât persoane fizice, cât şi juridice.
 
"Parteneriatul strategic cu BT Capital Partners este începutul unei noi etape pentru compania Bit Soft. Ne pregătim de extinderea în noi pieţe, iar infuzia de capital adusă prin intermediul emisiunii de obligaţiuni ne asigură fundamentul necesar pentru îndeplinirea cu succes a strategiei pe termen mediu şi lung. Suntem onoraţi să colaborăm cu BT Capital Partners şi suntem convinşi că va fi un parteneriat benefic", afirmă Bogdan Stanciu, Director General şi fondator Bit Soft.
 
Echipa de proiect a BT Capital Partners a fost formată din Daniela Secară (Director General), Nina Pîrvu (Managing Director), Alexandru Vlaicu (Manager) şi Bogdan Baldovin (Associate).
 
"Închiderea cu succes a plasamentului privat de obligaţiuni reprezintă un prim pas important pe piaţa de capital pentru Bit Soft, oferind companiei fondurile necesare atât pentru accelerarea expansiunii internaţionale, cât şi pentru susţinerea eforturilor de dezvoltare a soluţiilor proprii, care s-au dovedit a fi un ajutor important în etapa de reinventare prin digitalizare a restaurantelor, trend declanşat de pandemie. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de Bit Soft în acest proiect şi le mulţumim pentru încrederea acordată", declară Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners.
 
Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligaţiunilor la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti. Bit Soft îşi propune ca prima zi de tranzacţionare să aibă loc în decurs de o lună, iar simbolul este BIT25E.
 
Fondurile obţinute din listarea obligaţiunilor vor fi folosite pentru finanţarea strategiei de dezvoltare accelerată a emitentului, în speţă achiziţia unui grup de companii care desfăşoară o activitate similară cu cea a emitentului în Franţa şi Maroc.
 
Cu o experienţă de peste 27 de ani în industria ospitalităţii, Bit Soft dezvoltă şi distribuie soluţii end-to-end integrate pentru hoteluri, restaurante şi centre spa & wellness, fiind prezentă în 3 pieţe din regiunea Europei Centrale şi de Est, şi anume: România, Bulgaria şi Ungaria. Pentru industria hotelieră, Bit Soft distribuie şi implementează soluţii software dezvoltate de către Oracle şi Protel, doi dintre cei mai importanţi dezvoltatori de software-uri hoteliere din lume. Pentru restaurante şi cafenele, compania oferă atât soluţii ce aparţin de Oracle, cât si propriile soluţii dezvoltate intern, iar pentru centrele spa&wellness, compania oferă un software dezvoltat de TAC, o companie din Austria specializată pe industria de spa&wellness, destinat rezervărilor şi gestionării clienţilor.
 
În ultimii ani, BT Capital Partners a asistat o serie de companii antreprenoriale de renume în drumul lor către piaţa de capital: Clinicile Dentare Dr. Leahu (obligaţiuni, 10 milioane lei, 2019), Vivre Deco (obligaţiuni, 3,5 milioane euro, 2020), Lăptăria cu Caimac (obligaţiuni, 3 milioane euro, 2020 şi acţiuni, 19,4 milioane lei, 2021), Simtel Team (acţiuni, 13,7 milioane lei, 2021), SelfPay (obligatiuni, 3 milioane euro, 2021), iar cel mai recent, Bit Soft.
 
Bit Soft este principalul furnizor de software pentru industria ospitalităţii din România. Fondată în 1994 de către Bogdan Stanciu, compania îşi propune să ajute afacerile din domeniul HoReCa atât cu produse software complete cât şi cu expertiza acumulată în cei peste 27 de ani de activitate. Prezentă în România, Bulgaria şi Ungaria, compania Bit Soft deserveşte 1.100 de restaurante şi 570 de hoteluri. Printre clienţi se pot aminti City Grill, KFC Romania, Pizza Hut, Burger King Ungaria pe partea de restaurant şi Accor Hotels, JW Marriott, Ana Hotels, Continental Hotels pe partea de hotel.
 
BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Băncii Transilvania, este membru exclusiv în România al Oaklins, cea mai importantă alianţă internaţională de specialişti în fuziuni şi achiziţii şi cel mai mare broker de retail din piaţa de capital din România. BT Capital Partners oferă servicii de asistenţă pentru atragerea de investitori prin piaţa de capital, servicii de brokeraj, consultanţă pentru fuziuni şi achiziţii, structurarea schemelor de finanţare complexe, cercetare de piaţă şi consultanţă pentru management strategic.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3457 / 7965
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...