ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CTP semnează un acord de finanțare în valoare de 1,9 miliarde euro, în cea mai mare tranzacție financiară a anului de pe piața imobiliară din ECE

24 Iunie 2019   |   BizLawyer

Acest credit sindicalizat include 40 de împrumuturi de la bănci diferite.

 
 
CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, împreună cu un consorțiu format din trei grupuri bancare au semnat o facilitate de credit sindicalizat, în valoare de 1,9 miliarde euro. Împrumutul vizează portofoliul de parcuri industriale din Cehia, care constă în 200 de clădiri, reprezentând  2,7 milioane mp de spații industriale de clasă A. Aceasta este cea mai mare tranzacție financiară de pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est (ECE), care a avut loc până în prezent. Creditul este unul de tip sindicalizat, are o durată de 7 ani, iar 1,6 miliarde euro din suma împrumutată vor fi folosiți pentru refinanțarea proprietăților existente și 269 milioane euro, pentru noi proiecte, care vor fi finalizate în următoarele 18 luni.


“Suntem încântați să confirmăm colaborarea noastră continuă și extinderea relației cu principalii noștri parteneri bancari, concretizate prin încheierea acestei tranzacții care reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea companiei. Tranzacția asigură finanțarea pe termen mediu a portofoliului din Republica Cehă și ne va ajuta să atingem una dintre cele mai importante ținte pe care le avem în următoarea perioadă, aceea de a crește portofoliul internațional al CTP, la 10 milioane mp”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

Acest credit sindicalizat include 40 de împrumuturi de la bănci diferite. „Noua structură de credit simplifică major acordurile de finanțare  anterioare și ne ajută să fim mai bine pregătiți pentru viitor. Astfel, putem eficientiza  administrarea și procesarea creditelor și beneficia de finanțarea sigură  pe termen mediu a portofoliului nostru industrial, precum și de sprijin pentru dezvoltarea  planificată pentru următoarele 18 luni”, a comentat Zdeněk Raus, CFO al CTP Cehia.

“Valoarea de 1,9 miliarde euro a tranzacției o aduce în poziția de cel mai mare acord financiar încheiat pe piața imobiliară, la nivelul Europei Centrale și de Est, nu doar din Cehia. Toate părțile interesate, în special chiriașii noștri, vor beneficia de climatul financiar stabil și sigur, generat de această tranzacție, ceea ce le va permite acestora să se concentreze pe dezvoltarea afacerilor , în timp ce  CTP va continua să ofere cele mai bune servicii existente pe piață. Relațiile puternice, de lungă durată, pe care le avem cu partenerii noștri bancari, și care au fost dovedite încă o dată prin încheierea acestui acord, constituie temeiul altor colaborări pentru portofoliul nostru din zona Europei Centrale și de Est, care depășește în prezent 5 milioane mp”, a subliniat Richard Wilkinson, CFO al CTP.

“Această tranzacție stabilește un nou punct de referință pentru creditarea imobiliară din Europa Centrală și de Est, în ceea ce privește valoarea și complexitatea. Acordul subliniază poziția de lider a Erste Group, în Europa Centrală și de Est, precum și a subsidiarei sale, Ceska Sporitelna, pe piața cehă. Această tranzacție continuă relația excelentă și de lungă durată, pe care o avem cu CTP”, a adăugat Patrick Zehetmayr, Șef al Departamentului de Finanțări Imobiliare al Erste Group.

“Suntem foarte mulțumiți că am reușit să sprijinim CTP în cadrul acestui acord istoric, care arată încă o dată abilitatea noastră de a le oferi suport clienților prin structuri financiare inovatoare”, au punctat, într-o declarație comună, Matteo Pietropoli, Director Finanțări pentru ECE al UniCredit și Slavomir Beňa, Director pentru activitatea de Corporate & Investment Banking al UniCredit, pentru Republica Cehă și Slovacia.

“Acest acord dovedește încă o dată angajamentul ferm al Société Générale de a sprijini activitățile din regiunea Europei Centrale și al Komerční banka de a oferi suport în Republica Cehă. De asemenea, tranzacția subliniază și capacitatea grupului nostru de a fi alături de clienții noștri și a veni în ajutorul lor prin soluții inovatoare și creative. Dimensiunea și complexitatea acestui acord a adus cu sine provocări unice și suntem mândri că am reușit să le rezolvăm. Tranzacția stabilește un nou standard de finanțare pentru Europa Centrală și de Est și suntem fericiți că am putut susține CTP”, au declarat Jean-Pierre Cherbit,  Corporate & Investment Banking al Société Générale și David Formánek, membru în consiliul de administrație al Komerční banka.

Demersurile legale necesare pentru desfășurarea acestei tranzacții au fost conduse, pentru CTP, de Květa Vojtová, avocat specializat pe Fuziuni, Achiziții și Tranzacții, alături de specialiștii bancari din echipele locale ale CTP.

În cadrul acestei finanțări, Erste Group Bank AG și Česká Spořitelna, Société Générale S.A. și Komerční banka, UniCredit S.p.A. și UniCredit Bank Republica Cehă și Slovacia au avut rolul de Aranjori Principali. Komerční Banka a fost Agent, iar Deutsche Pfandbriefbank AG a îndeplinit activități de Agent de Securitate.

Consultantul extern al CTP pentru servicii legale a fost biroul din Praga al Clifford Chance, iar de serviciile financiare s-au ocupat Eastdil Secured.

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 5 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 90 de puncte strategice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 810 / 32749
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații de concurență de la Bondoc & Asociații au în lucru proiecte care ating toate segmentele acestei arii de practică. Lucian Bondoc, Managing Partner: Suntem implicați în dosare pe toată linia, putem gestiona profesionist orice caz, de la început până la sfârșit, prin echipe mixte care includ și litigatori
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...