ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

EFSE a acordat BT Microfinanţare al doilea împrumut, în valoare de 7 mil. euro, pentru finanţarea întreprinderilor mici

09 Ianuarie 2020   |   AGERPRES

BT Mic, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania dedicată finanţării afacerilor mici, completează rolul BT de susţinere a antreprenorilor romani.

 
 
Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat companiei BT Microfinanţare (BT Mic), membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, un al doilea împrumut în lei, echivalentul a 7 milioane de euro, pentru extinderea accesului la finanţare pentru întreprinderile micro şi mici din ţară, conform unui comunicat de presă al băncii.

BT Mic este o companie care susţine prin finanţări companiile mici, un segment cu mare potenţial în România şi un factor cheie în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă şi creşterea economică.

"Suntem mândri să susţinem BT Mic. EFSE recunoaşte rolul crucial pe care îl au companiile micro şi mici în dezvoltarea economiei României, iar noua facilitate de credit va permite BT Mic să ofere finanţare pentru peste 800 de companii, în moneda locală, protejându-le astfel de riscul valutar", a declarat Christoph Tiskens, preşedintele Consiliului de Administraţie EFSE.


Compania a fost înfiinţată în 2016 şi a devenit cea mai mare instituţie de microfinanţare din România, susţinând până acum peste 10.000 de antreprenori. BT Mic este o instituţie de creditare parteneră EFSE din decembrie 2018, beneficiind până acum atât de finanţare dedicată, cât şi de asistenţă tehnică orientată spre creşterea capacităţilor companiei de a susţine întreprinderile micro şi mici şi spre sporirea notorietăţii acesteia în rândul antreprenorilor locali.

"EFSE ni s-a alăturat în această călătorie de mai bine de un an, iar acum suntem bucuroşi să anunţăm extinderea colaborării. Împărtăşim aceeaşi viziune, avem aceleaşi obiective în ceea ce priveşte sectorul companiilor micro şi mici şi ne propunem să contribuim şi mai mult la dezvoltarea acestuia printr-o abordare de creditare sustenabilă", a afirmat Cristina Sindile, CEO BT Mic.

Fondat în anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a dezvolta şi susţine creşterea economică şi prosperitatea în Europa de Sud-Est şi ţările din Parteneriatul Estic, investind în succesul întreprinderilor micro şi mici, cât şi îmbunătăţind condiţiile de trai ale gospodăriilor private. Deoarece accesul la servicii financiare reprezintă un factor cheie în dezvoltarea acestui segment, EFSE se focusează spre a ajuta sectoarele financiare locale în scopul îmbunătăţirii abilităţii acestora de a oferi finanţări responsabile. Pe lângă activităţile de investiţii, EFSE îşi sporeşte impactul prin intermediul Facilităţii de Dezvoltare EFSE, care oferă asistenţă tehnică, training-uri şi alt suport non-financiar întreprinderilor şi instituţiilor.

EFSE a fost creat de Banca de Dezvoltare KfW cu susţinerea financiară a Ministerului pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare din Germania (BMZ) şi a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE este oferit de agenţii donatoare, instituţii financiare internaţionale şi investitori instituţionali privaţi. Finance in Motion GmbH, Germania, activează în calitate de consultant investiţional EFSE, iar Hauck&Aufhauser Fund Services SA, Luxemburg, în calitate de manager.

BT Mic, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania dedicată finanţării afacerilor mici, completează rolul BT de susţinere a antreprenorilor romani. Aceasta vizează antreprenorii cu o cifră de afaceri de până la un milion de lei, indiferent de domeniul de activitate şi de forma de organizare - societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi/asociaţii familiale, întreprinderi individuale, liber profesionişti, persoane care desfăşoară activităţi economice. Peste 10.000 de microîntreprinderi sunt susţinute de BT Mic.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7202 / 8809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...