ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Electrogrup îşi lansează divizia Smart City

13 Mai 2019   |   AGERPRES

Conducerea noii divizii va fi preluată de Dragoş Nedelea, care se alătură echipei Electrogrup în rolul de Business Development director Smart City.

 
 
Electrogrup îşi lansează o divizie specială, dedicată proiectelor Smart City, care consolidează capacităţile şi resursele companiilor din holding-ul E-INFRA, cu scopul de a deveni lider al pieţei româneşti de soluţii de profil, conform unui comunicat.

"Implementarea soluţiilor Smart City se bazează în primul rând pe componente de infrastructură iar Electrogrup este, în esenţă, o companie de infrastructură, printre puţinele care funcţionează cu un capital integral românesc. Ambiţiile noastre de a deveni un campion regional implică şi prezenţa noastră directă, consistentă, într-un segment cu un viitor frumos şi sigur - Smart City. Îmi face plăcere să anunţ că cea mai de succes echipă Smart City din România se alătură Electrogrup şi pune bazele unei divizii dedicate, ce va capitaliza nu doar experienţa membrilor săi, ci şi bagajul consistent de resurse şi know-how al companiilor din grup", declară Adrian Florea, CEO Electrogrup.


Conducerea noii divizii va fi preluată de Dragoş Nedelea, care se alătură echipei Electrogrup în rolul de Business Development director Smart City. Anterior, Nedelea a ocupat aceeaşi poziţie în cadrul Telekom România, a pus bazele departamentului de servicii dedicate sectorului public în cadrul Deloitte Audit România şi a lucrat în Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achizitiilor Publice din Ministerul Finanţelor Publice.

"Ţintim să devenim cel mai mare furnizor de soluţii Smart City din România, iar beneficiarii noştri sunt locuitorii tuturor localităţilor din România, indiferent de dimensiune, deschise la implementarea de astfel de proiecte. Nu ne vom limita la a implementa soluţii punctuale, ci ne propunem să generăm regiuni inteligente şi platforme comune, ce vor integra soluţii pe mai multe verticale. Mai mult, totul se bazează pe standarde deschise, fără limitarea unui singur tip de tehnologie, pentru a asigura o integrare reuşită a tuturor soluţiilor", a spus Dragoş Nedelea.

Expertiza Smart City din cadrul E-INFRA include, până în prezent, mai multe proiecte implementate de companiile din grup, precum supravegherea video inteligentă, în Cluj-Napoca (Electrogrup), monitorizarea calităţii aerului şi sistemul de monitorizare a parcării neregulamentare, în Alba Iulia (Direct One), soluţii de tip Smart Energy şi Smart Metering (Nova Power & Gas), precum şi sistemul de management al reţelelor de utilităţi dezvoltat pentru reţeaua metropolitană de fibră optică din Bucureşti (Netcity).

Datorită componentei importante de lucrări civile şi de integrare, divizia Smart City devine parte integrantă a Electrogrup, care va funcţiona ca un pol de proiecte de acest tip pentru întregul grup.

"Viitorul economiei mondiale se bazează pe oraşe ca poli de creştere, iar oraşele viitorului se vor baza pe infrastructură inteligentă - Smart Cities capabile să atragă talent şi să asigure un nivel înalt al calităţii vieţii. Viziunea noastră este să fim facilitatorii acestei dezvoltări. E-INFRA este grupul cel mai bine poziţionat să susţină dezvoltarea oraşelor din Romania, prin infrastructura şi soluţiile necesare pentru a le transforma în Smart Cities", a afirmat Daniel Farmache, CEO E-INFRA.

Electrogrup SA face parte E-INFRA, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii, alături de Netcity Telecom SRL, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL şi Wesee SRL, care reunesc, în prezent, peste 600 de angajaţi şi au generat o cifră de afaceri consolidată, la nivelul anului 2017, de peste 100 milioane de euro
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7452 / 7977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...