
Freedom Group ajunge la o capitalizare de peste 2 mil. €. Modelul de business al antreprenorului Octavian Bădescu dă rezultate
07 Noiembrie 2019
BizLawyerFreedom Group funcționează ca o societate în care acțiunile vor fi deținute gradual și într-o pondere din ce în ce mai mare chiar de către agenții imobiliari, alături de fondatori și de alți investitori.
Freedom Group Real Estate SA, companie de consultanță imobiliară al cărei model de business se diferențiază prin cointeresarea agenților afiliați care devin și proprietari ai companiei, a atins performanța ca, la doar o lună de la demararea proiectului în noul format, să atingă o capitalizare de 10.000.000 lei (peste 2 milioane euro).
Fondată de antreprenorul Octavian Bădescu, Freedom Group funcționează ca o societate în care acțiunile vor fi deținute gradual și într-o pondere din ce în ce mai mare chiar de către agenții imobiliari, alături de fondatori și de alți investitori. Bazată pe cointeresarea directă a celor care își desfășoară activitatea în cadrul companiei, Freedom Group pornește de la premisa că valoarea unei afaceri în sectorul serviciilor de consultanță imobiliară este dată de implicarea 100% a celor care sunt în același timp proprietari, furnizori de servicii și beneficiari ai rezultatelor.
Fondată de antreprenorul Octavian Bădescu, Freedom Group funcționează ca o societate în care acțiunile vor fi deținute gradual și într-o pondere din ce în ce mai mare chiar de către agenții imobiliari, alături de fondatori și de alți investitori. Bazată pe cointeresarea directă a celor care își desfășoară activitatea în cadrul companiei, Freedom Group pornește de la premisa că valoarea unei afaceri în sectorul serviciilor de consultanță imobiliară este dată de implicarea 100% a celor care sunt în același timp proprietari, furnizori de servicii și beneficiari ai rezultatelor.
Ineditul modelului de business, gândit ca inovație disruptivă, vine într-un moment caracterizat prin deficit de productivitate la nivelul marii majorități a agențiilor imobiliare și a agenților, fragmentare și încredere limitată a pieței față de agenții și companiile din domeniul serviciilor imobiliare, iar potențialul său de viitor a stârnit imediat interes. Astfel, prin vânzarea acțiunilor către agenți și investitori s-a ajuns ca în decurs de doar o lună să se atingă o capitalizare de circa 10.000.000 lei, iar acționariatul companiei să fie format deja într-o proporție de aproape 10% din noi acționari.
"Societatea pe acțiuni a ajuns deja, prin deschiderea acționariatului, la o capitalizare de peste 2 milioane euro, ceea ce ne confirmă așteptările și arată încrederea investitorilor și a agenților privind viitorul proiectului. Acțiunea are încă un potențial real de apreciere în timp de zeci sau chiar de sute de ori, iar agenții imobiliari beneficiază de o oportunitate excepțională de a intra în acționariat, de a investi în compania la care sunt afiliați, cu un cost al acțiunii de câteva ori mai mic decât cel al investitorilor, care întotdeauna anticipează dezvoltarea", declară Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group. "În plus, cu cât intri mai devreme în ecosistem și contribui la expansiunea rețelei, cu atât ai parte de beneficii mai mari. Putem face o paralelă și cu o companie de utilități pentru agenți, în care aceștia sunt atât clienți, cât și acționari, a cărei valoare crește cu fiecare client în plus", adaugă el.
Întregul proiect se întemeiază pe principii guvernate de transparență, atât pentru proprietari și cumpărători, cât și pentru agenții care devin consultanți asociați, valoarea acțiunii fiind permanent actualizată pe site-ul companiei. Aceștia au la dispoziție câteva tipuri de pachete de servicii suport pentru derularea activității, cu opțiuni de la cele de bază până la cele premium, inclusiv servicii facultative, accesibile separat. Modelul este destinat agenților imobiliari de un nivel peste medie, care au capacitatea de a genera comisioane brute începând de la 10.000 euro anual și care pot beneficia chiar și integrat de veniturile create prin deservirea clienților finali.
În același timp, modelul poate aduce avantaje substanțiale inclusiv la nivelul agențiilor mici și medii din piață, care își pot continua dezvoltarea alături de Freedom Group și își pot păstra, dacă doresc, și marca proprie.
Unele modele de afaceri inovatoare au crescut rapid în ultimii ani, în mare parte ca răspuns la dezvoltarea noilor tehnologii. Dacă la început, Airbnb sau Uber erau privite ca o ciudățenie din sectorul turismului sau al transporturilor, în decurs de zece ani s-au dezvoltat și au devenit cel mai mare furnizor de soluții de cazare pe termen scurt și, respectiv, cea mai mare companie de ride-sharing din lume.
Octavian Bădescu intenționează ca echipa Freedom Group să poată colabora, în următorul deceniu, cu sute sau mii de agenți acționari și să ajungă să tranzacționeze mii sau zeci de mii de proprietăți anual. În acest moment, potrivit estimărilor companiei, valoarea pieței de consultanță imobiliară se situează în jurul valorii de 100 milioane de euro, pe acest segment fiind active foarte multe firme mici și agenți imobiliari independenți.
Freedom Group este brandul sub care se derulează activitățile de reprezentare în tranzacționarea imobiliară, proiectul fiind înființat de Octavian Bădescu, în 2017. În 2018, fostul director comercial al Sameday Courier, Dana Gațe, s-a alăturat companiei ca asociat. Specializarea principală a companiei este pe segmentul de rezidențial, dar serviciile oferite de Freedom Group se întind pe mai multe arii, de la administrarea proprietăților, până la oferirea accesului la oportunități investiționale în România și în străinătate, prin intermediul diviziei Wise Cash Investments (WISE). Compania s-a diferențiat prin specializarea pe reprezentarea exclusivă (a unei singure părți) într-o tranzacție imobiliară și are la acest moment 10 consultanți în echipă. Viziunea lui Octavian Bădescu este ca Freedom Group să devină una dintre cele mai respectate firme de consultanță imobiliară la nivel mondial.
Octavian Bădescu, fondatorul companiei, are o experiență de aproape 20 de ani în sectorul serviciilor, perioadă în care a creat și dezvoltat proiecte inovatoare și branduri în domenii ca: marketing direct, cercetare de piață, curierat și imobiliare. Octavian Bădescu a fondat și condus companii importante pe anumite nise, precum Retailplus Eastern Europe, vândută în 2012 unei companii aparținând grupului AC Nielsen, unul dintre liderii mondiali al pieței de cercetare sau Sameday Courier - prima companie românească listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Sameday Courier a fost achiziționată în 2017, de eMAG, cel mai mare retailer online din România.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 7417 / 8791 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...