ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de Piețe Emergente în cadrul revizuirii din septembrie 2020

01 Aprilie 2020   |   MEDIAFAX

FTSE confirmă reclasificarea României ca și piață emergentă și pentru a fi incluse și în indici este esențială lichiditatea Băncii Transilvania și a Nuclearelectrica în următoarele 3 luni.

 
 
Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat în cadrul revizuirii interimare din martie 2020 o serie de clarificări în cazul promovării României la statutul de Piață Emergentă Secundară.
 
FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de piețe emergente în cadrul revizuirii din septembrie 2020. Verificarea eligibilității pentru includerea în indici se va realiza în cadrul revizuirii anuale FTSE Global All Cap din septembrie 2020 și se va baza pe datele de tranzacționare de la 30 iunie 2020. Revizuirea din septembrie va analiza lichiditatea individuală a companiilor monitorizate (8 companii românești ce îndeplinesc criteriile de dimensiune ale FTSE Russell) în perioada iulie 2019 – iunie 2020. Pentru ca o companie să îndeplinească criteriul de lichiditate, aceasta trebuie să aibă o lichiditate mediană lunară de cel puțin 0,05% pentru minim 10 din 12 luni. Măsurarea lichidității, conform metodologiei FTSE Russell, se realizează pentru fiecare companie ca raport dintre mediana lunară a volumelor tranzacționate zilnic și numărul de acțiuni free float.

 
În acest sens, FTSE Russell a emis următoarele precizări privind promovarea României: “În urma revizuirii anuale FTSE Equity Country Classification din septembrie 2019, Romania va fi reclasificată de la statutul de Piață de Frontieră la statutul de Piață Emergentă Secundară începând cu septembrie 2020. Cu toate acestea, companiile românești vor fi incluse în seria de indici FTSE Global Equity Index Series (GEIS) dacă minimum două companii îndeplinesc criteriile de eligibilitate FTSE Global All Cap pe baza datelor de tranzacționare de la 30 iunie 2020”.
 
Pe baza calculelor Bursei de Valori București (BVB) și a valorilor curente privind numărul de acțiuni considerate free float, la sfârșitul lunii martie 2020, două companii românești sunt pe cale să fie incluse în indicii de Piață Emergentă ai FTSE Russell, respectiv Banca Transilvania (TLV) și S.N. Nuclearelectrica (SNN) acestea ar trebui să îndeplinească în continuare criteriile de lichiditate, în următoarele trei luni. Astfel, Banca Transilvania trebuie să asigure o lichiditate mediană zilnică de cel puțin 2.150.000 de acțiuni pentru încă două luni, în timp ce S.N. Nuclearelectrica trebuie să asigure o lichiditate mediană zilnică de cel puțin 27.000 de acțiuni pentru cele trei luni rămase, până în iunie 2020.
 
Bursa de Valori București va continua să lucreze împreună cu companiile emitente, participanții la piață și autoritățile pentru îmbunătățirea lichidității pieței și pentru a asigura includerea în indicii de piețe emergente ai FTSE Russell în septembrie 2020 și mai departe pentru a crește semnificativ numărul companiilor românești incluse în indici FTSE Russell Emerging Markets.
 
De asemenea, BVB va continua inițiativele de promovare a realizărilor și evoluției pieței în rândul investitorilor globali și locali pentru a consolida percepția acestora referitoare la infrastructura solidă și calitatea pieței românești, dar și pentru a consolida interesul lor față de oportunitățile pieței.
 
Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat, pe 26 septembrie 2019, că România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră la statutul de Piață Emergentă Secundară, iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6265 / 8261
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...