ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Globalworth anunță o creștere cu 161% a venitului operațional net și o valoare a portofoliului de 2.5 miliarde de euro

11 Martie 2019   |   BizLawyer

După un an dinamic, în care compania și-a consolidat poziția de lider pe piața birourilor din Europa Centrală și de Est, Globalworth continuă să evalueze noi oportunități de investiții de înaltă calitate.

 
 
Globalworth, liderul pieței de birouri din România și Polonia, anunță o creștere cu 161% a venitului operațional net în 2018, în comparație cu anul anterior. În urma extinderii continue, atât în România, cât și în Polonia, prin finalizarea de achiziții, proiecte de dezvoltare și încheierea de noi parteneriate, venitul operațional net înregistrat de companie a crescut la 133.4 milioane de euro. Suprafața totală închiriabilă a portofoliului său a atins 1 million de metri pătrați, iar valoarea acestuia a crescut cu 35.6%, ajungând la 2.5 miliarde de euro, dintre care 51% în România și 49% în Polonia.

“2018 a fost un an extraordinar pentru Globalworth, un an în care compania a continuat să crească într-un ritm rapid, atât prin investiții atractive în active producătoare de venit, cu potențial de management al activelor, cât și prin proiecte de dezvoltare. Iar acest lucru este vizibil și în creșterea semnificativă a rezultatelor financiare, atât în cadrul portofoliului din România, cât și în cel din Polonia. Suntem mândri că am reușit să poziționăm Globalworth drept principalul proprietar instituțional de birouri din Europa Centrală și de Est, cu un portofoliu de cea mai înaltă calitate, susținut de o echipă puternică, formată din profesioniști cu experiență.  Având în vedere investițiile pe care le avem în plan și faptul că, din punctul nostru de vedere, perspectivele pieței sunt convingătoare, suntem pregătiți să facem noi pași importanți în evoluția noastră și în 2019”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth. 

În 2018, Globalworth a încheiat achiziții cu o valoare totală de 538 millioane de euro, acestea cuprinzând cinci investiții în clădiri din Polonia și trei terenuri achiziționate în București, unde compania își propune să dezvolte noi clădiri de birouri. De asemenea, Globalworth a negociat și preluarea sau extinderea a 121.800 de metri pătrați de spațiu comercial în România și Polonia, dintre care 67.900 de metri pătrați sunt reprezentați de noi închirieri sau extinderi și 54.000 de metri pătrați de reînnoiri.

În ceea ce privește dezvoltarea proiectelor deja începute, compania a finalizat atât faza A a complexului Globalworth Campus, odată cu livrarea clădirii Tower II, cât și noul sediu al companiei Renault, acestea adăugând portofoliului 70.500 de metri pătrați de spații de birouri de înaltă calitate. Construcția ultimei clădiri de birouri din cadrul Gobalworth Campus, Tower III, cu o suprafață de 34.800 de metri pătrați, este în plină desfășurare și urmează să fie finalizată în T4-2019, aceasta fiind încă de la finalul anului 2018 în proporție de 60% închiriată sau în curs de închiriere.

Pe lângă acestea, compania a demarat și lucrările la două proiecte noi – clădirea de birouri Globalworth Square, cu o suprafață de 26.400 de metri pătrați, și o unitate de 17.700 mp în cadrul parcului industrial TAP II din Timișoara. În continuare, Globalworth își propune să își extindă portofoliul cu încă 76.000 de metri pătrați de noi proiecte de birouri în București și până la 150.000 de metri pătrați de proiecte industriale și logistice ușoare în Timișoara.

La finalul anului 2018, proprietățile care dețin certificări Green reprezentau 71% din portofoliul companiei, cu potențial de creștere de până la peste 100%, având în vedere că unele dintre proprietăți se află în prezent în curs de certificare.

În 2018, Globalworth a lansat și emisiunea de Eurobonduri în valoare 550 millioane de euro, din luna martie, care a fost suprasubscrisă de peste două ori, iar în iunie Globalworth Polonia a finalizat majorarea de capital de 450 millioane de euro, având ca scop susținerea extinderii continue a portofoliului. În cadrul celei din urmă, 300 de milioane de euro au fost subscrise de Globalworth și 150 de milioane de euro de către cel mai mare acționar al Globalworth, Growthpoint Properties.

După un an dinamic, în care compania și-a consolidat poziția de lider pe piața birourilor din Europa Centrală și de Est, Globalworth continuă să evalueze noi oportunități de investiții de înaltă calitate. Având în vedere aceste planuri de investiții și obiectivul de a menține un LTV pe termen lung de sub 40%, în viitorul apropiat Globalworth va căuta noi oportunități care să îi permită să acumuleze un capital suplimentar de până la 500 milioane EUR.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 35 / 31529
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
Dentons, singura firmă de avocatură semnatară a Cartei Diversității din România, susține Apelul la Acțiune la nivel de CEO pentru Egalitatea de Gen
Conferință ICC la București, cu acces liber, pe 21 martie. Speakeri și teme puse în dezbatere
(P) SEE Property Forum (21 March 2019)
Noi recunoașteri internaționale pentru departamentul de litigii al Maravela|Asociații. Partenerul Ioan Roman este ‘Dispute resolution Star’ în clasamentul Benchmark Litigation Europe 2019
Chinezii preiau compania locală Technosoft International, într-o tranzacție mai largă. Mușat & Asocații, alături de cumpărător
NNDKP, alături de Rompetrol Downstream împotriva unei acțiuni în pretenții de peste 62 mil. lei. Colaborare ”excepțională” cu echipa Rompetrol pentru structurarea, susținerea și câștigarea cauzei
Lavinia Nucu, fost avocat Clifford Chance, a preluat coordonarea Departamentului de Legal de la Immofinanz. Posibilitatea de a dobândi o perspectivă completă asupra domeniului imobiliar “a înclinat balanța”
Avocații Suciu Popa câștigă o dispută complexă legată de taxa clawback, pentru un client din industria farma. Miruna Suciu, Managing Partner: În ultimul an a crescut semnificativ numărul de mandate având ca obiect dosare de contencios administrativ. Am extins echipa de litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...