ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grup Feroviar Român aduce în echipa executivă un nou Director de Resurse Umane

19 Iulie 2021   |   BizLawyer

Din rolul său, Mihaela Crăciun va coordona activitatea de resurse umane a GFR, inclusiv recrutare și dezvoltarea talentelor, formarea personalului, planificarea carierei și managementul performanței.

 
 
Mihaela Crăciun, EMBA, a preluat de la 1 iulie rolul de Director de Resurse Umane al Grup Feroviar Român (GFR), compania fanion a Grupului GRAMPET.

Ea are o experiență de peste 20 de ani în organizații de top din industriile siderurgică, petrol & gaze, ciment, tehnologia informației și producție alimentară. De-a lungul carierei, a gestionat echipe multiculturale și proiecte complexe de transformare organizațională și schimbare culturală.

Din poziția de director de resurse umane, a făcut parte din echipa regională de management a celei mai mari companii siderurgice din lume. A definit și implementat strategia de resurse umane pentru mii de angajați din România și Macedonia de Nord, Turcia, Grecia; a construit și consolidat funcția de resurse umane la nivel de grup și a gestionat anual bugete importante, de zeci sau sute de milioane de euro. Mihaela a absolvit Academia de Studii Economice București și are un EMBA prin programul dezvoltat de ASEBUSS în colaborare cu Kennesaw State University - USA.


„Ne bucurăm că Mihaela se alătură celei mai importante companii din Grupul GRAMPET, aducând cu sine experiența pe care a acumulat-o din poziții similare în industrii comparabile prin complexitate și provocări. Aducem astfel încă un profesionst valoros în echipa de resurse umane, care are rol esențial pentru creșterea sustenabilă și atingerea obiectivelor noastre de business”, spune Gruia Stoica, Președintele Grupului GRAMPET. „Am încredere că profil său vine să completeze experiența și talentul echipei existente, într-un moment important pentru compania noastră, care aniversează astăzi 20 de ani de activitate”.

Mihaela Crăciun adaugă: „Sunt onorată să mă alătur celui mai mare operator privat de transport feroviar din regiune, care intră într-o nouă etapă de creștere și dezvoltare. Îmi propun să aduc prin experiența mea o perspectivă proaspătă în cadrul echipei de management, care să amplifice proiectele existente și să identifice noi oportunități și strategii”.

În pofida rolului său strategic, industria de transport feroviar se confruntă cu una dintre cele mai acute crize de forță de muncă din istorie, pe măsură ce tot mai puțini tineri se arată interesați de o carieră în domeniu, iar presiunea inovării și digitalizării impune un nou profil de angajat.

În ultimii ani, Grup Feroviar Român a accelerat programele de formare și dezvoltare derulate la nivel intern, dar și prin colaborări cu parteneri din mediul profesional și academic.

„Indiferent de industrie, cred că ne aflăm cu toții într-un moment cheie pentru piața muncii, în care se impune regândirea și optimizarea strategiei de resurse umane, în linie cu noua paradigmă economică post-pandemie”, continuă Gruia Stoica. „Provocarea este, astfel, cu atât mai mare pentru profesioniștii din funcțiile de HR, pentru că modul în care vor înțelege noua realitate va influența în mod direct viitorul companiilor și, implicit, al industriilor de profil în context global”.

Din rolul său, Mihaela Crăciun va coordona activitatea de resurse umane a GFR, inclusiv recrutare și dezvoltarea talentelor, formarea personalului, planificarea carierei și managementul performanței.

Grup Feroviar Român (GFR) este lider pe piaţa locală de transport feroviar de marfă. În prezent, peste 20% din trafic este internaţional, GFR oferind clienţilor săi soluții logistice complexe. GFR este membră a tuturor organizaţiilor internaţionale reprezentative și are acorduri de colaborare atât cu operatorii feroviari de stat (BDZ Cargo, UZ, CFM, PKP Cargo, ZK, RCH, HZ Cargo, ZBIH), cât și cu operatorii feroviari privaţi din Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Austria și Germania. Operatorul are în total peste 5.000 de angajați.   
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3396 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...