ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grup Șerban Holding atrage 12,7 mil. lei de la investitori și are în plan listarea la bursă la începutul anului 2022

09 Decembrie 2021   |   BizLawyer

În cadrul plasamentului privat care a început în data de 8 decembrie un total de aproape 6 milioane de acțiuni au fost vândute investitorilor la un preț de 2,12 lei pe acțiune.

 
 
Grup Șerban Holding (simbol bursier GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunță închiderea cu succes, încă din prima zi, a plasamentului privat pentru acțiunile sale, în urma căruia a atras suma de 12,7 milioane de lei de la investitori. Suma atrasă va fi utilizată pentru planurile de extindere a afacerilor grupului la nivel național. Grupul are în vedere listarea acțiunilor sale pe piața AeRO a Bursei de Valori București la începutul anului 2022. Plasamentul privat a fost intermediat de TradeVille, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.  

„Când am pornit motoarele afacerii în anul 1994, dorința mea era să fac agricultură de calitate în România. 27 de ani mai târziu, Grup Șerban Holding este un grup de firme format din peste 400 de angajați și axat pe furnizarea de produse și servicii de calitate în domenii, precum agricultură, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie sau alimentație publică. În tot acest timp am investit constant în creșterea și diversificarea activității noastre pentru a construi un brand de încredere pentru România și nu numai. Prin închiderea cu succes a plasamentului privat și listarea planificată pe piața AeRO a Bursei de Valori București pentru începutul anului viitor, afacerile din cadrul grupului nostru intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată proiectelor noastre și abia așteptăm să începem călătoria Grup Șerban Holding la bursă,” a declarat Nicolae Șerban, fondator și CEO Grup Șerban Holding.


Grup Șerban Holding și-a început activitatea în anul 1994, în Onești. În prezent, afacerile grupului sunt extinse pe mai multe direcții de dezvoltare, precum agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban, distribuție și transport.

În cadrul plasamentului privat care a început în data de 8 decembrie un total de aproape 6 milioane de acțiuni au fost vândute investitorilor la un preț de 2,12 lei pe acțiune.

„Ne bucurăm de succesul înregistrat astăzi, deoarece piața de capital reprezintă un nou element de dezvoltare a afacerilor grupului. Avem planuri ambițioase de creștere a dimensiunii Grup Șerban Holding și având alături de noi investitorii BVB suntem optimiști că le vom putea îndeplini. Totodată, suntem un grup care este la curent cu cele mai noi tehnologii și tendințe în domeniul agriculturii sustenabile, fiind axați pe realizarea de activități agricole durabile, precum rotația culturilor, utilizarea tehnologiei no-till – lucrări minime ale solului, compostarea, captarea carbonului și respectiv utilizarea redusă a îngrășămintelor chimice. Având la bază aceste principii ne dorim ca în următorii zece ani să realizăm investiții de până la 250 milioane de lei în extinderea suprafețelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigații, facilităților de producție, precum și a capacităților de depozitare,” a declarat Ovidiu Bucătaru, CFO al Grup Șerban Holding. 

Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale grupului – investiții în sisteme de irigații, dezvoltarea legumicolă în rotație cu cultură mare, dezvoltarea practicilor de agricultură regenerativă, dezvoltarea capacităților de depozitare, dezvoltarea de cantități de depozitare în condiții de temperatură și umiditate controlată pentru legume, extinderea suprafețelor de creștere de păsări și achiziția unei noi linii de panificație și lansarea de noi produse de panificație proprii.

„Agricultura și domeniul alimentar sunt în acea sferă a activităților economice esențiale în care România poate străluci dacă are companii bine organizate și finanțate. Un exemplu elocvent în acest sens o reprezintă Grup Șerban, un holding agricol care dovedește că, prin integrarea pe verticală și orizontală, potențialul agricol imens al țării noastre poate fi atins într-un orizont de timp mai apropiat decât am crede. Sunt bucuros că GSH a ales piața de capital din România ca factor de diversificare a surselor de finanțare și că a făcut acest pas împreună cu TradeVille. Este o companie deosebită și le mulțumesc investitorilor care au avut înțelepciunea să participe prin intermediul TradeVille la un nou plasament privat de succes”, a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct în cadrul TradeVille, brokerul care a intermediat plasamentul Grup Șerban Holding.

În anul 2020, Grup Șerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei și un profit net de 24 milioane de lei. Pentru anul 2021, grupul estimează venituri la nivel consolidat de 330 milioane de lei și un profit net de 24,6 milioane de lei.

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport. Misiunea grupului de firme Șerban Holding este aceea de a oferi partenerilor produse și servicii de calitate, de a crea un mediu unde angajații să își poată valorifica la maxim potențialul, și de a dezvolta un brand de încredere pentru România și nu numai.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 2640 / 7977
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
    Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
    Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
    Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
    Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
    LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
    LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
    După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
    D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
    Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
    Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
    RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...