ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul elvețian Sika AG preia societatea Adeplast SA. Avocații Wolf Theiss și Filip & Company, alături de vânzători

27 Noiembrie 2019   |   BizLawyer

Tranzacţia este condiţionată de autorizarea autorităţii de concurenţă.

 
 
Acţionarii Adeplast SA au decis să vândă societatea către grupul elveţian Sika AG, un jucător global pe piaţa materialelor chimice pentru construcţii. Această tranzacţie îndeplineşte dorinţa regretatului Marcel Bărbuț, fondatorul Adeplast, care a transformat societatea, de la începuturile sale modeste, în cel mai important producător de termoizolaţii din România şi într-un jucător regional în Europa de Sud-Est. Tranzacţia este condiţionată de autorizarea autorităţii de concurenţă.

Proprietarii Adeplast au fost asistaţi în această tranzacţie de către ALANTRA, BI Corporate Finance, și de casa de avocatură Wolf Theiss. Pe de altă parte, Alexander Bărbuț, Thomas Bărbuț și Marcel Bărbuț au fost asistatți de firma de avocați Filip & Company în procesul de vânzare a acțiunilor deținute în cadrul Adeplast S.A.


Echipa din cadrul biroului de avocatură Wolf Theiss București a asistat acționarii Adeplast S.A. în toate stadiile tranzacției, de la etapele inițiale ale procesului de vânzare (incluzând negocierea memorandumului de înțelegere, organizarea camerei de date şi asistență în procesul de due diligence, inclusiv cu privire la aspectele de concurență) pe tot parcursul procesului de negociere până la semnarea cu succes a contractului de vânzare-cumpărare şi a tuturor celorlalte documente tranzacționale auxiliare în legătură cu transferul de acțiuni. Wolf Theiss va fi implicată în continuare în pregătirea formalităților necesare pentru finalizarea tranzacției în vederea încheierii cu succes a transferului Adeplast S.A. către grupul SIKA.

„Aceasta este o tranzacție foarte specială pentru noi. Sunt recunoscătoare pentru profesionalismul şi spiritul de colaborare extraordinar al tuturor celor implicați, inclusiv consultanții financiari Alantra şi BI Corporate Finance. Suntem mândri că am reușit să scriem istorie în multe feluri şi că am contribuit prin această tranzacție la încoronarea antreprenoriatului românesc”, a declarat Ileana Glodeanu, Partener Wolf Theiss și Coordonator al echipei de Corporate / M&A din România.

Echipa Filip & Company implicată în această tranzacție a fost coordonată de Alexandru Bîrsan (partener) și a inclus-o pe Alina Stoica (associate).

„Ne bucurăm ca am putut fi alături de Alex, Thomas și Marcel în această tranzacție. Ea marchează atât tranziția unei importante afaceri românești, construită de regretatul Marcel Bărbuț Senior, către un nume internațional, cât și un nou început pentru vânzători care astfel își vor putea scrie, sunt convins, cu mare succes, propria poveste în business-ul românesc”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Sika este o societate de materiale chimice specializate, cu o poziţie importantă pe piaţa dezvoltării şi producţiei de sisteme şi produse de etansare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie utilizate în sectorul construcţiilor şi în industria auto. Sika are filiale în 101 ţări din întreaga lume şi deţine peste 300 de unităţi de producţie. Cu peste 24.000 de angajaţi, Sika previzionează o cifră de afaceri ce va depăşi  8 miliarde de franci elveţieni în anul fiscal 2019.

Alexander Bărbuț, reprezentantul acţionarilor Adeplast: „Adeplast reprezintă munca de o viaţă a tatălui nostru, Marcel Bărbuț şi este o poveste minunată de succes a unui român. Sperăm că Sika va continua această poveste şi va duce societatea pe culmi şi mai înalte, ca parte a unuia dintre cele mai importante grupuri din această industrie la nivel european, în timp ce noi ne pregătim să ne urmăm propriul drum”.

Daniel Stăncescu, Director General Adeplast: “Cu Sika de partea sa, Adeplast îşi va întări forţele, atât ca angajator atractiv, cât şi ca partener de încredere şi contribuitor important la economia tarii”.

Ivo Schädler, Manager Regional Sika EMEA: „Adeplast este un lider consacrat al industriei, ce va consolida semnificativ prezenţa produselor noastre de finisaje pentru construcţii pe piaţa aflată în plină expansiune din România. Îmbunătăţirea accesului la canalul de distribuţie va oferi oportunităţi interesante de cross-selling, va creşte penetrarea noastră pe piaţă şi va permite dezvoltarea continuă a ambelor societăţi. Le urăm un bun venit călduros angajaţilor Adeplast în echipa Sika şi suntem convinşi că împreună vom avea parte de un viitor plin de succese”.

Adeplast are sediul în Ploieşti şi produce o gamă largă de mortare pentru construcţii şi izolaţii termice (EPS) pentru soluţii de anvelopare a construcţiilor. Societatea operează patru fabrici moderne în Oradea, Ploieşti, Roman şi Isalniţa, care asigură acoperire naţională, având potenţialul de a deservi şi ţările învecinate. Cu 470 de angajaţi, Adeplast a realizat o cifră de afaceri de 474 milioane de lei în anul 2018. Societatea a fost fondată în 1993, în Oradea, de către Marcel Bărbuț.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6488 / 7955
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...