ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul Garanti BBVA România a înregistrat venituri nete de 263,1 mil. lei în S1 - 2020

30 Iulie 2020   |   BizLawyer

În perioada ianuarie-iunie 2020, volumul total al creditelor Grupului a ajuns la 8,66 miliarde RON, în timp ce activele totale au fost de 12,03 miliarde RON.

 
 
Grupul Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat venituri nete de 263,1 milioane RON în prima jumătate din 2020.

În perioada ianuarie-iunie 2020, volumul total al creditelor Grupului a ajuns la 8,66 miliarde RON, în timp ce activele totale au fost de 12,03 miliarde RON.

La nivel individual, Garanti BBVA a înregistrat un venit net de 209,1 milioane RON, cu o creștere de 3,8% față de rezultatul din prima jumătate a anului 2019. Strategia băncii de a pune clientul în centrul activităților sale a dus la o creștere a portofoliului de clienți cu 1,4%, la peste 426.000. Profitul net realizat în primele 6 luni ale anului 2020 a fost de 55,3 milioane RON. Ca o dovadă a încrederii clienților în serviciile băncii, în această perioadă caracterizată de incertitudine, volumul depozitelor a crescut cu 15,6% în cazul clienților individuali și cu 14,3% în cazul clienților IMM. Banca este în continuare bine capitalizată, având o lichiditate adecvată și un cost scăzut al riscului, ceea ce reflectă modelul său de business sustenabil.


„2020 este un an plin de provocări, diferit de oricare altul din ultimul deceniu. Strategia noastră de a favoriza o creștere sănătoasă și organică, şi nu o expansiune pe termen scurt, riscantă, ne-a plasat într-o poziție puternică în această perioadă incertă. Prin urmare, modelul nostru solid de afaceri ne-a permis să ne adaptăm rapid la noul context și să luăm deciziile adecvate. În timpul măsurilor de izolare, am rămas alături de clienții noștri, oferindu-le îndrumări și soluții adaptate nevoilor lor unice, pentru a putea face față numeroaselor provocări ridicate de actuala perioadă. Am depus toate eforturile necesare pentru a-i ajuta să amâne ratele sau să reeșaloneze creditele contractate, oferind, în același timp, servicii bancare de încredere, sigure, disponibile 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pe canalele noastre digitale. În această perioadă dificilă, suntem alături de clienții noștri și îi ajutăm să își realizeze planurile și să prospere. De asemenea, o parte semnificativă a angajaților Grupului lucrează în continuare de acasă, deoarece ne menținem poziția prudentă și continuăm să acordăm prioritate sănătății echipei și comunității noastre”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO al Grupului Garanti BBVA România.

În primele șase luni ale anului, rețeaua POS a crescut cu 17%, până la 14,085 de unități, ca parte a eforturilor băncii de a asigura tranzacții sigure pentru clienții săi. Numărul total de carduri a ajuns în aceeași perioadă la 306.698.

În primul semestru, cele două instituții financiare nebancare ale Grupului, care operează în domeniul leasingului și al creditelor de consum, au înregistrat, de asemenea, rezultate bune, cu un venit net cumulat de 54 de milioane de lei și un profit net cumulat de 13,1 milioane RON, la sfârșitul lunii iunie.

Grupul Garanti BBVA România este deținut de Garanti BBVA Turcia (TGB) al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). În prima jumătate a anului 2020, Garanti BBVA Turcia a înregistrat un venit net consolidat de 3,33 miliarde TL (434,33 milioane EUR) și un volum al activelor de 486,66 miliarde TL (63,45 miliarde EUR), în timp ce contribuția sa în economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite cash și non-cash în valoare totală de 367,14 miliarde TL (47,87 miliarde EUR).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5486 / 7939
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...