
Hub-ul de tehnologie şi spaţiul de coworking Silicon Forest din Cluj-Napoca se extinde cu un al doilea sediu
22 August 2019
AGERPRESÎn cadrul spaţiul de lucru nonconformist, companiile reprezintă 80% din total, în timp ce restul de 20% sunt freelanceri.
Hub-ul de tehnologie şi spaţiul de coworking Silicon Forest, deschis în 2018 în Cluj-Napoca, a ajuns la un grad de ocupare de 85% în prezent, iar iniţiatorii proiectului pregătesc inaugurarea unui al doilea astfel de loc, în acelaşi oraş, potrivit unui comunicat de presă al dezvoltatorilor, transmis joi AGRPRES.
În cadrul spaţiul de lucru nonconformist, companiile reprezintă 80% din total, în timp ce restul de 20% sunt freelanceri.
"Silicon Forest a pornit la drum ca un spaţiu de coworking şi hub de tehnologie, care să satisfacă cea mai mare nevoie pentru start-up-uri şi freelanceri: un spaţiu modern de lucru, pentru care preţul să fie adaptat la nevoi. În prezent, 20% din spaţiul Silicon Forest e ocupat de freelanceri, restul de 80% revenind firmelor. În primul an de activitate, compania a reuşit să atragă clienţi din IT şi domenii conexe, cum ar fi Digital Marketing, SEO, Design, Proiectare Automotive, AI, Programare, dar şi agenţii de PR şi organizare de evenimente", notează sursa citată.
În cadrul spaţiul de lucru nonconformist, companiile reprezintă 80% din total, în timp ce restul de 20% sunt freelanceri.
"Silicon Forest a pornit la drum ca un spaţiu de coworking şi hub de tehnologie, care să satisfacă cea mai mare nevoie pentru start-up-uri şi freelanceri: un spaţiu modern de lucru, pentru care preţul să fie adaptat la nevoi. În prezent, 20% din spaţiul Silicon Forest e ocupat de freelanceri, restul de 80% revenind firmelor. În primul an de activitate, compania a reuşit să atragă clienţi din IT şi domenii conexe, cum ar fi Digital Marketing, SEO, Design, Proiectare Automotive, AI, Programare, dar şi agenţii de PR şi organizare de evenimente", notează sursa citată.
Chiria pentru un spaţiu în cadrul Silicon Forest variază în funcţie de nevoile solicitanţilor. Astfel, o companie din Marea Britanie, Winnow Solutions, ce dezvoltă un produs inovator, care ajută la reducerea semnificativă a risipei de mâncare în bucătării industriale, precum cele din industria hotelieră, restaurante, cantine şi şcoli, folosind inteligenţa artificială, a demarat afacerea cu trei oameni, iar în decurs de un an a ajuns la 30 de angajaţi. "Pe parcursul unui an, britanicii au plătit pentru câţi oameni au avut, ceea ce a fost un mare ajutor din punct de vedere financiar şi logistic", precizează deţinătorii hub-ului tehnologic.
"Odată cu internetul, a fost o explozie a industriilor de toate felurile. Implicit, trebuia să se schimbe şi modul în care lucrăm şi asta am vrut noi să facem cu Silicon Forest, să întindem o mână de ajutor tuturor celor care nu se mai regăsesc în stilul vechi de muncă la birou, dar şi celor care sunt în freelancing (...) Vedem oameni din companii diferite care leagă prietenii, firme care se consultă cu alte firme, dar şi parteneriate încheiate aici şi proiecte lucrate împreună. Avem, de exemplu, firma Mejix, care dezvoltă produsul Dine Market pentru piaţa de restaurante din Statele Unite ale Americii şi colaborează pe partea de dezvoltare aplicaţii mobile cu altă firmă din comunitate, Tapptitude, iar pe partea de digital marketing există o altă colaborare, tot în comunitate, srd-media. Avem start-up-uri care s-au dezvoltat de la zero la noi în comunitate şi care sunt deja foarte promiţătoare pentru investitori. Un exemplu ar fi colegii de la Bookingham, un startup care reinventează şi simplifică sistemul de rezervări şi lead generation pentru saloane, restaurante, ateliere şi orice alt tip de afacere din domeniul serviciilor (...)", a declarat Gabriel Rusu, co-fondator Silicon Forest.
Ca urmare a succesului Silicon Forest, proiectul urmează să se extindă cu un al doilea sediu, ce va putea să găzduiască evenimente de până la 100 de persoane, dar şi firme care au peste 50 de angajaţi. Planul tarifar de închiriere va fi similar cu cel practicat în cazul primului sediu.
Noul spaţiu va avea aproximativ 1.200 mp şi va fi amplasat lângă Parcul Central din Cluj-Napoca.
Silicon Forest este un hub de tehnologie şi spaţiu de coworking, deschis anul trecut, la finalul lunii iunie. Hub-ul a fost deschis după o investiţie de 200.000 de euro, într-o clădire proiectată pentru spaţii de birouri. Clădirea se înalţă pe şase niveluri şi are o suprafaţă de peste 1.350 mp, şi cuprinde spaţii de birouri, o terasă şi o cafenea.
Silicon Forest se adresează industriei IT&C, precum şi companiilor, respectiv liber-profesioniştilor din alte domenii de business.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 7842 / 8809 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...