ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Hub-ul de tehnologie şi spaţiul de coworking Silicon Forest din Cluj-Napoca se extinde cu un al doilea sediu

22 August 2019   |   AGERPRES

În cadrul spaţiul de lucru nonconformist, companiile reprezintă 80% din total, în timp ce restul de 20% sunt freelanceri.

 
 
Hub-ul de tehnologie şi spaţiul de coworking Silicon Forest, deschis în 2018 în Cluj-Napoca, a ajuns la un grad de ocupare de 85% în prezent, iar iniţiatorii proiectului pregătesc inaugurarea unui al doilea astfel de loc, în acelaşi oraş, potrivit unui comunicat de presă al dezvoltatorilor, transmis joi AGRPRES.

În cadrul spaţiul de lucru nonconformist, companiile reprezintă 80% din total, în timp ce restul de 20% sunt freelanceri.

"Silicon Forest a pornit la drum ca un spaţiu de coworking şi hub de tehnologie, care să satisfacă cea mai mare nevoie pentru start-up-uri şi freelanceri: un spaţiu modern de lucru, pentru care preţul să fie adaptat la nevoi. În prezent, 20% din spaţiul Silicon Forest e ocupat de freelanceri, restul de 80% revenind firmelor. În primul an de activitate, compania a reuşit să atragă clienţi din IT şi domenii conexe, cum ar fi Digital Marketing, SEO, Design, Proiectare Automotive, AI, Programare, dar şi agenţii de PR şi organizare de evenimente", notează sursa citată.


Chiria pentru un spaţiu în cadrul Silicon Forest variază în funcţie de nevoile solicitanţilor. Astfel, o companie din Marea Britanie, Winnow Solutions, ce dezvoltă un produs inovator, care ajută la reducerea semnificativă a risipei de mâncare în bucătării industriale, precum cele din industria hotelieră, restaurante, cantine şi şcoli, folosind inteligenţa artificială, a demarat afacerea cu trei oameni, iar în decurs de un an a ajuns la 30 de angajaţi. "Pe parcursul unui an, britanicii au plătit pentru câţi oameni au avut, ceea ce a fost un mare ajutor din punct de vedere financiar şi logistic", precizează deţinătorii hub-ului tehnologic.

"Odată cu internetul, a fost o explozie a industriilor de toate felurile. Implicit, trebuia să se schimbe şi modul în care lucrăm şi asta am vrut noi să facem cu Silicon Forest, să întindem o mână de ajutor tuturor celor care nu se mai regăsesc în stilul vechi de muncă la birou, dar şi celor care sunt în freelancing (...) Vedem oameni din companii diferite care leagă prietenii, firme care se consultă cu alte firme, dar şi parteneriate încheiate aici şi proiecte lucrate împreună. Avem, de exemplu, firma Mejix, care dezvoltă produsul Dine Market pentru piaţa de restaurante din Statele Unite ale Americii şi colaborează pe partea de dezvoltare aplicaţii mobile cu altă firmă din comunitate, Tapptitude, iar pe partea de digital marketing există o altă colaborare, tot în comunitate, srd-media. Avem start-up-uri care s-au dezvoltat de la zero la noi în comunitate şi care sunt deja foarte promiţătoare pentru investitori. Un exemplu ar fi colegii de la Bookingham, un startup care reinventează şi simplifică sistemul de rezervări şi lead generation pentru saloane, restaurante, ateliere şi orice alt tip de afacere din domeniul serviciilor (...)", a declarat Gabriel Rusu, co-fondator Silicon Forest.

Ca urmare a succesului Silicon Forest, proiectul urmează să se extindă cu un al doilea sediu, ce va putea să găzduiască evenimente de până la 100 de persoane, dar şi firme care au peste 50 de angajaţi. Planul tarifar de închiriere va fi similar cu cel practicat în cazul primului sediu.

Noul spaţiu va avea aproximativ 1.200 mp şi va fi amplasat lângă Parcul Central din Cluj-Napoca.

Silicon Forest este un hub de tehnologie şi spaţiu de coworking, deschis anul trecut, la finalul lunii iunie. Hub-ul a fost deschis după o investiţie de 200.000 de euro, într-o clădire proiectată pentru spaţii de birouri. Clădirea se înalţă pe şase niveluri şi are o suprafaţă de peste 1.350 mp, şi cuprinde spaţii de birouri, o terasă şi o cafenea.

Silicon Forest se adresează industriei IT&C, precum şi companiilor, respectiv liber-profesioniştilor din alte domenii de business.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6980 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...