ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Leoni, cu trei fabrici în România, amână până la începutul anului viitor vânzarea diviziei sale de fire şi cabluri

07 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Printre cei care şi-au exprimat interesul sunt firmele de private equity Triton, KPS şi Platinum.

 
 
Producătorul german de cabluri auto Leoni va relua la începutul anului viitor vânzarea diviziei sale de fire şi cabluri (WCS) şi nu în acest an, deoarece continuă măsurile de restructurare, pe fondul dificultăţilor cu care se confruntă auto, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Deşi analiştii şi firmele interesate se aşteptau ca luna aceasta consilierii Leoni, Deutsche Bank şi UBS, să lanseze licitaţia pentru WCS, Leoni pregăteşte în schimb trimiterea de informaţii privind rezultatele anuale ale diviziei la începutul anului viitor, susţin sursele.

Acestea adaugă că printre cei care şi-au exprimat interesul sunt firmele de private equity Triton, KPS şi Platinum.


"Anunţata separare de divizia de fire şi cabluri va fi implementată în anul fiscal 2020", a precizat un purtător de cuvânt al companiei germane.

Leoni va separa divizia de sisteme de cabluri (WSD) de divizia care produce fire şi cabluri (WCS) şi va explora o vânzare parţială sau va demara o Ofertă Publică Iniţială (IPO) a WCS, ca parte a procesului de revizuire a structurii grupului, anunţa în iulie directorul general Aldo Kamper.

"Avem nevoie de fonduri pentru a investi în divizia noastră de sisteme de cabluri. Credem că ambele divizii vor beneficia de pe urma separării", declara Kamper.

În martie, Leoni a abandonat ţinta de profit pe 2019, anunţată în februarie, şi a informat că va face concedieri şi posibil va vinde active.

"Compania se confruntă cu un mediu operaţional dificil, în special în China. Cererea din partea producătorilor auto a scăzut semnificativ", a avertizat Leoni.

În februarie, compania estima pentru 2019 un profit înainte de taxe şi dobânzi de 100 - 130 de milioane de euro, în scădere faţă de 144 de milioane de euro în 2018, dar în martie a anunţat că nu-şi va îndeplini acest obiectiv şi va stabili unul nou.

Ca parte a planului de restructurare, prezentat în linii mari încă de anul trecut, compania va renunţa la aproximativ 2.000 din cei peste 90.000 de angajaţi pe plan global.

Recent, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că producătorul de cabluri auto Motherson Sumi a demarat discuţiile cu Leoni pentru o posibilă fuziune între cele două companii.

Motherson Sumi, companie cu sediul în India şi o capitalizare de piaţă de 7,1 miliarde dolari, caută de ceva vreme o ţintă de achiziţie importantă în Europa cu ajutorul unei bănci de investiţii şi încă nu a pus la punct finanţarea pentru o posibilă tranzacţie cu Leoni, care ar urma să aibă o valoare de peste un miliard de euro, a declarat una dintre surse.

Deocamdată structura exactă a unei tranzacţii nu este clară şi este posibil ca discuţiile să nu se finalizeze printr-un acord, au adăugat sursele.

În România, Leoni are 11.700 de angajaţi şi trei fabrici, în Arad, Bistriţa şi Piteşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 72 / 32636
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații de Employment de la Țuca Zbârcea & Asociații, implicați în două proiecte majore din industriile Food&Beverage și Telecom. Portofoliul de clienți, dominat de firme mari și foarte mari, cu prezență în mai multe jurisdicții
Cum lucrează avocații Radu și Asociații SPRL specializați în Dreptul Muncii | Volumul solicitărilor de asistență în fuziuni și transferuri de business a crescut, număr mai mic de proiecte care au implicat restructurări majore, urmate de concedieri. Expunere semnificativă în mandate complexe pentru multinaționale și societăți mari
Filip & Company a asistat Inform Lykos și pe omul de afaceri Octavian Radu în tranzacția ce a vizat grupul IT românesc Sistec. NNDKP a fost alături de Vicențiu Zorzolan
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv pentru Litigii și Arbitraj
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță | Dreptul muncii
Avocații Stratulat Albulescu, în tranzacția prin care Atlas Copco preia grupul Scheugenpflug
LegiTeam: Mușat & Asociații is looking for Data Protection specialist lawyers
LegiTeam - Alătura-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Munca avocaților ZRVP axați pe practica de Dreptul muncii s-a rafinat. Cătălin Micu, Partener: Farmecul sau provocarea fiecărui proiect constă nu în urmărirea unei proceduri de lucru, ci în identificarea acelor procese de “redesenare” a business-ului clientului care să conducă la atingerea țintelor
Ciprian Timofte, Managing Associate la Țuca Zbârcea & Asociații, premiat de Euromoney cu distincția Rising Star Romania: Am simţit vibraţia şi energia noii generaţii de avocaţi, deja adevăraţi lideri ai profesiei şi, fără îndoială, “tomorrow makers” pe zona asistenței juridice
Cum lucrează avocații KPMG Legal specializați în Dreptul Muncii | Cele mai multe mandate vin de la companii multinaționale, iar proiectele acoperă o gamă largă de procese de reorganizare a structurilor interne ale clienților. Asistență într-un proces complex de restructurare, cu peste 1000 de concedieri
Echipa de Concurență de la Suciu Popa a asistat un client din energie în legătură cu o plângere la Consiliul Concurenței, determinând modificarea legislației în domeniu. Cum lucrează avocații din această practică și în ce proiecte sunt implicați
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...