
Norofert Group anunță intenția de listare pe piața Aero în T2 2019. NNDKP se ocupă de listare
15 Aprilie 2019
T. S.Compania își propune să atragă 1 milion de euro în timpul plasamentului privat, care va avea loc în primăvara anului 2019.
![]() |
Norofert Group, cel mai important producător de inputuri ecologice din România, anunță intenția de listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București în trimestrul 2 din 2019. Compania, activă încă din anul 2000, este principalul producător de îngrășăminte organice din România, cu o cotă de aproximativ 30% din piața locală de inputuri pentru agricultură ecologică, are în prezent 21 de angajați în cele trei companii din grup - Norofert Eco, Norofert Organics și Norofert Fitofarma. Oferta pentru plasamentul privat, care va preceda listarea, va include noi acțiuni comune emise de companie. SSIF Goldring și Tradeville sunt brokerii care sprijină Norofert în atragerea de capital și listarea pe AeRO. Cornerstone Communications asistă compania în relațiile cu investitorii, iar firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) se ocupă de audit juridic și fiscal și de pregătirea structurii grupului în vederea listării.
Norofert este un jucător experimentat pe piața agriculturii ecologice. Compania a dezvoltat o tehnologie proprie, numită Bio Chain, care utilizează numai materii prime de origine vegetală și animală, componente bacteriene și microorganisme ca ingrediente în produsele sale. În afară de îngrășămintele bio, compania produce și fitosanitare organice, cum ar fi insecticide și fungicide, fertilizatoare foliare si tratament de sămânță. În august 2018, Norofert a lansat o premieră pe piața europeana când a introdus toate produsele sale sub formă de tablete efervescente. Prin înlocuirea produselor clasice lichide sau pulbere utilizate de obicei în agricultură cu tableta efervescentă, Norofert a înlăturat complet riscul de fermentare la temperaturi ridicate, a extins durata de depozitare a produsului la 5 ani, precum și a redus semnificativ spațiul de stocare și transport, revoluționând astfel piața de agricultură ecologică. La sfârșitul anului 2018, compania a demarat operațiunile de extindere în afara României, semnând primele contracte cu distribuitori din Republica Moldova și Grecia intenționând să se extindă în continuare în Bulgaria și Croația în cursul acestui an.
În 2018, Norofert Group a înregistrat venituri estimate de 10 milioane de lei, în creștere cu 92% față de 2017, și un profit net de 4,5 milioane de lei. Creșterile semnificative ale veniturilor, precum și a profitului net, au fost determinate de dezvoltarea de noi produse bazate pe tehnologia Bio Chain, precum și de introducerea tabletei efervescente. Grupul este condus de Vlad Popescu, CEO, fondator și acționar majoritar.
"La nivel global, între 2016 și 2021, piața produselor alimentare ecologice se așteaptă să ajungă la o rată anuală compusă de creștere de peste 14% ca urmare a îmbunătățirii venitului și a gradului de conștientizare a consumatorilor cu privire la beneficiile pentru sănătate ale consumului de alimente cultivate ecologic. Agricultura ecologică nu este doar o tendință de consum ci reprezintă o schimbare globală iar noi suntem mândri să fim precursorii acestei mișcări în România. Prin listarea Norofert pe Bursa de Valori București, oferim investitorilor români expunere la un sector complet nou, cel al agriculturii și al agro-tehnologiei, care, suntem convinși că va genera venituri atractive în anii următori" ", a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert Group.
Compania se pregătește pentru listare încă din a doua jumătate a anului 2018. "La sfârșitul anului 2018, având în vedere perspectiva de a lista Norofert pe piața AeRO a Bursei de Valori București, am decis să ne schimbăm modelul de afaceri și să renunțăm la vânzarea produselor noastre direct către fermieri prin mutarea tuturor vânzărilor noastre către distribuitorii parteneri. Această schimbare va avea un impact pozitiv asupra cash-flow-ului nostru și va oferi acționarilor noștri o structură mai solidă a veniturilor. Pe lângă aceasta, pentru a doua jumătate a acestui an, ne pregătim să lansăm noi produse brevetate, și care sperăm, ne vor ajuta să ne consolidăm poziția pe piețele locale și regionale", a spus Mugur-Gabriel Ionel, Director Executiv și Business Development Manager, Norofert Group.
Compania își propune să atragă 1 milion de euro în timpul plasamentului privat, care va avea loc în primăvara anului 2019. Imediat după plasament, compania va iniția procedurile de listare a acțiunilor Norofert pe piața AeRO, devenind astfel prima companie agro-tech listată la Bursa de Valori București. Free-float-ul estimat după listare Norofert va fi de aproximativ 30-40%, procent supus evaluării finale. Capitalul atras în timpul plasamentului privat va fi direcționat pentru construirea unei fabrici noi în județul Constanța, pentru creșterea echipei de vânzări, precum și pentru utilarea și deschiderea unui laborator propriu, care va permite Norofert să își dezvolte propriile tulpini de bacterii și microorganisme pentru a renunța astfel la importarea lor din afara Europei.
"Piața AeRO a fost creată exact pentru companii cum este Norofert. Împreună cu Goldring, Tradeville și NNDKP, suntem încântați să însoțim managementul Norofert în călătoria lor pe piețele de capital încă din Ziua 1 și îi felicităm pentru acest pas curajos, dar bine gândit. Avem convingerea că, odată cu listarea Norofert, investitorii de pe piața de capital vor câștiga noi oportunități de investiții. Sunt personal mulțumit de faptul că participanții din piață sunt în curs de a prelua responsabilitatea în aducerea de emitenți de calitate, contribuind astfel la dezvoltarea pieței", a declarat Ludwik Sobolewski, Partener, Cornerstone Communications și CEO al Bursei de Valori București în perioada 2013 - 2017.
În 2019, Norofert intenționează să lanseze 3 produse noi, bazate pe tehnologia proprie Bio Chain, precum și să introducă prima platformă de tranzacționare ecologică care va conecta fermierii ecologici cu distribuitorii. Compania intenționează, de asemenea, să continue dezvoltarea liniei de business care oferă agricultorilor îngrășăminte personalizate, conform nevoilor specifice recoltelor, luând în considerare solul, condițiile atmosferice, precum și particularitățile fiecărei culturi în parte. Pe termen lung, Norofert își propune să deschidă primul Institut de Cercetare în Agricultura Organică din Europa Centrală și de Est, cu scopul de a cerceta și produce materii prime noi și îmbunătățite pentru producția de îngrășăminte, precum și de a dezvolta în continuare produsele proprii și de a le face mai competitive pe piețele interne și externe.
Din momentul în care se va lista pe piața AeRO, Norofert va fi prima companie care va reprezenta sectorul agricol și agroindustrial pe Bursa de Valori București. În sectorul agricol lucrează aproximativ 30% din populația României, aceasta fiind una dintre cele mai mari rate din Europa.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8367 / 8802 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...