ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OTP Bank România anunţă încheierea procesului de majorare a capitalului social cu 250 milioane lei

01 Aprilie 2021   |   AGERPRES

În urma acestei acţiuni, capitalul social subscris şi vărsat al băncii a ajuns la valoarea de 2.079.253.200 lei, reprezentând un număr total de 8.663.555 acţiuni nominative cu valoarea nominală de 240 lei fiecare.

 
 
OTP Bank România anunţă încheierea procesului de majorare a capitalului social cu 250 milioane lei, în concordanţă cu strategia de dezvoltare organică a băncii, Apollo, prin care OTP Bank România s-a angajat să aducă în centrul deciziilor de business nevoile clienţilor şi să finanţeze în continuare economia locală, conform unui comunicat de presă al băncii.

OTP Bank România menţionează că anul trecut a investit semnificativ în mai multe direcţii, anunţând deschiderea de noi sucursale, creşterea capacităţii sale digitale (creditul de nevoi personale 100% online şi procesul de deschidere a conturilor pentru clienţi noi), reînnoirea strategiei de marketing şi angajarea a 200 de colegi noi.

Aceste acţiuni, cât şi creşterea cu 13% a portofoliului de credite, implică nevoia de capital suplimentar, furnizat recent de compania mamă.

Astfel, în cadrul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor, din 19 martie 2021, a fost aprobată majorarea de capital social al OTP Bank România, prin aport în numerar subscris şi vărsat de acţionarul OTP Bank Nyrt. Ca urmare a acestei majorări au fost emise 1.041.667 de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 240 lei fiecare.

În urma acestei acţiuni, capitalul social subscris şi vărsat al băncii a ajuns la valoarea de 2.079.253.200 lei, reprezentând un număr total de 8.663.555 acţiuni nominative cu valoarea nominală de 240 lei fiecare.

Fondurile suplimentare vor asigura o poziţie de capital confortabilă în următoarele trimestre, susţinând activitatea de creditare a băncii.

Structura acţionariatului băncii, în acest moment, s-a modificat astfel: OTP Bank Nyrt. deţine 8.663.551 acţiuni nominative şi o participaţie la capital de 2.079.252.240 lei, reprezentând 99,999953829577% din total capital social; Merkantil Bank Zrt. deţine 4 (patru) acţiuni nominative şi o participaţie la capital de 960 lei reprezentând 0,000046170423% din total capital social.

Majorarea de capital social a fost înregistrată în baza de date a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului la data de 25 martie 2021.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înţelege nevoile clienţilor şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcţie de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală şi de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezenţă de piaţa locală. Promovând inovaţia, creşterea stabilă şi servicii financiare integrate, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piaţa Europei Centrale şi de Est şi este considerat un grup bancar important chiar şi la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajaţi deserveşte zilnic aproape 19 milioane de clienţi din 11 ţări.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4081 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...