ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OTP Bank România, profit consolidat după impozitare de 17 mil. lei, în primele 6 luni

07 August 2020   |   AGERPRES

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 18% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind susţinute de dezvoltarea dinamică a portofoliului de credite performante.

 
 
OTP Bank România a înregistrat în primele şase luni ale anului un profit consolidat după impozitare de 17 milioane de lei, mai mic cu 69% faţă de rezultatul înregistrat în primul semestru din 2019, ca urmare a dublării costurilor de risc în contextul pandemiei Covid-19, conform unui comunicat al băncii.

"În ciuda contextului generat de pandemie, OTP Bank România consemnează o creştere puternică, iar atât creditele, cât şi depozitele au înregistrat o creştere de 16-17% de la un an la altul. Banca a obţinut un profit de 17 milioane RON în primul semestru, chiar şi după constituirea provizioanelor în sumă de 58,9 milioane pentru efectele neprevăzute ale Covid. Proiectele de transformare nu s-au oprit, am inaugurat recent o nouă filială în Pipera şi continuăm procesul de recrutare pentru extinderile următoare", a declarat Gyula Fater, Director General OTP Bank România.


Profitul operaţional aferent primelor şase luni ale anului a crescut la 92 milioane de lei, ca urmare a avansului cu 14% al veniturilor totale, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, cheltuielile operaţionale au urcat cu 18% pe fondul implementării programului de dezvoltare organică al OTP Bank România, demarat în 2019.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 18% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind susţinute de dezvoltarea dinamică a portofoliului de credite performante.

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb valutar, a crescut dinamic cu 18% comparativ cu semestrul I al anului precedent, susţinut de un avans al creditării pentru segmentul IMM (+27%), al cererii pentru credite imobiliare (+18%) şi al cererii de finanţare din partea segmentului corporate (+16%).

Activitatea de creditare a fost atipică în primul semestru al anului ca efect al pandemiei Covid-19; după creşterea dinamică din primul trimestru a urmat încetinirea ritmului de creştere din aprilie-mai şi apoi revenirea începând cu luna iunie. Comparativ cu primul semestru din 2019, ritmul de creştere al creditelor acordate clienţilor persoane juridice a fost +21% în timp ce vânzările de credite imobiliare s-au contractat cu -14%, iar creditele de consum cu -21%.

Volumul depozitelor, ajustat la cursul de schimb valutar, a crescut cu 17%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Dinamica a fost susţinută de cele trei linii de afaceri: Retail (+22%), IMM (+5%) şi Corporate (+23%).

În conformitate cu standardele locale, activele băncii au atins nivelul de 13,6 miliarde de lei, în creştere cu 16% comparativ cu finalul lunii iunie 2019, iar profitul după impozitare a fost de 14 milioane de lei.

Rata de adecvare a capitalului băncii a urcat la 20,9%, faţă de 17,1% în primul semestru al anului trecut. Creşterea se datorează majorării de capital social din al doilea semestru al anului 2019, în sumă de 320 milioane de lei, dar şi efectelor pozitive aduse de modificarea cadrului de reglementare european, în contextul pandemiei.

OTP Group aniversează anul acesta 70 de ani de activitate, în timp ce subsidiara din România marchează 16 ani de prezenţă de piaţa locală. Până astăzi, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piaţa Europei Centrale şi de Est şi este considerat un grup bancar important chiar şi la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 36.000 de angajaţi deserveşte zilnic peste 18,5 milioane de clienţi din 12 ţări.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6287 / 8776
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP, alături de Grupul PetStar, în finanțarea de 50 mil. € obținută de la UniCredit Bank. PCF Investment Banking a acționat în calitate de aranjor exclusiv
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Kinstellar asistă Special Flanges pe toate aspectele, tranzacționale și de taxe, în achiziția producătorului industrial român Vilmar SA, cu o echipă pluridisciplinară coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener, Co-Head of Corporate M&A) | Skadden, Simmons&Simmons și alte două firme de avocați din România au fost de o parte și de alta în această tranzacție
CMS, alături de Bitdefender la achiziția Mesh Security | Horea Popescu (Managing Partner CMS România) și Mircea Moraru (Senior Counsel), în echipa multidisciplinară coordonată de la Londra, care a oferit consultanță cumpărătorului în toate aspectele tranzacției supusă acum aprobărilor din partea autorităților de reglementare
“Schimbare” este cuvântul de ordine pe piața muncii, spun avocații de Employment de la Mușat & Asociații, fenomenul fiind potențat de avansul tehnologic rapid, evoluția așteptărilor angajaților și necesitatea adaptării la noile realități economice și sociale | Echipa gestionează un număr mare de proiecte care implică restructurări ample ale companiilor multinaționale, creşterea numărului de litigii fiind evidențiată în analiza tendințelor observate. De vorbă cu membrii echipei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2025
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...