ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Planul de Investiții pentru Europa – ProCredit Bank împreună cu FEI dublează suportul oferit companiilor inovative cu încă EUR 800 milioane

16 Iulie 2019   |   BizLawyer

Suportul financiar oferit de FEI este acum disponibil prin intermediul băncilor ProCredit în Sud Estul și Estul Europei și se adresează companiilor ce utilizează tehnologii inovative și producătorilor din una din cele unsprezece țări acoperite.

 
 
Fondul European de Investiții (FEI) și Grupul ProCredit oferă EUR 800 milioane adițional pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii inovative (IMM-uri), însumând EUR 1.62 miliarde pentru companii din unsprezece țări. 

Suportul financiar oferit de FEI este acum disponibil prin intermediul băncilor ProCredit în Sud Estul și Estul Europei și se adresează companiilor ce utilizează tehnologii inovative și producătorilor din una din cele unsprezece țări acoperite (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Georgia, Germania, Grecia, Republica Moldova, Republica Macedonia de Nord, România, Serbia și Ucraina). Până în prezent, colaborarea cu ProCredit a rezultat prin finanțarea a aproximativ 2,000 de IMM-uri inovative, predominant în sectoareale de producție și comerț, urmând ca mult mai multe companii să beneficieze de această facilitate în anii ce urmează.


Aceste acorduri au fost semnate sub inițiativa Comisiei Europene InnovFin, susținute prin programul-cadru al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare, Horizon 2020. Inițiativa Innovfin conferă băncilor colaboratoare oportunitatea de a oferi credite companiilor inovative cu suportul garanțiilor acoperite de FEI. Acordurile semnate în țările membre UE au fost posibile prin suportul oferit de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS). FEIS este pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa din cadrul Comisiei Europene, numit și “Planul Junker”.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de muncă, dezvoltare, investiție si competiție, a declarat: “După 2 ani de la anunțarea celor EUR 820 milioane oferite pentru IMM-uri în unsprezece țări, Fondul European de Investiții împreună cu ProCredit dublează suportul financiar oferit, însemnând ca EUR 1.62 miliarde sunt acum disponibile pentru finanțarea companiilor mici și mijlocii din aceste țări. Acest nivel de suport continuu și crescut din partea UE, va face o diferență tangibilă pentru mii de persoane cu idei de afaceri inovative ce au nevoie de finanțare, în plus față de cele 2,000 de IMM-uri ce au beneficiat deja de această oportunitate.”

Directorul General FEI, Pier Luigi Gilibert a declarat: “Suntem încântați că acordurile de garantare pentru IMM-uri Innovfin încheiate cu băncile ProCredit dau dovadă de rezultate atât de pozitive. Rețeaua de distribuție bine dezvoltată de ProCredit, împreună cu expertiza în materie de finanțare pentru IMM-uri, asigură alocarea rapidă a creditelor garantate de Comisia Europeană în cele unsprezece țări. Aceste tranzacții vor ajuta companiile să aibă acces la fondurile alocate de UE, în acest fel stimulând inovația pe teritoriul Europei.”

Președintele Consiliului de Supraveghere al Grupului ProCredit, Dr. Claus-Peter Zeitinger a adăugat: "Extinderea acestui acord reprezintă un semnal important pentru grupul nostru. Acesta confirmă clienților noștri că investițiile IMM-urilor în inovare din Sud Estul și Estul Europei vor continua să fie susținute de UE și mai demonstrează că această contribuție pentru dezvoltare facută de băncile ProCredit în țările în care sunt prezente este recunoscută de către UE.”


Despre FEI
Fondul european de investiţii (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiţii. Misiunea principală a FEI este de a sprijini microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din Europa, prin facilitarea accesului la finanțare. FEI creează și dezvoltă capital de risc și capital de creștere, instrumente de garantare și de microfinanțare, care vizează în mod specific acest segment de piață. În cadrul acestui rol, FEI urmărește îndeplinirea obiectivelor UE de sprijinire a inovării, cercetării și dezvoltării, a spiritului antreprenorial, a creșterii economice și a ocupării forței de muncă.

Despre Grupul ProCredit
ProCredit Holding AG & Co. KGaA, cu sediul în Frankfurt, Germania, este compania-mamă a grupului  ProCredit, grup orientat spre dezvoltare, format din bănci comerciale orientate catre întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și care își concentrează operațiunile în Europa de Sud-Est și Europa de Est. În plus, față de această prezență regională, grupul ProCredit este activ și în America de Sud și Germania. Acțiunile companiei sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard al Bursei de Valori din Frankfurt. Acționarii principali ai ProCredit Holding AG & Co. KGaA includ investitorii strategici Zeitinger Invest și ProCredit Staff Invest (vehiculul investițional al personalului ProCredit), DOEN Participaties BV, Banca de dezvoltare KfW și IFC (parte a Grupului Băncii Mondiale). În calitate de companie-mamă a grupului, în conformitate cu Legea bancară germană, ProCredit Holding AG & Co. KGaA este supravegheată la nivel consolidat de către Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară din Germania (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) și de către Bundesbank.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7102 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...