ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Porr Construct a câştigat contractul pentru execuţia primei secţiuni din Autostrada Sibiu-Piteşti

06 Martie 2019   |   AGERPRES

Durata de realizare a contractului va fi de 48 de luni, din care perioada de proiectare a lucrărilor va fi de 12 luni, iar perioada de execuţie a lucrărilor va fi de 36 luni.

 
 
Societatea Porr Construct SRL a fost desemnată câştigătoare a contractului de proiectare şi execuţie a Secţiunii Sibiu - Boiţa de pe Autostrada Sibiu-Piteşti, cu o propunere financiară de 129 milioane de euro, fără TVA, respectiv 9,7 milioane euro pe kilometru, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"În cursul zilei de astăzi, 6 martie 2019, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii "Proiectare şi execuţie autostrada Sibiu - Piteşti, Secţiunea 1 Sibiu - Boiţa, km. 0+000 - km. 14+150 - Lot 1 km. 0+000 - km. 13+170". Prin urmare, CNAIR a desemnat câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie ca fiind Porr Construct SRL cu o valoare a propunerii financiare de 612.647.863,38 lei fără TVA, echivalentul a 129 milioane euro fără TVA, având un cost /km de 9,7 milioane euro fără TVA", menţionează sursa citată.


Durata de realizare a contractului va fi de 48 de luni, din care perioada de proiectare a lucrărilor va fi de 12 luni, iar perioada de execuţie a lucrărilor va fi de 36 luni.

Ofertantul declarat câştigător a oferit o perioadă de garanţie a lucrărilor de 10 ani.

Lotul 1 aferent Secţiunii 1 are aproximativ 13 kilometri iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de Drumul naţional DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localităţii Vestem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig - Marsa - Tălmaciu - Sadu până în zona Boiţa unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Piteşti cu DN7.

Procesul de semnare a contractului va putea fi iniţiat doar după expirarea perioadei de depunere a contestaţiilor de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii, subliniază compania de drumuri.

"În situaţia în care vor fi înregistrate contestaţii împotriva noului rezultat al procedurii, CNAIR SA va trebui să aştepte soluţionarea acestora în vederea iniţierii procesului de semnare a contractului", se mai arată în comunicatul CNAIR.

În context, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a arătat că, în cazul în care nu vor exista contestaţii, pe 23 martie va putea fi semnat contractul de proiectare şi execuţie.

"S-a desemnat câştigătorul pentru lotul 1 Boiţa - Sibiu, parte integrantă a autostrăzii Piteşti - Sibiu. Dacă nu vor fi contestaţii, pe 23 martie 2019 vom putea semna contractul de proiectare şi execuţie. De asemenea, documentaţia referitoare la lotul 4 al aceleiaşi autostrăzi Piteşti- Sibiu, secţiunea Curtea de Argeş - Tigveni, a fost transmisă, spre validare, la ANAP. Astfel, autostrada Piteşti - Sibiu a intrat în linie dreaptă", a declarat Răzvan Cuc, într-un comunicat.

Pentru Secţiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeş, valoarea estimată a procedurii de atribuire este de 2 miliarde de lei fără TVA iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru data de 14 mai 2019. Aceasta va avea o lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenţi tunelului Momâia.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, din care 16 luni pentru activitatea de proiectare şi 44 luni pentru execuţia lucrărilor.

Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanţi până la maxim 10 ani.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7695 / 7977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...