ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Prima platformă de multi-creditare fintech 100% online, lansată azi | Ion Florescu, investitor Omnicredit: Lipsa de ofertare financiară pe acest segment reprezintă o oportunitate pe care fondul RC2 a identificat-o

04 Iunie 2019   |   BizLawyer

Planurile Omnicredit pentru următorii trei ani sunt extrem de ambițioase.

Ion Florescu, principalul investitor al www.omnicredit.ro

 
 
Prima platformă fintech din România de servicii de multicreditare, exclusiv online, poate finanța cereri standard de până la 25.000 lei, în mai puțin de o oră. Omnicredit este un proiect inovator care vine în întampinarea nevoii de finanțare în special a micilor antreprenori. Asta pentru că statisticile arată că 94% dintre companiile românești sunt microîntreprinderi, iar, dintre acestea, 70% nu sunt eligibile pentru accesarea unui credit bancar clasic. Cu toate acestea, conform unui studiu, Cartea alba a IMM-urilor, obținerea unui credit bancar este pe primul loc în preferințele micilor antreprenori când vine vorba despre accesarea de fonduri.

Realitatea din piață nu coincide, nici pe departe, cu preferințele antreprenorilor, în contextul în care, în anii anteriori, 72% dintre IMM-urile din Romania s-au autofinanţat, doar 23% dintre ele au obţinut credite bancare, iar 21% dintre IMM-uri au recurs la credit furnizor. Pentru 8% sursa de finanţare a fost leasingul,  3% din întreprinderi au utilizat creditul (avansuri) clienți, iar 2,5% facilitățile de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.


“Întâmpinăm nevoia de finanțare a mediului privat, în special a micilor întreprinderi. Preocuparea noastră este să oferim produse foarte ușor accesibile și suficient de diversificate încât să acoperim o gamă largă de activități. Antreprenorul trebuie să își folosească timpul și energia pentru a își dezvolta afacerea fără grija finanțării și în felul acesta putem crește împreună,” a declarat Elisa Rusu, CEO Omnicredit, la lansarea platformei.

Conform aceluiași studiu, Cartea albă a IMM-urilor, în anul 2017, principalele criterii ale antreprenorului în alegerea unui anumit finanțator au fost: rapiditatea serviciilor (43% din companii), flexibilitatea opțiunilor de finanțare (34%); diversitatea produselor (24%) și servicii financiare disponibile online (12%).

Inovația constă în faptul că platforma  www.omnicredit.ro  acoperă toate aceste criterii, timpul scurs până la primirea banilor fiind extrem de scurt, operațiunile derulându-se online, iar pachetul de servicii fiind diversificat, cu 8 tipuri de produse disponibile on-line.  Înregistrarea  pe platformă se face în 30 de secunde, decizia de creditare este luată într-o oră  de la încărcarea documentelor, iar banii ajung, în contul clientului, în maximum 8 ore de la aprobare. Nu este nevoie de prezența fizică în niciuna dintre etapele de creditare, absolut toate deciziile și procedurile desfășurându-se online.

Acționarul majoritar al companiei este fondul de investiții Reconstruction Capital II Limited (RC2), prezent în România din 2005 și cotat pe bursa de valori de la Londra.

“Întreprinderile mici şi mijlocii au jucat dintotdeauna un rol important în viaţa economică şi socială a oricărei ţări, aflându-se la baza dezvoltării economiei. Micii antreprenori sunt bine pregătiți, pasionați și dinamici. Adesea au abandonat slujbe importante și bine plătite pentru a-și urma visul, calea antreprenoriatului. Acești antreprenori ar trebui sustinuți mai mult, mai ales financiar. Din păcate, nu se întamplă așa.
Legat de contextul actual, trăim era tehnologiei, România performează și la acest capitol. Și atunci, apare întrebarea, evidentă, dacă din ce în ce mai multe lucruri sunt acum la un click distanță, finanțarea nu ar trebui să fie la fel?! Este evident că lipsa de ofertare financiară pe acest segment reprezintă o oportunitate pe care RC2 a identificat-o, investind într-un proiect de largă anvergură, care își propune să devină lider de piață pentru zona de finanțare a micro-întreprinderilor”, a subliniat Ion Florescu, principalul investitor al www.omnicredit.ro.

Compania este condusă de Elisa Rusu, om de banking cu peste 20 de ani de carieră în zona financiară, care a decis să își urmeze visul de a face lucrurile altfel și de a "disrupe" anumite standarde legate de sistemul de creditare. Planurile Omnicredit pentru următorii trei ani sunt extrem de ambițioase.

“Ne-am propus ca, în 2019, să lansăm încă patru noi produse pentru clienții noștri, față de cele 8 pe care le lansăm astăzi. 2020 este anul tehnologiei pentru Omnicredit și avem în plan să integram conceptele de machine learning și deep learning în gestionarea riscului de credit, pentru ca în 2021, în al treilea an de funcționare, să ne gândim și la extindere pe piața europeană. Vrem, de asemenea, tot atunci, să lansăm și prima „Academie de Educație Financiară” pentru micii antreprenori, o platformă online care îi va ajuta să înțelegă mai bine zona financiară și de credit, în așa fel încat să aibă acces facil și în cunoștință la instrumentele de finanțare ”, explică Elisa Rusu planurile pentru perioada următoare.

În acest moment, Omnicredit are o echipă de 12 persoane, specializate în analiza și operațiuni factoring/micro-creditare, IT și marketing online, cu care își propune să devină, chiar în acest an, lider de piață pentru microcreditarea online a persoanelor juridice, prin finanțarea a 400 de antreprenori și acordarea a 5 milioane de euro credite.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8168 / 8811
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...