ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Programul de inovaţie al Visa se extinde pe mai multe pieţe din sud-estul Europei, inclusiv România

09 Aprilie 2021   |   Agerpres

Conform unui comunicat remis, vineri, AGERPRES, startup-urile care vor fi acceptate în program vor putea să beneficieze, alături de companiile care au finalizat deja programul, de accesul la numeroase resurse, la o reţea de parteneri, de mentorat şi oportunităţi de afaceri.

 
 
Visa Inc anunţă că programul său Visa Innovation Program, o platformă de parteneriate între startup-uri fintech, bănci şi antreprenori cu experienţă din regiunea Europei de Sud-Est, se extinde în mai multe ţări, inclusiv în România, cu scopul de a atrage mai multe fintech-uri.
 
Conform unui comunicat remis, vineri, AGERPRES, startup-urile care vor fi acceptate în program vor putea să beneficieze, alături de companiile care au finalizat deja programul, de accesul la numeroase resurse, la o reţea de parteneri, de mentorat şi oportunităţi de afaceri.
 
Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor la cea de-a treia etapă a programului de inovaţie al Visa este 15 aprilie. Startup-urile cu echipe dedicate şi produse sau soluţii live, care vizează sectorul IMM-urilor, circulaţia fluxurilor financiare, dezvoltarea experienţei de plată de ultimă generaţie sau construirea de oraşe mai inteligente pot trimite aplicaţii direct pe site-ul visainnovationprogram.com.
 
Programul de inovaţie al Visa pune la dispoziţia startup-urilor în fază incipientă (pre-seed, seed şi seria A) o platformă pentru testarea, validarea, co-crearea şi lansarea de noi concepte de produse inovatoare în colaborare cu Visa şi reţeaua sa de parteneri globali, scurtând semnificativ procesul de lansare pe piaţă.
 
Iniţiat în 2018, programul a atras până în prezent peste 300 de aplicaţii şi a recrutat peste 30 de companii în faza de concept, proiecte pilot de testare sau acces pe piaţă, valorificând orientarea către client şi metodologia de creare a designului.
 
Proiectul oferă acces la instituţii financiare şi alţi parteneri din Bulgaria, Grecia şi Turcia. Odată cu expansiunea la nivel regional, programul devine accesibil pentru o comunitate mai mare de fintech-uri din sud-estul Europei şi oferă băncilor participante, instituţiilor financiare nonbancare şi comercianţilor din cele trei ţări acces la cele mai recente inovaţii în spaţiul fintech din regiune.
 
În acelaşi timp, startup-urile din sud-estul Europei care sunt acceptate în program beneficiază de informaţii practice, acces la resurse tehnologice solide şi mentorat pentru a derula proiecte pilot plătite împreună cu partenerii din program, pe pieţele din Bulgaria, Grecia sau Turcia.
 
Visa Innovation Program este implementat în Bulgaria de Eleven Ventures, unul dintre cele mai importante acceleratoare de afaceri locale şi fonduri de capital de risc în stadiu incipient, de Crowdpolicy în Grecia şi de Hackquarters în Turcia.
 
"La Visa, considerăm că parteneriatele cu companiile fintech sunt esenţiale pentru stimularea inovaţiei, în beneficiul consumatorilor, afacerilor şi clienţilor. Programul de inovaţie al Visa este poarta de acces la reţeaua noastră globală, la brandul de încredere şi la tehnologia de ultimă generaţie care îi poate ajuta să îşi atingă obiectivele, în măsura în care aceste companii vin cu idei originale şi noi moduri de abordare a problemelor. Extinderea programului şi în România va permite accesul mai multor companii fintech, oferind în acelaşi timp numeroase oportunităţi de colaborare cu partenerii de afaceri ai Visa pe plan extern. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem fintech-uri româneşti în cea de-a treia etapă a programului şi avem convingerea că inovaţia va continua să contribuie la dezvoltarea următoarei generaţii de soluţii de plăţi", a declarat Elena Ungureanu, Visa country manager în România.
 
Visa Inc. este lider mondial în domeniul plăţilor digitale. Reţeaua sa globală de procesare a plăţilor, VisaNet, permite plăţi sigure şi fiabile, având capacitatea de a procesa peste 65.000 de tranzacţii pe secundă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4010 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...