ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Roadshow-ul Ronin a prezentat startup-urile StockBinder și Softlead către investitorii locali din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara

19 Ianuarie 2022   |   BizLawyer

Ronin este cea mai nouă platforma de finanțare și dezvoltare pentru companiile cu potențial din România

 
 
Ronin, platforma de investiții care susține antreprenorii din domenii cât mai variate să își dezvolte ideile de afaceri și să se finanțeze, a desfășurat în perioada 10-17 ianuarie, un turneu de prezentare în cele mai importante orașe din țară, pentru promovarea companiilor listate către investitori locali și pentru atragerea de noi idei de business în platformă.

Astfel, Softlead și StockBinder, cele două companii listate în prezent în platformă, au însoțit echipa Ronin săptămâna trecută la Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, pentru a prezenta oportunitatea de a investi într-un startup de tehnologie promițător către investitorii locali.


Misiunea Ronin este de a facilita legătura dintre antreprenori și investitorii de tip crowd și de a permite oricui să devină investitor printr-o contribuție minimă de 100 euro pentru susținerea proiectului preferat.

Softlead, prima companie listată pe Ronin, care a strâns deja o treime din suma de 300.000 euro țintită, este o platformă de tip marketplace B2B, cu peste 460 de companii IT partenere și peste 880 de soluții software listate. Obiectivul rundei de finanțare este de a obține din partea investitorilor privați 300.000 de euro, care să susțină Softlead în procesul de accelerare a creșterii la nivel global și în dezvoltarea instrumentului automat de identificare a ADN-ului digital al companiilor.

Softlead dezvoltă în prezent conceptul de ADN Digital al unei companii, ce stă la baza deciziilor de digitalizare, deoarece acesta oferă informații complete despre nevoia de înlocuire sau de achiziționare a unei soluții tehnice noi, în raport cu problemele și obiectivele organizaționale, dar și cu industria, mărimea și ritmul de creștere al companiei.

“Roadshow-ul Ronin a însemnat validarea apetitului pentru transformarea digitală eficientă, așa cum o propune platforma www.softlead.ro. Discuțiile avute cu zeci de companii locale, dar și cu investitori interesați de conceptul Softlead Digital DNA au construit premisa unor noi parteneriate pe care le vom concretiza în 2022.”, a declarat  Andrei Dumitrașcu, Co-Fondator Softlead.ro.

Cel de-al doilea startup listat de Ronin, StockBinder, este o companie care facilitează integrarea rapidă între magazine online, furnizori şi producători, ce țintește o nouă finanţare pentru automatizarea completa a procesului și pentru începerea expansiunii internaționale.

StockBinder creează un ecosistem în care magazinele online și furnizorii atât din România cât și Europan pot sa interacționeze, sa stabilească noi relații contractuale și să transmită informații despre cataloage, prețuri și stocuri în timp real . Stockbinder vrea să atraga prin Ronin 300.000 de euro de la investitori locali. Finanțarea va asigura dezvoltarea integrărilor de tip plug&play cu cele mai importante platforme de ecommerce și ERP, facilitand astfel magazinelor online și furnizorilor accesul rapid la ecosistemul StockBinder. De asemenea, prin aceasta finanțare, StockBinder își propune sa inceapa integrarea furnizorilor din piețele vecine.

Echipa Ronin selectează companiile care prezintă potențial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de atragere de finanțare, și le aduce în fața investitorilor de retail, care până în prezent nu aveau deloc acces la proiecte rezervate în mod tradițional fondurilor de investiții. Cu ajutorul Ronin, oricine are acum oportunitatea de a investi în startup-uri și în companii consacrate, începând de la tichete de 100 euro. Astfel, în urma unui proces riguros de selecție și validare a ideilor de business, echipa Ronin va oferi antreprenorilor accesul la resursele necesare pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor lor.
Echipa Ronin urmărește să adreseze principalele provocări cu care se confruntă atât start-up-urile, cât și companiile consacrate care doresc să obțină finanțare, dar și investitorii care sunt interesați să susțină mediul de afaceri din România.

„Obiectivul nostru este ca Ronin să devină o comunitate a românilor antreprenori care, uniți de experiențe și provocări similare, vor reuși să se sprijine reciproc și să crească împreună. Îi vom aduce împreună pe cei mai activi, creativi și inovatori dintre români. Unii din postura de antreprenori, alții din postura de investitori sau experți care susțin micile companii să se dezvolte și să creeze valoare adăugată și progres în societate’’ a adăugat Bogdan Almași, unul dintre co-fondatorii Ronin.

Fondatorii Ronin consideră că inovația în business nu reprezintă o exclusivitate a companiilor de tehnologie sau care au o componentă semnificativă de tehnologie. Prin urmare, orice companie, din orice domeniu și în orice stadiu de dezvoltare, care inovează, poate să aplice pentru a fi listată prin platforma Ronin, venind astfel în fața publicului larg pentru a solicita o finanțare.

“Inconvenientele de care se lovesc atât companiile, cum ar fi condițiile nerezonabile de finanțare, cât și investitorii, cum ar fi lipsa informațiilor despre oportunitățile de investiții sau lipsa de transparență pre sau post investiție nu ar trebui să constituie un impediment  în calea antreprenorilor care au nevoie de sprijin și au potențialul de a genera valoare adăugată pentru companiile lor, pentru investitori și pentru clienții finali” a explicat Ovidiu Ghiman, co-fondator Ronin.

„Tehnologia și modificările legislative ne oferă în 2021 posibilitatea de a nu mai depinde de instituții financiar-bancare care să furnizeze încredere între adevărații deținători de capital (investitorii) și cei care au nevoie de capital pentru a genera profit (antreprenorii). Încrederea va fi furnizată de tehnologia Ronin care va asigura transparența și comunicarea continuă dintre antreprenori și investitori, care vor fi asigurate prin intermediul platformei Ronin. Astfel, se vor crea premisele pentru reducerea gradului de intermediere, micii investitori având astfel acces direct la oportunitățile de investiții”, a declarat Felix Crisan, co-fondator Ronin.

Tichetul minim de investiție prin platformă este de 100 euro și vine în întărirea ideii că oricine poate fi un investitor. Astfel, Ronin dorește să genereze „real crowd”, investitori care vor oferi nu doar finanțarea necesară companiei, dar și validarea de piață. De asemenea, valoarea scăzută a tichetului va permite investitorilor o diversificare a portofoliului prin posibilitatea de a susține mai multe proiecte. Astfel, orice companie sau cetățean european sau dintr-o țară din Spațiul Economic European poate să investească prin Ronin în firmele pe care doresc să le susțină.

Trei antreprenori români - Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, cu experiențe complementare în business, și-au unit forțele pentru a lansa Ronin, platforma de investitii creată pentru a susține și finanța companii și idei de business inovatoare, locale și europene.
Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanțare și vine cu o nouă abordare prin implementarea pragului minim de  investiție de 100 euro, oferind posibilitatea oricărui român sau cetățean european de a deveni investitor și de a susține companiile cu idei inovatoare.
Ideea proiectului Ronin a luat naștere în anul 2020, fiind lansat oficial în data de 1 Decembrie 2021, și a primit până în prezent o finanțare de 500.000 de euro de la un investitor autohton.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2463 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...