ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SkyLight Residence câștigă definitiv în instanță procesul împotriva AAAS privind licitația pentru privatizarea Aversa

22 Septembrie 2022   |   BizLawyer

Dezvoltatorul imobiliar va prelua acum proprietatea terenului de 97.000 mp, intenționând să demareze lucrările de construcție a proiectului cu utilizare mixtă Skylight Residence în 2023.

 
 
Skylight Residence SRL, deținută de familia de investitori Topolinski, a câștigat ultimul apel împotriva Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) în cazul privatizării Aversa, după ce Curtea de Apel București a decis că dezvoltatorul a îndeplinit toate obligațiile impuse prin licitația desfășurată în septembrie 2013.

„Este o decizie monumentală pentru noi, la capătul unei lupte care a durat 9 ani, timp în care am învins AAAS în instanță de 21 de ori”, spune Michael Topolinski. „Probabil că nu mulți investitori străini ar fi dat dovadă de atâta determinare, curaj și tărie pentru a-și susține cauza, însă familia noastră rămâne dedicată principiilor etice de business și luptei împotriva corupției sistemice. Suntem bucuroși că instanțele din România ne-au făcut dreptate, deoarece de-a lungul anilor am fost în mod constant ținta acuzațiilor false și nefondate, a jurnalismului părtinitor și manipulării opiniei publice de către un sistem corupt.”


Dezvoltatorul imobiliar va prelua acum proprietatea terenului de 97.000 mp, intenționând să demareze lucrările de construcție a proiectului cu utilizare mixtă Skylight Residence în 2023.

Tyler Topolinski adaugă: „SkyLight Residence este un proiect sustenabil de peste 500 de milioane de euro care va transforma pentru totdeauna zona Obor și viața rezidenților săi. De prea mulți ani, acest cartier a fost obligat să trăiască în preajma unor clădiri în stare avansată de degradare, care puneau în pericol siguranța și sănătatea oamenilor. Odată obținută autorizația de demolare, a trebuit să ne mișcăm rapid, deoarece două rapoarte realizate de ingineri experți au concluzionat că aceste clădiri aflate în stare avansată de degradare s-ar putea prăbuși oricând peste Ziduri Mosi, așa că trebuiau demolate de urgență. Până acum, am investit aproximativ 500.000 de euro în lucrări de demolare și curățarea zonei în vederea pregătirii pentru demararea lucrărilor de construcție”.

Conceput pentru segmentul mediu și premium de piață, SkyLight Residence este un proiect sustenabil creat în conformitate cu standardul de excelență BREEAM care certifică proiectele verzi. Proiectul cu utilizare mixtă va cuprinde peste 35% din teren organizat ca spații verzi (comparativ cu procentul minim impus de 30%), peste 2.200 de apartamente, 89.000 mp de spații de birouri organizate în forma unui campus IT și 8.540 mp suprafață de vânzare în cadrul spațiilor comerciale. Spațiile verzi vor include 5 parcuri private cu piscine, piste de alergare, zone de lectură, parcuri pentru câini și spații de întâlnire.

Pentru a răspunde nevoilor Primăriei și locuitorilor din Sectorul 2, InteRo va include în proiectul său o școală primară cu o capacitate de 250 de locuri pentru elevi, trei grădinițe (cu o capacitate totală de 150 de locuri pentru copii) și trei creșe (de asemenea pentru 150 de copii).

De asemenea, familia Topolinski a fost de acord să doneze administrației locale străzi în valoare de
12 milioane de euro pe care le va construi în cadrul proiectului SkyLight. Totodată, bugetul
Primăriei va beneficia de impozite anuale în sumă de aproximativ 15 milioane lei ca urmare a realizării
proiectului, sumă ce va asigura un sprijin financiar important pentru noi investiții în Sectorul 2.

Un beneficiu suplimentar pentru comunitatea locală va fi dezvoltarea parcului central în suprafață de
8.000 mp care va face legătura dintre Parcul Bucur Obor și un nou parc de 3 hectare propus a fi
amenajat odată cu revitalizarea zonei CFR. De asemenea, InteRo s-a angajat să planteze 1.000 de
copaci de mari dimensiuni în zonă.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1415 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...