ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Trangaz vrea să achiziţioneze servicii juridice. Ce amendă riscă transportatorul naţional de gaze de la Consiliul Concurenţei

10 Ianuarie 2020   |   MEDIAFAX

Consiliului Concurenţei a demarat investigaţia cu obiectul de a verifica modul în care s-au derulat un număr de 11 proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări derulate de Transgaz în anul 2011.

 
 
Transgaz, transportatorul naţional de gaze, a convocat în 10 februarie acţionarii, pentru a da spre aprobare închierea unui contract de achiziţie a serviciilor juridice de consultanţă, pe fondul investigaţiei desfăşurate de Consiliului Concurenţei privind un comportament posibil anticoncurenţial.

"Prin prezentul referat, supunem analizei şi aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, încheierea unui contract de achiziţie a serviciiior juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare, necesar pentru speta privind investigaţia Consiliului Concurentei, extinsă prin Ordinul nr.1302/2018, având ca obiect posibila încălcare a art. 5 alin. (1) din Legea Concurentei nr. 21/1996 şi a art. 101 din TFUE, de către S.N.T.G.N. Transgaz S.A., prin comportamentul posibil anticoncurenţial adoptat pe parcursul derulării procedurilor de achiziţie publică vizate de Ordinul nr. 222 din 12.06.2014", se notează în convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), publicat pe site-ul companiei.


Astfel, în urma unei investigaţii a autorităţii de concurenţă la sesizarea DIICOT, Transgaz riscă o amendă de aproximativ 4% din cifra de afaceri.

"Ţinând cont de faptul că, în cadrul Raportului privind investigaţia s-a propus sancţionarea SNTGN Transgaz SA pentru încălcarea prevederilor art. 5 alin (1) din Legea Concurenţei nr. 21/1996 şi ale art. 101 din TFUE cu o amendă încadrată de la 0,5% până la 10% din cifra de afaceri totală realizată în anul anterior sancţionării faptei, conform prevederilor art. 55, alin (1) din Legea nr. 21/1996, respectiv o amendă în cuantum de 4% din cifra de afaceri totală realizată în anul anterior sancţionării faptei, cu propunerea aplicării unui cuantum adiţional 2,58% din cuantumul determinat în funcţie de gravitatea faptei (având în vedere durata medie a faptei) şi aplicării unei reduceri de 25% din nivelul de bază, determinat în funcţie de gravitate şi faptă, este imperios ca societatea noastră să asigure o expertiză juridică de specialitate pentru a minimiza discul unei soluţii nefavorabile, prin apărarea intereselor SNTGN Transgaz SA de către o societate de avocatură specializată în probleme de dreptul concurenţei, legislaţie şi proceduri europene incidente", transmite sursa citată.

Consiliului Concurenţei a demarat investigaţia cu obiectul de a verifica modul în care s-au derulat un număr de 11 proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări derulate de Transgaz în anul 2011.

Potrivit documentului, compania Transgaz este investigată şi de către Comisia Europeană pentru alte două cazuri.

Plafonul valoric propus pentru achiziţia serviciilor de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică este de 100.000 de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6331 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...