ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Transelectrica şi-a planificat investiţii de 4,1 miliarde de lei în următorii 10 ani

17 Aprilie 2019   |   AGERPRES

Din această perspectivă, următorii 10 ani înseamnă 1.000 de kilometri de linii noi şi retehnologizarea a peste jumătate din totalul de 81 de staţii electrice de transformare.

 
 
Transelectrica are un plan de dezvoltare pe 10 ani care presupune un volum investiţional de circa 4,1 miliarde de lei, a declarat, miercuri, Bogdan Andronic, secretar de stat în Ministerul Economiei, la Forumul Energiei.

"Planul de dezvoltare al Transelectrica pe 10 ani presupune un volum investiţional de circa 4,1 miliarde de lei şi are patru puncte de atenţie: retehnologizarea reţelei, integrarea producţiei din Dobrogea, creşterea interconectivităţii şi creşterea capacităţii de alimentare a consumatorilor din zonele cu producţie deficitară", a arătat el.

Din această perspectivă, următorii 10 ani înseamnă 1.000 de kilometri de linii noi şi retehnologizarea a peste jumătate din totalul de 81 de staţii electrice de transformare.


"2019 este un an dificil, de tranziţie spre o nouă perioadă de reglementare, cu multe provocări care vin urmă, dar aplicând măsurile pe care le-am gândit, la finalul lui vom avea o companie mai puternică şi mai aproape de traiectoria normală a unei companii strategice de interes naţional şi, mai nou, regional, aşa cum este Transelectrica", a completat Andronic.

În ceea ce priveşte Transgaz, cealaltă companie energetică importantă din portofoliul Ministerului Economiei, acesta a precizat că proiectul major al companiei de gaze, realizarea conductei BRUA, se află în graficul din contractul de execuţie.

"Proiectul BRUA înseamnă lucrări pe 17 şantiere, fiind implicaţi peste 500 de muncitori în această fază a construcţiei. Gazoductul este împărţit în 100 de tronsoane a câte cinci kilometri de conductă. Acest nou coridor vizează diversificarea rutelor de transport de gaze naturale din regiunea Mării Caspice înspre Europa Centrală, valorificarea unor noi surse de gaze naturale în perimetrele offshore din Marea Neagră şi valorificarea volumelor de gaze naturale aferente acestor surse pe piaţa românească şi europeană şi posibilitatea curgerii fizice bidirecţionale permanente pe interconectările cu Bulgaria şi Ungaria", a adăugat secretarul de stat.

El a amintit, în cadrul Forumului organizat de publicaţia Financial Intelligence, că, la începutul acestui an, Transgaz şi Banca Europeană de Investiţii au semnat contracte de finanţare în valoare totală de 138 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o premisă solidă că proiectele strategice în domeniul infrastructurii energetice vor fi realizate în termenele stabilite.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7506 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...