ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectul ”CMS Romania Headquarter”, premiat în Elveția de comunitatea internațională a arhitecților și experților în design interior | Cum a fost modelat și pus în operă spațiul premium în care lucrează avocații și care sunt facilitățile oferite astăzi echipei. Anda Manu, Lead Architect și fondator AMA Design: ”Este ceea ce nu prea vezi în birourile de avocatură. Curajul CMS de a face un spațiu de lucru deschis este la fel de lăudabil ca și premiul de care se bucură alături de noi”

26 Noiembrie 2023   |   Ștefania Enache

Evenimentul „Built Design Awards” are loc an de an în Lucerne, Elveția și adună „crema” comunității de firme de arhitectură, experți în design interior, construcții și managementul proiectelor. Juriul care analizează proiectele intrate în competiție este format din cadre universitare, profesioniști, membri ai presei, antreprenori, producători cu experiență și proeminenți în domeniul arhitecturii și construcțiilor la nivel internațional.

 
 
Într-o profesie solicitantă, așa cum este avocatura de business, mediul de lucru joacă un rol major și poate influența în mod semnificativ productivitatea.Un avocat își petrece mare parte din timp la birou, iar aici trebuie să găsească toate mijloacele care îl pot ajuta să-și potențeze la maximum creativitatea.Locul în care își desfășoară activitatea trebuie astfel gândit încât profesionistul să se poată bucura de intimitatea spațiului său, dar în același timp să fie permanent în contact cu restul colegilor, avocatura de business bazându-se foarte mult pe munca de echipă. Pornind de la aceste argumente, dar și din dorința de a-și respecta angajamentul de a proteja mediul înconjurător, CMS România s-a mutat în „casă nouă”, într-un spațiu generos din clădirea One Tower. Înainte de a face pasul acesta, firma de avocatură a apelat la serviciile AMA Design, care a avut misiunea de a gândi spațiul disponibil astfel încât să asigure tot confortul de care echipa CMS are nevoie.Rezultatele muncii depuse de AMA Design au fost apreciate atât de client, cât și de comunitatea internațională a arhitecților și experților în design interior și contrucții, proiectul CMS Romania Headquarter primind titlul de „Honorable Mention in Interior Design / Workplace / Office” în cadrul celei mai recente ediții „Built Design Awards”.


BLT Built Design Awards” este unul dintre cele mai cuprinzătoare premii anuale dedicate arhitecturii și construcțiilor. Evenimentul „Built Design Awards” are loc an de an în Lucerne, Elveția și adună „crema” comunității de firme de arhitectură, experți în design interior, construcții și managementul proiectelor. Juriul care analizează proiectele intrate în competiție este format din cadre universitare, profesioniști, membri ai presei, antreprenori, producători cu experiență și proeminenți în domeniul arhitecturii și construcțiilor la nivel internațional.

„BLT Awards promovează proiectarea unui mediu construit care are atât valoare estetică, cât și funcționalitate, adică reflectă perfect principiile după care noi la AMA Design ne ghidăm atunci când proiectăm spațiile de lucru pentru clienții noștri. Distincția primită ne onorează și certifică încă o dată că designul românesc poate sta cu succes lângă nume mari din domeniul internațional. Pentru noi este un real succes, după German Design Awards în 2020 și Big See în 2021, adică alte două premii internaționale foarte importante. Orice premiu ne oferă satisfacția recunoașterii profesionale, dar mai ales certifică o calitate a serviciilor și proiectelor noastre, pe care le creăm cu multă pasiune și dragoste a fiecărui detaliu”, declară Anda Manu, Lead Architect în cadrul AMA Design.




Totul a început cu un telefon din UK, într-o zi de marți

Colaborarea dintre CMS România și AMA Design s-a născut din dorința firmei de avocatură de a se muta într-un spațiu premium și cu o amprentă închiriată mai bine optimizată.

„Au ajuns la noi după ce au avut mai multe propuneri de compartimentare a spațiului, care însă nu rezolvau cerințele lor în mod satisfăcător. Am primit așadar un telefon de la reprezentantul lor din UK într-o zi de marți, țin minte foarte bine asta, pentru că m-a întrebat dacă pot face o prezentare până vineri către Board-ul companiei cu soluția noastră, fiind impetuos necesar să alegă rapid echipa de arhitecți cu care să colaboreze. A fost un timp foarte scurt de pregătire, dar am reușit să propunem o soluție de space-planning care le-a rezolvat perfect organizarea funcțională, într-un mod în care chiar nu se așteptau. Mood-board-ul, conceptul de design, dar și argumentele pe care le-am propus în timpul prezentării i-au convins atât pe Horea Popescu, Managing Partner al CMS România, cât și pe membrii board-ului din UK, să ne atribuie proiectarea noului lor sediu”, povestește Anda Manu (foto).

Arhitectul menționează faptul că birourile CMS România sunt atipice, având zone de open-space cu multe spații de tip sharing. „Este ceea ce nu prea vezi în birourile de avocatură, deoarece în mod uzual sunt formate din multe birouri închise cu destulă „opacitate” în comunicare. Curajul echipei CMS de a face un spațiu de lucru deschis este la fel de lăudabil ca și premiul de care se bucură alături de noi”, subliniază interlocutoarea BizLawyer.

Odată ce CMS România și AMA Design s-au înțeles asupra modului în care va arăta noul spațiu, proiectul a trebuit derulat rapid în faza de proiectare, deoarece mutarea în noua clădire trebuia făcută până la expirarea contractului de închiriere din fostul sediu; așadar graficul de proiect a fost destul de strâns.
„În mai puțin de o lună și jumătate am rafinat organizarea spațiului, am creat Conceptul de Design (simulări virtuale ale spațiului și design-ului propus) și am detaliat tehnic întreg proiectul, integrând și coordonarea specifică cu inginerii de instalații. Fiind specializați în office design am reușit să păstrăm totuși calitatea proiectului, chiar dacă pentru mulți alții, graba ‘ar fi stricat treaba’ ”, arată arhitectul.

Specialiștii AMA Design s-au mulat perfect pe dorințele managementului CMS, care și-a propus ca mutarea aceasta în noul sediu „să facă diferența” și să îmbunătățească facilitățile oferite oamenilor. Arhitecții au fost obligați să fie foarte atenți, deoarece tranziția de la camere închise la alocare în sistem sharing în open-space trebuia făcută astfel încât să permită totuși o separare vizuală între departamente și să ofere spații alternative de lucru.

Spațiul trebuia astfel gândit încât să asigure o stânsă legătură între membrii echipei. „Prioritatea noastră a fost unificarea echipei, deoarece spațiul închiriat se desfășura pe două etaje. Am reușit să optimizăm spațiul astfel încât, prin proporția de zone deschise versus birouri închise, să obținem alocarea tuturor echipelor pe același etaj, păstrând celălalt etaj pentru recepție și sălile de întâlnire cu clienții. A fost un pas foarte important, pentru că etajul acesta informal, dedicat în întregime echipei, a fost gândit și amenajat diferit, mult mai confortabil. Are biblioteci special create care au rol de separare vizuală, este colorat discret și conține artă contemporană în majoritatea tipurilor de spații”, explică Anda Manu.

Având în vedere că mare parte dintr-o zi este petrecută de avocați la birou, arhitecții au fost atenți în proiectare astfel încât noul sediu să includă zone generoase de relaxare și socializare. În plus, au urmărit optimizarea la maximum a tuturor posibilităților existente, fiind gândite spații ventilate natural, care contribuie semnificativ la stimularea stării de bine a ocupanților unui birou. „Cele două balcoane, unul cu vedere la lacul Floreasca, iar celălalt cu vedere la zona rezidențială a orașului, au fost esențiale în „croirea” întregului etaj. În ciuda faptului că alții ar fi putut să le atribuie managementului, noi am vrut ca acestea să fie accesibile tuturor, așa că am amenajat lounge-ul și cafeneaua în dreptul acestor balcoane. Astfel, am oferit oamenilor exact ceea ce aveau nevoie, două zone distincte de relaxare și conectare. Practic, ca să poți trece de pe o parte pe alta a clădirii, ești nevoit să traversezi aceste două zone ambientale, unde ai ocazia să te întâlnești cu colegii, să schimbi o privire sau chiar să ai o conversație. Comunicarea și interacțiunea contează poate cel mai mult în formarea unei echipe unite și exact asta ne-am dorit să încurajăm. Pentru că în profesia de avocat îți poți petrece o mare parte din zi la birou, cele mai apreciate spații au fost evident cafeneaua și lounge-ul, ventilate natural prin cele două balcoane”, detaliază interlocutoarea BizLawyer.

Odată finalizat proiectul, CMS a celebrat deschiderea noului sediu printr-un eveniment de socializare cu clienții și partenerii săi, iar acest lucru le-a dovedit arhitecților că au făcut treabă bună. „Toate acestea ne arată nu numai că s-au bucurat de calitatea noului lor sediu, dar că în aceeași măsură sunt și mândri de acesta. Deși petrecerea de inaugurare se afla la ultimul etaj al clădirii, au fost organizate în serii repetate tururi de vizitare a celor două etaje ale CMS, pentru că oamenii povesteau cu admirație și plăcere ceea ce au văzut și stârneau curiozitatea celorlați. Am convingerea că principiile profesionale își lasă amprenta în orice colaborare și interacțiune de business, așadar pot spune că de ambele părți exigența, implicarea și încrederea au fost atributele cheie care au dus la succesul acestui proiect, indiferent de ce impedimente am întâmpinat pe parcursul derulării lui”, concluzionează Anda Manu.

Așa arată azi birourile CMS România (click pe foto pentru a le mări):








O echipă de arhitecți foarte apreciată


AMA Design este o echipă de arhitecți specializați în office design, premiată la nivel național și internațional, cu o experiență de peste 20 ani. Firma are un portofoliu impresionant, atât ca suprafață amenajată cât și ca importanță a clienților, care provin din toate categoriile de industrii.

După pandemie, AMA Design a dezvoltat un serviciu de Workplace Strategy prin care arhitecții convertesc spațiile de birouri de mari dimensiuni în HUB-uri mai mici, care pot funcționa ca un co-working pentru întreaga companie.

Prin reducerea drastică a spațiului închiriat, această transformare aduce economii semnificative de CapEx și OpEx. În plus, prin această reducere la esențial și amenajare personalizată a HUB-urilor de lucru, experții în office design reușesc să revitalizeze  experiența la birou într-un spațiu mult mai mic, dar plin de viață.
Motto-ul AMA Design este „Transforming Spaces. Touching Hearts.”


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 23 / 246
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...