ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ana Maria Papp, IntegralEdu: Universităţile britanice păstrează împrumutul în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare pentru studenţi români. Singurele schimbări sunt în zona formalităţilor

27 Februarie 2020   |   AGERPRES

Nigel Bellingham, director British Council, a afirmat că la ediţia din acest an a târgului peste 50% din instituţii vin din Marea Britanie, acest lucru demonstrând că universităţile britanice rămân interesante pentru aplicanţii România.

 
 
Universităţile din Marea Britanie prezintă în continuare un interes crescut din partea tinerilor din România, a declarat, joi, Ana Maria Papp, director Dezvoltare IntegralEdu, în cadrul unei conferinţe care a precedat deschiderea târgului educaţional World Education Fair (WEF).

"Subiectul Brexit nu a afectat interesul tinerilor români pentru studii în Marea Britanie. La data de 15 ianuarie, România a înregistrat un număr de 2.750 de aplicanţi, versus 2.800 de aplicanţi anul trecut, respectiv ianuarie 2019. În ceea ce priveşte mobilitatea studenţilor români la universităţile din străinătate, în acest moment, conform datelor HESA, 10.000 de studenţi români se află înregistraţi la universităţile britanice", a arătat Ana Maria Papp.


Ea a precizat că "universităţile britanice păstrează împrumutul în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare pentru studenţi români, respectiv împrumuturi pentru studii de licenţă şi studiile de masterat. Odată ce vor începe studiile de licenţă sau masterat în acest an (septembrie 2020), vor progresa cu împrumutul până la finalizarea studiilor. (...) Împrumutul se aplică şi studenţilor români care sunt înregistraţi în momentul de faţă în universităţile britanice şi progresează în anul II, III sau IV de studii. Singurele schimbări sunt în zona formalităţilor pe care trebuie să le facă tinerii odată ajunşi în Marea Britanie - EU settlement status".

Ana Maria Papp a afirmat că universităţile britanice sunt în continuare interesate de studenţii români şi "vin în număr din ce în ce mai mare la târgul World Education Fair", ea amintind că anul acesta vor fi prezente peste 40 de instituţii de învăţământ britanice.

Nigel Bellingham, director British Council, a afirmat că la ediţia din acest an a târgului peste 50% din instituţii vin din Marea Britanie, acest lucru demonstrând că universităţile britanice rămân interesante pentru aplicanţii România.

"Aproape 10.000 de studenţi din România studiază în universităţile din Marea Britanie în prezent. (...) Comunitatea de studenţi români din Marea Britanie este a şasea cea mare din UE şi mulţi alţi români aleg să urmeze studii în Marea Britanie în fiecare an", a spus Nigel Bellingham, precizând că Marea Britanie şi România au o lungă istorie în parteneriate pe educaţie.

Ana Maria Papp a menţionat că, pe lângă universităţile britanice, la târg vor fi prezente în număr foarte mare şi alte universităţi din Europa, Canada şi Statele Unite.

O noutate în cadrul târgului va fi Olanda.

"În Olanda s-a adoptat o nouă politică în ceea ce priveşte taxa de şcolarizare, aceasta fiind înjumătăţită în primul an pentru toţi studenţii europeni, practic un student român care se va înregistra la un program de licenţă în cadrul unei universităţi olandeze va plăti în jur de 1.072 de euro pe an", a afirmat Papp.

Pe lângă universităţi, la WEF vor fi prezente organizaţii care oferă tabere educaţionale în Europa, Statele Unite sau Canada.

"Exportise Summer School va fi prezentă la WEF cu oferte de tabere educaţionale pentru copiii pasionaţi de fotbal şi care se vor pregăti cu antrenori locali de la Arsenal sau Chelsea. Programul este accesibil atât băieţilor, cât şi fetelor, care vor avea oportunitatea să experimenteze jocul în cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Preţul pentru o astfel de tabără poate ajunge până la 1.500 de lire pe săptămână", a afirmat Raluca Niculae, IntegralEdu.

Târgul World Educatioan Fair se va desfăşura pe 28 februarie la Timişoara - hotel Timişoara, 29 februarie - 1 martie la Bucureşti - hotel Radisson Blu, 2 martie Constanţa - hotel Ibis şi 4 martie Galaţi, hotel Vega.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 121 / 142
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...