ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum își alege DLA Piper viitorii colaboratori din România. Ce trebuie sa știe stagiarii care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice firme globale de avocați

18 Octombrie 2020   |   Ștefania Enache

La ora actuală, trei viitori experți în Drept sunt pe punctul de a-și vedea împlinit visul de a debuta în carieră într-o firmă din „liga mare” a avocaturii de business.

 
 
A devenit deja o tradiție ca DLA Piper România să selecteze periodic studenți la facultățile de drept, aflați în ani terminali, care se alătură firmei ca avocați stagiari. Recrutarea viitorilor profesioniști este una extrem de riguroasă, fiind urmate niște etape bine stabilite, astfel încât alegerile făcute să se potrivească perfect ehipei DLA Piper.

Selecția se face anual, iar procedura a fost stabilită cu foarte mult timp în urmă, dovedindu-și de fiecare dată eficiența în atragerea de talente noi.

Echipa DLA Piper își alege viitorii colaboratori încă din momentul în care aceștia pășesc în anul trei de facultate, atunci când le oferă posibilitatea de a participa la un internship plătit, care se derulează pe parcursul a două luni.


Programul este astfel structurat încât oferă posibilitatea analizării performanțelor fiecărui participant. În urma acestor evaluări, DLA Piper le face studenților oferte de colaborare ca avocați stagiari.

De exemplu, avocații stagiari care se vor alătura anul acesta firmei de avocatură au fost selectați din rândul studenților care au efectuat un stagiu de practică la DLA Piper, în vara anului 2019.

„Avem diverse mijloace de comunicare online cu ei: site-ul global www.dlapiper.com, pagina locală de LinkedIn DLA Piper România, site-urile diverselor asociații studentești, și în special parteneriatul cu Asociația Studenților în Drept, prin care studenții la drept au acces la toate programele și activitățile organizate de noi”, explică reprezentanții DLA Piper.




S-au găsit soluții pentru organizarea practicii și în 2020

Chiar și anul acesta, în ciuda pandemiei care a afectat întreaga lume, firma de avocatură  a reușit să organizeze împreună cu Asociația Studenților în Drept (ASD) un eveniment de tip Ziua Porților Deschise. Evenimentul a avut loc în luna martie, chiar înainte de lockdown.

Au profitat de ocazie foarte mulți studenți la Drept din anii II-IV, care au venit la birourile DLA Piper pentru a cunoaște echipa și pentru a interacționa cu profesioniștii din departamentele firmei de avocatură. Din rândul acestor tineri, au fost selectați studenții de anul III, care au avut privilegiul de a beneficia de un program de pregătire derulat pe parcursul a două luni.

În timpul acestui stagiu de practică, tinerii au participat la proiecte în desfășurare, au asistat la prezentările departamentelor din cadrul DLA Piper, au avut ocazia să descopere arii noi de drept, să pună în practică și să dea o finalitate concretă cunoștințelor acumulate în anii de facultate.

„Bineînțeles, stagiul s-a desfășurat în condiții de siguranță, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare socială și de protecție și prevenție în general. În ciuda acestor cerințe particulare și inedite, studenții au apreciat în mod deosebit experiența cuprinzătoare pe care au avut-o, comunicarea dinamică și deschisă cu avocații, discuțiile juridice presărate cu sfaturi și îndrumări, implicarea în proiecte de anvergură. Stagiul de anul acesta s-a încheiat într-o manieră internațională, cu un concurs de negocieri, la care au participat echipe din cinci birouri DLA Piper și care a fost câștigat de echipa noastră”, menționează reprezentanții DLA Piper.

În urma acestor experiențe, studenții care au dovedit reale calități se vor alătura echipei DLA Piper, ca stagiari, după admiterea în barou.

La ora actuală, trei viitori experți în Drept sunt pe punctul de a-și vedea împlinit visul de a debuta în carieră într-o firmă din „liga mare” a avocaturii de business. „Acești tineri au arătat că sunt bine pregătiți, au cunoștințe temeinice de Drept. Acum trebuie să dovedeasca că pot lucra într-o echipă internațională, într-un ritm susținut, la standarde înalte de calitate, și că sunt dispuși să aloce timpul și energia necesare pentru a deveni membri de bază ai echipei DLA și avocati la care clienții noștri pot apela cu toată încrederea”, punctează reprezentanții DLA Piper.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole despre proiectele avocaților din această arie de practică

Calitățile unui aspirant la cariera de avocat

Un tânăr care aspiră la o carieră în avocatură trebuie să fie dispus să învețe, să dedice timp pentru a acumula cunoștințe noi, pentru a se dezvolta, evolua atât profesional cât și personal. Este important să demonstreze că este capabil să ofere soluții inovatoare, pragmatice la problemele din ce în ce mai complexe ale clienților DLA Piper.

De asemenea, pentru un profesionist în Drept care dorește să se alăture DLA Piper este vital să știe cum să comunice cu clientii, dar și cum să colaboreze cu colegii din echipa mare a firmei de avocatură. Toate eforturile sale trebuie să aibă un singur scop și anume acela de a da totul pentru a livra un produs de business law autentic, pragmatic, bine diferențiat pe piața serviciilor juridice.

Odată acceptați ca avocați stagiari, tinerii își vor continua programul de pregătire profesională început încă din timpul stagiului de practică. În plus, vor beneficia de programe de dezvoltare profesională și personală oferite la nivel internațional în cadrul firmei și de îndrumare din partea avocaților seniori din cadrul respectivului departament astfel încât ei să se integreze rapid în echipa DLA Piper.

Stagiarii beneficiază, pe lângă programul clasic de induction, și de traininguri specializate în aria de drept în care vor activa. De asemenea, urmează cursuri de legal drafting, public speaking, research. În plus, au acces la toate resursele disponibile în rețeaua DLA Piper.

Stagiarii sunt repartizați pe departamente. Odată ajunși într-o echipă, ei își vor desfășura activitatea și se vor implica în proiectele, tranzacțiile coordonate de departamentul respectiv.

„Evaluările au loc anual, la sfârșit de an financiar. Dar încurajăm oferirea de feedback constructiv pe parcursul întregului an, la finalizarea fiecărui proiect în care sunt implicați stagiarii. În plus față de o remunerație motivantă, stagiarii primesc toate beneficiile oferite de DLA Piper. De exemplu, posibilitatea de participa la traininguri internaționale sau de a avea un program flexibil de lucru”, arată reprezentanții DLA Piper.

Tinerii, care urmăresc dezvoltarea unei cariere juridice, își doresc, în primul rând, un mentor de la care să învețe ce înseamnă viața de zi cu zi a unui avocat, cu ce provocări se întâlnește într-o firmă de avocatură internațională și cum le poate face față cât mai bine, dar și ce împliniri le aduce meseria de avocat de consultanță sau de litigii. Pentru aspiranții de astăzi mai sunt importante și echilibrul între viața profesională si cea personală și stabilitatea unui job pe termen lung.

Totuși, mentoratul rămâne pe primul loc, iar din acest motiv stagiile de practică organizate de firmele de avocatură sunt foarte „vânate”.

La ora actuală, în structura echipei DLA Piper cam o treime dintre avocați au sub 30 de ani. Tinerețea este un avantaj important pentru această firmă de avocatură, care vine pe piață cu o abordare proaspătă a problemelor juridice, oferindu-le clienților soluții dintre cele mai inovative.

Tinerii care activează în cadrul DLA Piper au fost pregătiți intern, îmbrățișând încă de la debutul în carieră politica organizatorică existentă la nivelul unei firme internaționale de avocatură.  

Pentru a aduce în fața clientului un avocat cu care acesta să creeze o relație apropiată, bazată pe încredere, nu este suficientă pregătirea din facultate. Un astfel de avocat se formează în timp, fiind nevoie de experiență, răbdare și timp petrecut pentru a-ți cunoaște clientul, business-ul lui etc.

Reprezentanții DLA Piper atrag atenția că, din păcate, mediul academic nu le oferă studenților, și nu numai celor de la Drept, o pregătire adecvată pentru a răspunde provocărilor mediului de business actual. Din acest motiv este foarte important ca firmele din toate domeniile să se implice în mod activ în formarea viitorilor profesioniști.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 107 / 142
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...