€ 4.9677   USD 0.1253   
Home Login
Doar doi avocați din România au primit anul acesta premii în cadrul prestigiosului Lexology Client Choice Awards 2024, mult mai puțini în comparație cu anii trecuți, când erau cinci-șase nominalizări din jurisdicția românească.
Chambers and Partners a lansat recent Chambers FinTech, ghid care identifică și diferențiază principalii specialiști în plăți, blockchain, securitate cibernetică și protecție a datelor la nivel global.
Opt specialiști români în domeniul brevetelor, parteneri și coordonatori ai unor firme locale de avocatură, au fost evidențiați de IAM , singurul ghid dedicat exclusiv identificării celor mai buni  furnizori de servicii juridice în domeniul brevetelor la nivel mondial.
Competențele firmelor de taxe asociate unor case de avocatură sunt recunoscute de analiștii care monitorizeaza această practică pe piața locală.
Anul 2023 s-a remarcat prin afluxul de oportunități de afaceri și tranzacții româno-emirateze, care au pus bazele unor proiecte promițătoare ce vor marca cu siguranță mediul antreprenorial român și potențialul economic al țării noastre.
Firma internațională de avocatură CMS a asistat L&C Properties, parte a M Core, unul dintre cei mai mari deținători de proprietăți comerciale din Marea Britanie, care dispune de un portofoliu combinat de active evaluat la peste 6 miliarde de euro, cu privire la cea mai mare investiție a M Core până la data curentă - achiziția a 25 de parcuri de retail în valoare de aproape 219 milioane de euro.
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) şi Patria Credit IFN au semnat un acord de împrumut în valoare de 10 milioane de euro, susţinut de programul de garantare InvestEU, pentru a promova micii fermieri şi întreprinderile rurale, care se confruntă adesea cu un acces limitat la servicii financiare făcând parte din comunităţi insuficient deservite financiar în România.
One United Properties, principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, mixte și de birouri de ultimă generație din România, anunță încheierea unui parteneriat cu prestigioasa Armani/Casa, o premieră pe piața românească.
Schoenherr și Asociații SCA a cooptat, toamna aceasta, patru avocați stagiari, care s-au alăturat echipelor de dreptul UE și dreptul concurenței, financiar-bancar, respectiv litigii și arbitraje.
Comisia Europeană a salutat acordul provizoriu la care au ajuns joi Parlamentul European şi Consiliul referitor la reducerea emisiilor şi a consumului de energie ale clădirilor în întreaga UE, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
La puțin peste un an de când noul regim de examinare a investițiilor străine directe („ISD”) din România (despre care am scris anterior aici și aici) a devenit pe deplin operațional, Guvernul român a adoptat o ordonanță de urgență menită să clarifice anumite aspecte (precum fi domeniul de aplicare al regimului de examinare al ISD, care a fost lărgit suplimentar) sau să legifereze o parte din lecțiile învățate, respectiv interpretarea autorităților cu privire la unele din normele noii legislații privind ISD.
Noua taxă pe cifra de afaceri nu este în linie cu bunele practici şi ar trebui să fie reconsiderată şi este nevoie de noi reforme ale taxelor, care să includă eficientizarea TVA şi a impozitelor pe veniturile personale, pentru a pentru a pune deficitul fiscal pe o traiectorie sustenabilă pe termen mediu, arată, vineri, Fondul Monetar Internaţional care a publicat concluziile în urma consultărilor cu România din această toamnă.
Viitorul preşedinte al Comisiei Europene va fi ales în conformitate cu rezultatul alegerilor europarlamentare, iar Partidul Popular European (PPE) va confirma candidatura actualei preşedinte a executivului comunitar, Ursula von der Leyen, pentru un nou mandat în acest post, a declarat vineri vicepreşedintele PPE, ministrul de externe italian Antonio Tajani, relatează agenţia ANSA.
International law firm CMS has advised L&C Properties, part of M Core, one of the UK’s largest, privately held commercial property collectives with combined assets in excess of  EUR 6 billion, on its entry into the Romanian market with its largest deal to date: the acquisition of 25 retail parks - an investment nearing EUR 219m.
Contacteaza-ne!
Trimite un email