€ 4.9762   USD 0.1180   
Home Login
Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ privind modificarea şi completarea Legii 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ.
Curtea Constituţională a Românie (CCR) urmează să dezbată, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis în cazul Legii privind executorii judecătoreşti.
Executivul a aprobat marţi, prin memorandum, constituirea, la nivelul României, a unui Comitet cu rol de coordonare în ceea ce priveşte aplicarea reglementărilor europene referitoare la date, inclusiv la guvernanţa şi reutilizarea datelor, la serviciile digitale şi la inteligenţa artificială.
Parlamentul European a adoptat marţi directiva privind aşa-numitul "drept la reparare", care dă consumatorilor dreptul de a le fi reparate produsele uzate, precum maşini de spălat sau smartphone-uri, de către producători, la un preţ rezonabil şi într-un termen rezonabil după perioada de garanţie legală.
Platforma electronică destinată beneficiarilor şi prestatorilor de activităţi casnice este funcţională şi poate fi accesată pe adresa tichete.
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenţei, care se alătură preşedintelui autorităţii, Bogdan Chiriţoiu şi vicepreşedintelui instituţiei, Dan Pascu, a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, autoritatea de concurenţă.
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), vor fi sancţionaţi, începând din octombrie, cu amenzi de până la 10.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obţinute de persoanele fizice din închirierea şi subînchirierea bunurilor mobile şi imobile din patrimoniul personal.
Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) şi adoptată de Parlament a fost promulgată marţi, prin decret, de preşedintele României, urmând să intre în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, completările la Legea privind procedura adopţiei legate de continuitatea şederii în România a adoptatorilor.
Contacteaza-ne!
Trimite un email