€ 4.9771   USD 0.1150   
Home Login
Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie 2022 a Parlamentului European şi a Consiliului privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, a anunţat vineri Ministerul Muncii.
Blocul Naţional Sindical a înaintat o solicitare către Avocatul Poporului pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care prevede scutirea de impozite şi taxe în cazul clădirilor clasate ca monument istoric pe perioada lucrărilor de renovare sau reabilitare.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024 motivând că o astfel de măsură combate creşterea excesivă a preţurilor ce poate avea loc brusc, pe fondul dezechilibrelor din piaţă, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Finanţelor.
Uniunea Europeană va amâna cu un an implementarea elementului de bază din etapa finală a standardelor globale privind capitalul băncilor (cunoscute sub denumirea Basel III), până în ianuarie 2026, în contextul întârzierii "foarte probabile" din Statele Unite, a anunţat marţi comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi uniunea pieţelor de capital, Mairead McGuinness, transmite Reuters.
Comisia Europeană a lansat marţi o consultare publică prin care invită toate părţile interesate să trimită observaţii şi sugestii cu privire propunerile sale de revizuire a normelor privind transportul terestru şi multimodal, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
Curtea Constituţională a României a amânat marţi, pentru data de 11 iulie, dezbaterea sesizării formulate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu Legea "fugarilor".
Ministerul Finanțelor propune, printr-un proiect de act normativ, modificãri și completări: ·        în domeniul gestionării și implementãrii sistemului național privind factura electronicã RO e-Factura ·        al aparatelor de marcat electronice fiscale ·        excluderea accizelor din procedura de restructurare a obligațiilor bugetare     În ceea privește sistemul național RO e-Factura Se extinde utilizarea sistemului de facturare electronicã și pentru tranzacțiile între afaceri și consumatorii finali (B2C), în mod opțional în perioada 1 iulie 2024 – 31 decembrie 2024 și obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2025.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit, luni, că reglementările privind plafonarea salariilor şi indemnizaţiilor sunt aplicabile şi funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale, din instituţiile şi serviciile publice de interes local şi judeţean din subordinea acestora.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, luni, că asociaţiile şi fundaţiile pot avea ca scop şi obiectiv activităţi specifice arbitrajului instituţionalizat numai dacă sunt autorizate de legiuitor să exercite astfel de activităţi.
Contacteaza-ne!
Trimite un email