€ 4.9495   USD 0.4873   
Home Login
Evenimentele organizate în spaţii închise, precum cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau concerte, pot avea loc cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulate la peste 3/1000 de locuitori, anunţă Ministerul Culturii.
Prim-ministrul Florin Cîţu transmite că în şedinţa de guvern de miercuri a fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru implementarea programului "Din grijă pentru copii".
Comisia pentru muncă din Senat a dat, miercuri, raport de admitere, cu şapte voturi "pentru" şi cinci "împotrivă", proiectului care vizează unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare.
Trei parlamentari USR PLUS au depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede eliminarea certificatului medical prenupţial cerut la căsătorie.
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat miercuri, la Tulcea, că legea asistenţei sociale va fi modificată, astfel încât statul să finanţeze ţintit o persoană aflată în dificultate şi nu instituţii de asistenţă socială.
Premierul Florin Cîţu a anunţat că miercuri s-a luat decizia ca, începând cu data de 28 septembrie, să înceapă administrarea celei de-a treia doze, cu oricare dintre vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna şi Astra Zeneca, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua.
Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate în Bucureşti - 1.
Senatul a aprobat, miercuri, în plen, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, OUG 68/2021 prin care se reglementează cadrul legal pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital privind COVID-19, cu scopul de a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei.
Comisia pentru buget a Senatului a acordat, marţi, raport favorabil unei propuneri legislative a PSD de modificare a articolului 291 din Codul fiscal prin care TVA pentru lemnele de foc se reduce de la 19% la 5%.
Camera Deputaţilor a decis, marţi, ca termenul pentru finalizarea Autostrăzii Unirea să fie 31 decembrie 2030.
Contacteaza-ne!
Trimite un email