€ 4.9759 USD 1.1673
BizLawyer
Activitatea globală de fuziuni și achiziții a totalizat 3,2 trilioane de dolari în cursul întregului an 2024, ceea ce reprezintă o creștere de 10% față de nivelul anului precedent și cea mai benefică perioadă anuală pentru încheierea de tranzacții din 2022.
O echipă de avocați ai firmei Băiculescu și Asociații a oferit asistență juridică completă uneia dintre cele mai mari companii de brokeraj din România, în cadrul unei tranzacții complexe cu o valoare de 2 000 000 RON încheiate cu unul dintre debitorii acesteia.
Mediul economic privește spre 2025, încercând să anticipeze posibilele provocări cu care noul an va veni atât în plan intern, cât și internațional.
Autoritățile de la București așteaptă hotărârea Tribunalului în litigiul arbitral Fin.
Firmele de avocați încep să își tureze motoarele și își consolidează echipele, prin atragerea unor profesioniști cu experiență în domeniile în care au activat.
Chiar dacă este un an electoral în care unele investiții majore ar putea fi puse în așteptare până după finalizarea alegerilor, se derulează tranzacții, iar România rămâne în continuare foarte interesantă pentru investitori, a precizat Horea Popescu, Managing Partner CMS România și Head of CEE Corporate M&A într-un interviu acordat BizLawyer.
În urmă cu 20 de ani, casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a luat decizia de a înființa primul său birou teritorial, la Timișoara.
Frații Jak Sukyas şi Edward Sukyas, care au chemat România la arbitraj și au cerut despăgubiri după ce afacerea înființată de familia lor în anii '30, Cinegrafia Română (CIRO Films), a fost confiscată de regimul comunist, au primit vești proaste pe final de an.
Duțescu & Partners încheie anul 2024 cu recunoaștere internațională, consolidându-și totodată reputația la nivel național, în arii cheie de practică.
RTPR a reprezentat Premier Energy Furnizare SA (fosta CEZ Vânzare SA) într-o dispută contractuală complexă, în care un trader de energie a invocat teoria impreviziunii pentru a se exonera de obligația de a livra către Premier Energy cantitatea de energie electrică agreată printr-un contract încheiat pe piața reglementată PCCB-NCC (Piața centralizată a contractelor bilaterale de energie electrică - modalitatea de tranzacționare conform căreia contractele sunt atribuite prin negociere continuă).