€ 4.9700   USD 0.1114   
Home Login
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a soluționat recent un litigiu complex inițiat de societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) în numele unui client persoană fizică împotriva Ministerului Educației și Cercetării și Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare („CNATDCU”).
Vasile Țurcan este din Republica Moldova, dar a decis să studieze Dreptul în România, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).
Optsprezece firme de avocați și cabinete specializate în IP sunt recomandate pentru practica în domeniul brevetelor în ultima ediție a unuia dintre cele mai importante ghiduri juridice din sfera proprietății intelectuale.
Avocații dedicați practicii de Dispute Resolution din cadrul firmei Șerban & Asociații oferă asistență de specialitate în multe mandate complexe.
Avocații României au depus, pe 26 iunie, la Secretariatul General al Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor cu privire la Investitii (ICSID/CIRDI) de pe langa Banca Mondială, o cerere de anulare a deciziei prin care Tribunalul arbitral a hotărât că România trebuie să plătească 42,2 milioane euro plus dobânzi, la care se adaugă cheltuieli de arbitraj și apărare, către mai multe companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice.
Rețeaua CMS a fost poziționată pe al doilea loc, iar Schoenherr și Dentons au ocupat cele mai bune poziții în ultimul clasament întocmit de Refinitiv după valoarea tranzacțiilor finalizate, asistate în Europa Estică în primele șase luni ale anului, potrivit Refinitiv, fosta divizie de Financial & Risk Business a grupului Thomson Reuters, integrată acum în London Stock Exchange Group.
Politica organizațională adoptată de Băiculescu și Asociații mizează pe valorificarea optimă a competențelor fiecărui membru din echipă, prin urmare avocații firmei au fost încurajați să se concentreze pe domeniul de practică în care se simt cel mai pregătiți.
Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic al companiei Electrica, are în spate o experiență de peste 20 de ani.
Programele de master pe care Facultatea de Drept din cadrul Universității din București le pune la dispoziția candidaților sunt adaptate cerințelor de pe piața muncii.
Facultatea de Drept din cadrul Universității din București continuă tradiția selectării viitorilor studenți printr-un examen de admitere serios, candidații având de susținut trei probe: Limba Română, Economie și Gândire critică.
Contacteaza-ne!
Trimite un email