€ 4.9743   USD 0.1275   
Home Login
Guvernele din zona euro vor încerca să îşi consolideze finanţele publice anul viitor, prin retragerea subvenţiilor la energie, însă încetinirea creşterii economice şi teama de a-i nemulţumi pe alegători este posibil să limiteze înăsprirea politicii fiscale, susţin oficialii consultaţi de Reuters.
Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a scăzut cu 7,17% în primele opt luni din 2023, comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate 3.
Industria călătoriilor şi a turismului va contribui în acest an cu aproximativ 11% la PIB-ul global, în timp ce numărul pasagerilor care vor călători cu companiile aeriene programate este estimat la 5 miliarde în 2023, potrivit datelor transmise de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului.
CFR Marfă a încasat peste 55 de milioane lei din vânzarea unui număr de 45 de locomotive şi 56 de vagoane, dintr-un total de 7.
Producţia în industria lemnului scade cu 30%, un declin care induce o diminuare de 1% în Produsul Intern Brut (PIB) al României, arată datele publicate, miercuri, de Asociaţia Industriei Lemnului - Prolemn.
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a înrăutăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti în 2023 şi în 2024, potrivit unui raport publicat miercuri de instituţia financiară internaţională.
Consolidarea fiscală este necesară în România, iar pe lângă reducerea cheltuielilor este necesară creşterea veniturilor bugetare în principal prin eliminarea deficienţelor de colectare a TVA, arată o analiză a politicii monetare în regiune, realizată de Ella Kallai, economist şef Alpha Bank România.
Peste 70% dintre managerii și antreprenorii din România au lansat un produs, un serviciu sau un proces nou în organizația pe care o conduc în ultimul an, iar ca urmare a acestei decizii, în unele cazuri, creșterea vânzărilor a fost cu până la 25%, arată rezultatele sondajului ”Indicele de investiții al ASEBUSS”, o cercetare trimestrială care oferă o imagine complexă asupra climatului investițional din companiile din România.
Mindspace, furnizor global de spații de lucru flexibile, a dezvăluit rezultatele celui mai recent sondaj realizat printre angajații din diverse industrii din întreaga lume privind evoluția atitudinilor față de locul de muncă.
Şapte din zece români petrec o zi din concediul anual la cozi la ghişeele statului, iar opt din aceşti zece oameni nu reuşesc să-şi rezolve problema pe care o au din prima, a declarat, miercuri, într-o dezbatere de specialitate, Bogdan Mihai Dumea, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID).
Contacteaza-ne!
Trimite un email