€ 4.9753   USD 0.1200   
Home Login
Ministerul Finanțelor continuă măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri din România și propune un act normativ pentru instituirea Programului IMM PLUS.
Consumul gospodăriilor populaţiei va redeveni probabil în 2024 principalul determinant al avansului PIB şi îşi va consolida apoi aportul majoritar, pe fondul creşterilor substanţiale de salarii şi transferuri sociale suprapuse trendului descendent al ratei inflaţiei, dar şi în contextul nivelurilor reale ale ratelor dobânzilor la creditele şi depozitele populaţiei, se arată în Minuta şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României din 13 februarie 2024.
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut, în luna ianuarie 2024, cu 0,1% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 574,679 miliarde de lei, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior s-au majorat cu 11,9% (4,2% în termeni reali), anunţat, vineri, Banca Naţională a României.
România are oportunitatea de a-şi consolida independenţa energetică şi de a deveni un exportator net de energie, în ciuda provocărilor, cum ar fi modernizarea infrastructurii şi integrarea eficientă a surselor regenerabile, arată o analiză realizată de Institutul European pentru Studii Economice.
Prețul este principalul criteriu de alegere a mărcii pentru următoarea mașină pentru consumatorii de pe piețele dezvoltate, inclusiv Germania (55%), Japonia (58%) și Statele Unite (59%), în timp ce calitatea produsului este pe primul loc pentru cei din India (65%) și Asia de Sud-Est (62%), iar performanța vehiculelor, pentru cumpărătorii din China (53%) și Coreea de Sud (55%), potrivit Deloitte 2024 Global Automotive Consumer Study.
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a scăzut, în luna ianuarie 2024, cu 0,6% faţă de decembrie 2023 (-1,7% în termeni reali), până la nivelul de 384,757 miliarde de lei, conform datelor publicate vineri de Banca Naţională a României.
România avea, în 2022, cea mai ridicată rata de deprivare materială şi socială severă în rândul tinerilor (cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani) din rândul statelor membre UE, de 25,4%, în condiţiile în care media la nivelul blocului comunitar era de 6%, arată datele publicate vineri de Eurostat.
Ministerul Energiei a semnat vineri contractul de finanţare în cadrul Programului-cheie 2 privind construirea de capacităţi electrice de tip turbină cu gaz cu ciclu combinat (CCGT), care pot fi adaptate pentru funcţionarea pe hidrogen, necesare pentru realizarea tranziţiei de la cărbune şi pentru echilibrarea reţelei, a anunţat ministerul.
Anul 2023 s-a încheiat cu unul dintre cele mai bune rezultate din 2011 încoace în ceea ce privește livrările de noi proiecte de retail, adăugând aproximativ 220.
SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, anunță deschiderea celui de-al doilea birou regional, în Timișoara, după succesul înregistrat cu deschiderea primului birou în Iași.
Contacteaza-ne!
Trimite un email