€ 4.9700   USD 0.1114   
Home Login
Asociaţia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) propune ca factorii de decizie din domeniul politicii medicamentului să ia în considerare utilizarea cadrului de import paralel oferit de legislaţia UE şi naţională.
Aproximativ 1,55 milioane de persoane erau angajate anul trecut în sectorul sportului în Uniunea Europeană, reprezentând 0,76% din totalul persoanelor angajate, în creştere cu 2,2% comparativ cu cele 1,51 milioane de persoane care erau angajate în sectorul sportului în 2022, arată datele Eurostat.
Romgaz a înregistrat în primul semestru al acestui an o producţie totală de hidrocarburi de 16,12 milioane barili echivalent petrol (bep), cu 4,6% mai mare faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform unui raport remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.
În condiţiile în care gigantul petrolier Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) se concentrează pe preluarea, contra sumei de 11,7 miliarde de euro (12,74 miliarde de dolari), a grupului german Covestro, în ceea ce va fi cea mai mare achiziţie europeană de către un cumpărător din Orientul Mijlociu din ultimii 16 ani cel puţin, se constată o revitalizare a tranzacţiilor între regiuni, transmite Reuters.
Consiliul Directorilor Executivi ai Grupului Banca Mondială (GBM) a aprobat joi un Împrumut pentru Politici de Dezvoltare (DPL) pentru România, în valoare de 599,1 milioane euro, cu un dublu accent pe sustenabilitatea economică şi de mediu, informează BM, printr-un comunicat remis AGERPRES.
Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele cinci luni ale acestui an, 858.
Cadrul legal pentru fuziunea ELCEN-Termoenergetica a fost adoptat joi în Guvern, proiectul urmând să fie înaintat Parlamentului României, iar fuziunea se va putea încheia cel târziu în februarie 2026, a anunţat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a lansat, joi, în consultare publică, pentru trei săptămâni, caietul de sarcini pentru Drumul Expres Bucureşti-Giurgiu, etapa studiului de fezabilitate.
Durata medie estimată a vieţii profesionale pentru tinerii de 15 ani din UE a fost de 36,9 ani, în 2023, însă România este la coada clasamentului, cu o durată medie a vieţii profesionale de 32,2 ani, în creştere totuşi de la 31,3 ani în anul 2021 şi 32 de ani în 2022, arată datele publicate joi de Eurostat.
Hidroelectrica va începe probele pentru punerea în funcţiune a HA5 Stejaru, după retehnologizare, potrivit unui comunicat al Hidroelectrica.
Contacteaza-ne!
Trimite un email