€ 4.9575   USD 0.1251   
Home Login
Banca de Dezvoltare a României urmează să fie înfiinţată în luna iunie, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la dezbaterea "Soluţii de garantare financiară - Retrospectivă şi perspectivă 2023-2024".
Cursa pentru conducerea NATO se intensifică, însă ea se desfăşoară în mare parte în culise, încă fără niciun semn privind un posibil câştigător, comentează vineri Reuters.
Mai mult de o zecime (11,7%) dintre tinerii (15-29 ani) din Uniunea Europeană nu erau ocupaţi, în educaţie sau formare, aşa-numiţii NEETs, în anul 2022, însă în rândul statelor membre această proporţie variază de la 4,2% în Ţările de Jos şi până la 19,8% în România, arată datele publicate vineri de Eurostat.
Controlul ANPC pare făcut pe repede înainte, iar vinovatul se pare că era deja cunoscut înainte de finalizarea investigaţiei, se arată într-un comunicat de presă al CEC Bank, referitor la sancţiunile dispuse de ANPC.
Fondul de garantare a Asiguraţilor (FGA) a recepţionat 61.004 de dosare neachitate de către asigurătorul Euroins, precum şi 3,95 milioane de poliţe de asigurare, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
România a întregistrat în acest weekend preţuri negative la energia electrică pe piaţa pentru ziua următoare, iar în piaţa de echilibrare s-au atins preţuri negative de 2.
Următoarea perioadă de reglementare ar trebui să înceapă la 1 ianuarie 2024 pentru pentru încă 4 ani, dar există şanse reale ca această perioadă de reglementare să se amâne cu un an, a declarat Zoltán Nagy-Bege, director general al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Direcţia generală pentru surse regenerabile, cogenerare şi energie termică.
Specialiştii în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (ITC) reprezentau anul trecut 4,6% din forţa de muncă totală a Uniunii Europene, însă în rândul ţărilor membre cea mai mică pondere a specialiştilor ITC se înregistra în Grecia (2,5%) şi România (2,8%), arată datele publicate joi de Eurostat.
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a verificat şi transmis spre decontare de la bugetul statului, pentru furnizorii de energie, o sumă de aproape 15,46 miliarde lei, în creştere cu peste un miliard de lei faţă de 6 aprilie, informează ANRE printr-un comunicat.
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a scăzut în luna aprilie 2023 cu 0,2% faţă de martie 2023 (-0,9% în termeni reali), până la nivelul de 369,9 miliarde lei, conform datelor publicate joi de Banca Naţională a României.
Contacteaza-ne!
Trimite un email