€ 4.9495   USD 0.4873   
Home Login
Un oficial al Uniunii Europene le-a spus miercuri miniştrilor Energiei din blocul comunitar că Bruxelles-ul lucrează la diverse opţiuni pentru a ajuta statele membre să gestioneze preţurile record ale electricităţii, a anunţat ministrul spaniol al Energiei şi Mediului, Teresa Ribera, transmite Reuters.
Comisia economică a Senatului a amânat, miercuri, întâlnirea cu reprezentanţii ASF pe tema insolvenţei Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance pentru săptămâna viitoare, când mai multe comisii parlamentare vor să analizeze impactul falimentului acestei societăţi asupra pieţei de asigurări.
Verena Ross, fost director în cadrul Autorităţii de reglementare a serviciilor financiare britanice, a fost selectată de statele membre UE să conducă Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA), după luni de discuţii, transmite Reuters.
Comisia Europeană a adoptat miercuri o revizuire cuprinzătoare a normelor UE în materie de asigurări (cunoscute sub denumirea de "Solvabilitate II"), pentru a favoriza investiţiile pe termen lung ale societăţilor de asigurări în redresarea Europei în urma pandemiei de COVID-19, informează un comunicat al Executivului comunitar.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a solicitat Comisiei Europene să fie demarate discuţii aprofundate cu Statele Membre pe marginea cauzelor care au stat la baza creşterii preţurilor la energie şi să fie identificate soluţii corespunzătoare la nivel european.
Eşecul introducerii unor politici care să reducă schimbările climatice ar putea afecta semnificativ economia europeană până la finalul secolului, arată rezultatele primului test de stres desfăşurat de Banca Centrală Europeană (BCE) privind efectele climei asupra economiei, transmite Bloomberg.
Produsul Intern Brut al României ar putea fi mai mare cu 24 miliarde de euro anual până în 2030 - o majorare de 8,7% pe an - prin creşterea egalităţii de gen, potrivit raportului "Win-Win: How Empowering Women Can Benefit Central and Eastern Europe", publicat de o companie de consultanţă.
Moneda europeană a atins miercuri un nou maxim istoric în raport cu leul, în condiţiile în care cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR) a fost de 4,9495 lei/euro, în creştere cu 0,10 bani (0,02%) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9485 lei.
România poate deveni o destinaţie turistică premium pentru locuitorii din Kazahstan, care au bugete mari de vacanţă şi caută regiuni noi unde să petreacă timpul liber, a declarat, miercuri, Corina Martin, director general al Mistral Tours, într-o conferinţă de presă.
Preţurile locuinţelor, acum excluse din datele privind inflaţia în zona euro, ar fi majorat persistent preţurile de consum în ultimii ani, conform rezultatelor studiului Băncii Centrale Europene publicat marţi, transmite Reuters.
Contacteaza-ne!
Trimite un email