€ 4.9751   USD 0.1164   
Home Login
Ca urmare a discuțiilor îndelungate și a existenței mai multor inițiative legislative în domeniul energiei eoliene offshore, în data de 8 mai 2024, în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr.
Statul, prin mijloacele prevăzute de lege, protejează cetățenii în calitatea lor de consumatori, asigurând cadrul necesar accesului neîngrădit la produse și servicii, informării lor complete despre caracteristicile esențiale ale acestora, apărării și asigurării drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor fizice împotriva unor practici incorecte, participării acestora la fundamentarea și luarea deciziilor ce îi interesează în calitate de consumatori.
Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă că altcineva va achita nota de plată, a afirmat, marţi, economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, la conferinţa anuală a AAFBR.
Lansăm o rubrică nouă, ”The Insider”, susținută de Zamfirescu Racoți Vasile & Partners prin prestigioasa semnătură a maesterului Călin-Andrei Zamfirescu, Senior Partner, descris de ghidurile juridice internaționale drept unul dintre cei mai reputați avocați români.
Cadrul legal ne permite să dezvoltăm proiecte fotovoltaice într-un ritm foarte bun, în aproximativ un an sau un an şi jumătate, în funcţie de dimensiune, de conectare la reţea, comparativ cu alte state din vestul Europei, unde "vorbim de mult mai mulţi ani", a declarat joi Andrei Manea, director executiv al asociaţiei "Romanian Photovoltaic Industry Association" (RPIA), la un eveniment de specialitate.
Nivelul de salarizare actual al personalului MIPE este la nivelul maxim prevăzut în grila de salarizare pentru familia ocupaţională "Administraţie", din Legea 153/2017, însă aplicarea mai mult sau mai puţin corectă a diferitelor articole de lege sau a modificărilor aduse la legea salarizării unitare a creat inechităţi între salariaţii din diverse instituţii, consideră ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Adrian Câciu.
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de către Parlament un nou mandat de guvernator se va prezenta la audieri.
Momentul reducerii dobânzii cheie s-ar putea să nu vină în acest an, dar dacă inflaţia pe luna mai va fi scăzută atunci membri Consiliului de Administraţie al BNR se vor uita la date, a declarat miercuri, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.
Legea nr. 211/2011 a stabilit un cadru general pentru gestionarea deșeurilor în România, punând accent pe prevenirea și reducerea generării deșeurilor, pe reciclarea și valorificarea acestora, precum și pe reducerea depozitării finale.
Facturile consumatorilor casnici la gaze naturale vor scădea la 0,23 şi 0,25 lei pe kWh în perioada următoare, mult sub plafonul de 0,31 lei pe kWh, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Laurenţiu Urluescu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER).
Contacteaza-ne!
Trimite un email