€ 4.9575   USD 0.1251   
Home Login
Numărul de start-up-uri românești în domeniul tehnologiei este în creștere atât datorită resurselor semnificative de programatori talentați și antreprenori inovatori, precum și a unui ecosistem financiar din ce în ce mai sofisticat care susține această creștere.
Guvernul a adoptat vineri Ordonanţa de Urgenţă prin care salariile pentru funcţiile comune din administraţie se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022, a anunţat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.
Standard Audit File for Tax, cunoscut sub denumirea prescurtată SAF-T, reprezintă una dintre cele mai complete raportări pe care companiile românești trebuie să le respecte, iar realitatea arată că multe dintre acestea se confruntă cu dificultăți în implementarea și asigurarea calității acestor raportări.
Consiliul Concurenţei a aplicat, în 2022, sancţiuni care s-au cifrat undeva la 40 de milioane de euro şi estimăm beneficii pentru consumatorii români în jur de 100 de milioane de euro pentru activitatea de anul trecut, a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.
Măsurile de genul celor pentru plafonarea preţurilor la energie trebuie luate cu caracter temporar şi trebuie analizate continuu, este de părere ministrul Economiei, Florin Spătaru.
Producătorii de energie din surse regenerabile au oprit duminică producţia după ce preţurile au ajuns negative şi ar fi plătit dacă injectau energie în reţea, a afirmat, joi, Martin Moise, prim-vicepreşedinte PATRES.
O strategie de ajutor a industriei româneşti se va regăsi în noul program de guvernare, care va conţine, printre altele, industrializare pe bază de licenţe, o schemă de ajutor de stat pentru industria metalurgică, dar şi pentru producţia de echipamente energetice, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ministrul Economiei, Florin Spătaru.
În comitetul de investiţii au fost aprobate scheme de aproximativ 2 miliarde de euro pentru realizarea unor noi capacităţi de producţie din surse regenerabile, a anunţat, joi, Dan Drăgan, secretar de stat la Ministerul Energiei.
Poliţele PAID se pot achiziţiona de pe ghiseul.ro, începând de joi, a anunţat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.
Ministerul Economiei va analiza şi va dispune măsurile care se impun, în cazul în care instanţa va da dreptate băncilor în disputa lor cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a afirmat, joi, ministrul de resort, Florin Spătaru, care a adăugat că are încredere în ANPC, în profesionalismul oamenilor de acolo, "care au evidenţiat aceste practici anticoncurenţiale".
Contacteaza-ne!
Trimite un email