€ 4.9677   USD 0.1253   
Home Login
La puțin peste un an de când noul regim de examinare a investițiilor străine directe („ISD”) din România (despre care am scris anterior aici și aici) a devenit pe deplin operațional, Guvernul român a adoptat o ordonanță de urgență menită să clarifice anumite aspecte (precum fi domeniul de aplicare al regimului de examinare al ISD, care a fost lărgit suplimentar) sau să legifereze o parte din lecțiile învățate, respectiv interpretarea autorităților cu privire la unele din normele noii legislații privind ISD.
Istoric vorbind, stimulentele fiscale au fost o parte integrantă a setului de mecanisme fiscale pe care statele lumii le-au folosit pentru atragerea investițiilor străine directe.
Ministerul Energiei susţine demersul verificării stricte a respectării legii de către furnizorii de pe piaţa de gaze şi energie electrică, însă, conform cadrului legal, aceste verificări sunt efectuate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, precizează ministrul de resort, Sebastian Burduja.
O delegaţie a companiei americane Lockheed Martin va veni în vizită în România în luna ianuarie a anului viitor în vederea discutării unui plan de acţiune cu termene clare privitor la realizarea în România a unui Centru regional de mentenanţă pentru produsele companiei, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea.
Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale nu a elaborat şi iniţiat un demers de amânare a creşterii contribuţiei din Pilonul II de pensii şi, de asemenea, nu a primit spre analiză vreun astfel de proiect, precizează vineri instituţia.
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că în acest weekend va avea loc o întâlnire de lucru a liderilor coaliţiei de guvernare pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor, menţionând că investiţiile reprezintă fundamentul viziunii privind dezvoltarea economică.
Premierul Marcel Ciolacu a remarcat, vineri, că există furnizori care au crescut "nefundamentat" preţurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au scăzut în alte state europene.
OTP BanK Nyrt., cel mai mare grup bancar din Ungaria, are bani de cheltuit după creşterea profitului şi intenţionează să continue şirul de achiziţii care l-au transformat într-o forţă regională, a declarat directorul general Sandor Csanyi într-un interviu pentru Bloomberg.
Nu vom amâna creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii iar toate aceste speculaţii şi zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.
Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, împreună cu Banca Mondială şi cu sprijinul autorităţilor locale din întreaga ţară vor implementa, de la 1 ianuarie 2024, Venitul Minim de Incluziune (VMI), potrivit unei postări pe Facebook a Ministerului.
Contacteaza-ne!
Trimite un email