€    USD    
Home Login
Ilie Bolojan: Per ansamblu, este o creștere a taxării de peste 40% a jocurilor de noroc

09 Iulie 2025   |   Agerpres

Potrivit șefului Executivului, pentru noile măsuri s-au avut în vedere două componente de taxare - a industriei jocurilor de noroc - ''a celor care fac banii din jocurile de noroc'' și a celor care joacă.

Premierul Ilie Bolojan a explicat, marți seara, că în ansamblu, pe partea de taxare a jocurilor de noroc, este o creștere a taxării de peste 40% a jocurilor de noroc, în primul pachet de măsuri fiscale pentru care Guvernul și-a angajat deja răspunderea în plenul reunit al Parlamentului.

''Nu s-a mai făcut în ultimii ani o astfel de taxare'', a declarat prim-ministrul, într-o emisiune la Digi 24.

Potrivit șefului Executivului, pentru noile măsuri s-au avut în vedere două componente de taxare - a industriei jocurilor de noroc - ''a celor care fac banii din jocurile de noroc'' și a celor care joacă.

''S-a decis ca cea mai mare parte a greutății să rămână pe industrie, pentru că de acolo încasările sunt mult mai certe, datorită taxării aparaturii, a punctelor de lucru și a câștigurilor în niște sume fixe, care ne permit să avem o previziune cât mai bună a acestor încasări'', a arătat premierul.

Ilie Bolojan a fost întrebat ce părere are despre afirmația președintelui interimar al PSD, Sorin Grindeanu, care a susținut că i se pare ''un pic dubioasă'' ''această treabă cu jocurile de noroc''.

''Este aprecierea dânsului. (...) Cred că se înșală, dar, discutând la modul cât se poate de onest, eu încerc, ca premier, să consolidez o stabilitate politică nu pentru ca un om să rămână pe funcție, ci pentru că e nevoie să putem lua împrumuturi la prețuri și dobânzi mai bune, să avem o stabilitate politică. Acesta este un indicator de care depinde nivelul la care se împrumută țara noastră și capacitatea de a pune aceste măsuri în practică. Și atunci evit să intru în dispute cu partenerii de coaliție, cu colegii de Guvern, cu cei care sunt în Parlament'', a replicat premierul.

El a menționat și diferențele între proiectele de măsuri fiscale și varianta finală a acestora: ''Între varianta care s-a publicat inițial în dezbatere, între varianta care s-a adoptat inițial în Guvern, înainte de a se trimite la Parlament și varianta finală, care s-a adoptat după depunerea amendamentelor în Parlament, sunt mai multe diferențe pe mai multe componente'', a spus șeful Executivului, care a subliniat că ''toate aceste modificări au fost făcute nu să favorizeze pe cineva, nu să ușureze un lucru sau altul, ci pur și simplu pentru a nu genera fenomene care ar fi însemnat blocaje în anumite activități''.
Contacteaza-ne!
Trimite un email